folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eminevim İle Ev Alma



Eminevim İle Ev Alma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    Bu konuyu gördükten sonra nedir ne değildir diyerek bende araştırmaya başladım, 2 gün önce aradılar bu gün ofislerine görüşmeye gittim. ana çıkardıkları hesap.

    Sistem peşinatlı peşinatsız kira kumbara vs. diye bir dünya kola ayrılıyor;

    Temsilciye özellikle ön ödemeli hakkında sorular sormama ve o konuya yönelmeme rağmen bana sürekli kiracılı sistemi dayatmaya o sistemin daha faydalı ve uygun olduğuna inandırmaya çalıştı, sistemin satır araları enteresan;

    Not aldığım bir kaç örnek hesap;

    Konut değeri    :  80.000 Tl.

    Vade                :  80 Ay.

    Peşinat            :  24.000 Tl.

    Org. Ücreti       :  4956  Tl.

    İlk taksit          :  700 Tl.

    yukarıdaki hesaba göre evimi 1. ayda alırsam totalde 97.000 tl ödeyecem 22. Ayda alırsam 91.000 tl. organizasyon ücretinden başka eve girdikten sonra ödeyeceğim kira yardımı adı altında aylık ortalama 154 tl. sistemdeki kimsenin cebine girmiyor aslında sadece faizin adı burda "kira yardımı".

    Bunun yanında evimi hemen alamadığımda zaten aylık 600 tl kira ödüyor olsam ve 12. ayda bana çıksa kura bu süre zarfında kirada oturacağımdan 7200 tl de kira vericem ve bu şekilde ev almanın bana maliyeti toplamda 102.000 tl olucak

     

    Aynı evi banka aracılığıyla alsam evime hemen yerleşeceğimden bir kere kafadan 7200 tl. kardayım,çünki kira ödemicem

    Elimdeki miktar  :  30.000 tl (yukarıdaki hesapta organizasyon ücreti ve ilk taksit peşinatla aynı anda alındığından yaklaşık 30.000 tl elinde olması gerek zaten)

    Vade       : 80 ay

    Taksit      :  873,24

    Toplam Kredi maliyeti : 69.840

    Evin toplam Maliyeti 99.840

     

    hesap ortada haa derseniz ki bu sistem faizsiz, hasssiktirin ulan derim ben de size adına ister kira yardımı desinler ister kar payı bu bal gibide faiz amk.

     

    Ama kumbara olayı farklı o sistem daha avantajlı, ama o sistemde fazla kar etmedikleri için sizi direkt yukarıdaki sisteme yönlendiriyolar üzerinizde acayip baskı kuruyolar azcık salak olsanız ne olduğunu anlamadan dayıcak adamlar. Zaten anlatırken çok dolambaçlı anlayıyolar bazı şeylerin üzerinden geçiveriyolar sen sormasan incelemesen anlayamadan dayıcaklar.


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    microkabus
    microkabus's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2009
    Erkek

    valla bana da mantıklı geldi bende girmeyi düşünüyorum bu işe diyordum ki yukardaki arkadaşın söyledikleri beni kıllandırdı :D  iyice bir araştırmak lazım :D

    microkabus tarafından 25/Oca/13 23:05 tarihinde düzenlenmiştir

    Coffe and Cigarettes (2003) ;) ! A.L.o.N.e
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek
    microkabus bunu yazdı

    valla bana da mantıklı geldi bende girmeyi düşünüyorum bu işe diyordum ki yukardaki arkadaşın söyledikleri beni kıllandırdı :D  iyice bir araştırmak lazım :D

    Kira ödemiyosanız benim görüşmeye gittiğimdeki kafamda olan sistem kumbara yada ön ödemeli sistemi düşünebilirsiniz,temsilci denen vatandaş  üstüne basa basa bu sistemi sormama rağmen beni diğer sisteme yönlendirmeye ve bu sistemin faydalarını vs. anlatmaya resmen üzerimde baskı yaratmaya çalıştı. Bu sistem de pek karlı değil ama en karlısı bu :)

    Peşin  : 30.000 tl

    Taksit : Kendiniz belirliyosunuz ben 500 olarak hesaplattım.

    39. ayda evi alabiliyosunuz ve ödeyeceğiniz toplam miktar 85.192

    Aslında çok çok çok avantajlı görünse de o kadar avantajlı değil açıkçası çünki;

    39 aya kadar her ay bankaya 500 tl atsanız 39*500= 19.500

    Yukarıdaki hesaptan yararlanmak istiyosanız 30.000 tl niz zaten olmalı 30.000+19.500=49.500 yani hiç kafanızı yormasanız 39 ay sonunda 30.000 tlnizle birlikte 50.000 tl zaten cebinizde olucak 30.000 tl kredi çekseniz size toplam maliyeti 37.000 tl bu hesaba göre de 2000 tl daha avantajlı görünüyor.

    ama bu parayı bankada biriktirirseniz başınız sıkıştığında 1 krş. zarar etmeden alabilirsiniz eminevim de org. ücreti olan 5.192 tl nin yarısını alamıyosunuz. ayrıca sizin paranızı taksitlere bölerek en erken 6 ayda ödüyorlar.

    Evi alacağınız süre çok önemli çünki;

    Sizin şu an 80.000 tl ye alacağınız ev sıra size geldiğinde ne kadar olucak? Sizin paranız bu süre zarfında değer kaybedicek,şirket ne kadar güvenilir olursa olsun batmayacağının bir garantisi de yok.

     

    En güzeli ayda 500 tl ödeyeceğinize her ay bir cum.altını yaptırın yeteri kadar biriktirdiğiniz de bozdurup biraz da bankadan kredi çekin hesabınıza uyan herhangi bir evi anında ve daha uygun şartlarda alın.

    Bir arkadaşın da dediği gibi Hepsinden iyisi ve cazip olanı TOKİ.


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Ahir zamanda öyle kimseler olacak ki haramları helal göstermek için onların adlarını değiştirecekler. Hadis-i Şerif

    Müslüman olarak tavsiyem, 1 kuruş faize girmeyin ne alırken ne verirken.


    yıkılma sakın !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    faiz konusuna değinmek istiyorum para teorisine göre faiz çok da büyük bir fark değildir hatta enflasyonu hesaba katarsanız (bankaların uyguladığı faiz baz alınmıştır) zarardasınız. Paranızı bankaya koyduğunuzda kâr mı ettiğinizi sanıyorsunuz ancak uzun vadede riskin belirsizliğinde kâr durumuna haiz olabilirsiniz aksi durumda zaten zarardayız. Şimdi faizi karşıtı kimseler hiç düşündünüz mü bir malın değeri 10 yıl önceyle şimdi aynımı keza bir mal üzerinden yapılmaz bu hesap, fiyatlar genel düzeyine göredir yani sen bana 1000 lira borç versen ben sana bunu 5 yıl sonra yine aynı miktar olarak ödesem bu etik midir ? Neyse çok bulandırmadan herkese başarılar ben de düşünüyorum ev alayım vs vs ama aynı bokun laciverti üstlelik hem ödeme yapıcam hem de kirada mı oturucam ?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    Yarın kahvaltıları varmış beni de çağırdılar görelim bakalım nasıl bağlamaya çalışıcaklar,yine burdan detaylı bilgi vericem merak edenler için.


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2002
    Erkek

    şimdi evden çıkıp emin evim e gidicem. araba almıştım. senetlerini almaya gidiyorum.


    Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    bu sistem herkes için kârlı olmayabiliyor hocam.onun için kendi bütçene göre değerlendirip,araştırıp öyle girmek gerekiyor.

    benim şuanki amacım biraz daha peşinat biriktirip 30 bin tl gibi daha sonrada aylık taksitleri yükseltip kısa vadede ev sahibi olmak.

     


    Bu Yüce Türk Milleti ne ihanetler gördü hepsinin üstesinden gelmeyi başararak tarihe nice zaferler yazdırdı. Bu Millet Kuva-yı milliye hareketini yeniden başlatır. Sivas Kongresini yeniden toplar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diye haykırır ve gereğini yapar. Türk Milleti ihaneti ve hainleri hiç affetmez. Dileğimiz odur ki bu iş sandıkta bitsin, aksi halde "sürüye dalmayı göze alan Kurt, çobanın da, köpeğinde hesabını yapmaz."
Toplam Hit: 10523 Toplam Mesaj: 39