Ermeni Soykırımı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Razorback bunu yazdı:
    -----------------------------

    Soykırım.1945'te yahudi soykırımına yönelik lugatlara yerleşen sözcük.Burada kendimizi umarsızca aklama çabalarımızın aslında mega katliamın üzerini örtecek bir zihin örtüsü yaratacağını ben düşünmemekteyim.Devlet arşivlerinde,imha edilmediyse,Ermenilerin din kardeşleri Ruslarla işbirliği yapabileceğini düşünen ve umarsızca bu insanları göçe zorlayan Enver Paşanın mühürlü talimatlarının olduğuna ben inanıyorum.Türklere yapılan zalimliklerin Ermenilerin objektif tarihine mal olduğunu düşünüyorum ama burada verilen fotorafların bilgilerin tamamen subjektif olduğunu düşünüyorum.Yani bu fotoğraflardan tonla Ermenilerden de var.Osmanlı ordusunun yollarda açlıktan öldürdüğü yerinden yurdundan ettiği bir milyona yakın Ermeni.Ve bu halk savaşın zalimliğinde arada kalıyor elden bir şey gelmiyor.Gene Fransızların Amerikalıların fitne sokmasıyla cahil ve aşırı milliyetçi kırsal bir çete yığını söz konusu oluyor.Bu seferde orada yaşayan Türk köylerine bir zorbalık söz konusu oluyor.Burada kim daha fazla öldürdü kim daha fazla kan akıttı muhakemesi yapan arkadaşlar kendi canlarının ne kadar tatlı olduğunu düşünsünler ve düşmanına bile şevkat ve saygı gösteren Çanakkale neferleri olduklarını akıllarına getirsinler.Unutmayın Sarıkamışta soğuktan ölen askerlerin yarısından fazlası Kürttü ve bir takımda Rum asker olduğunu belirtelim.Enver öyle aşağılık bir adamdı ki 90bin asker öldüğünde"En azından çok fazla Türk yoktu" diyebilicek karaktersiz kapasitesiz şerefsiz bir insandı.Yok insan bile değildi.Sonra Sarıkamışta ölenlere bizim evlatlarımız dediniz Mehmetçik dediniz.Ama onların Kürt olduğunu Rum olduğunu belki bilmediniz belkide bilmemezlikten geldiniz.Biz öyle salağız ki Ruslarla işbirliği yapıcağı düşünülen Ermeniler Fransadan ve Amerikadan yüz buluyor ve bizde Natoda müttefik saflarda yerimizi alıyoruz.Peki neden batının oluşumlarına karşı cephelenemiyoruz?Biz özenti miyiz salak mıyız?


    -----------------------------

    Enver Paşa kafasına estiği için ruslarla işbirliği yapabilme ihtimalleri için değil bizzat yaptıkları için göç ettirmiştir.

    Ermeni tehciri zaten var. tehcir yasası incelendiğinde zaten birçok şey düşünülmüş. Olaya karışmayan ermenilerin geri gelmesi şu bu.

    Sistemli olarak soykırım devlet politikası değil. Tehcir sırasında Jandarmada yanlarında gidiyor. Yani o sırada hava şartları salgınlar falan askerlerde ölüyor.. Ermenilerin yaptıkları zulmlere karşı Türk çetelerinin Kürt aşiretlerinin intikam için yaptıkları baskınlar var. Objektif olarak tarihçilerimiz zaten hiç ermeni ölmemiştir demiyor. Ölmüştür ama senin dediğin gibi 1 milyon değildir. o dönemde Ermeni nüfusu 1,2 milyonu zaten aşmamıştır.. Ama onlara göre 2,5 milyon ermeni 1,5 milyonu katledilmiştir. Ermeniler benim köyümde dahil Ardahanda 70 köyde katliam yapıyolar Enver Paşanın ordusundan kaçarken..Mesela şöyle bi olay okumuştum tehcir sırasında yanlarında giden bi askerin ailesi ermeniler tarafından katledilmiş. Asker İlk fırsatta gece 20 ermeniyi kurşuna diziyor. Sonraki karakola uğradıklarında asker bu yaptığından dolayı idam ediliyor.

    Yani olay şudur ki her iki tarafdan da ölenler olmuştur. Bunun karşılaştırılması dediğin gibi uygun olmasada Türk tarafından ölenler çok daha fazladır.. Bu sadece ortada bi soykırımın olmadığını anlatmak için ama batılı ülkeler olaya hiç objektif bakmıyor.

    Enver paşa hakkında anlattıklarını ise yeni duydum.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek

    Başlık ne Ermeni Soykırımı ne de Sözde Ermeni soykırımı olmalı. Eğer karşı tarafın iddasına soykırım diye nitelendiriyorsan kendi savunma mekanizmalarını otomatik olarak harekete geçirirsin. Karşı taraf ve dünya kamuoyu seni savunma pozisyonunda algılar. Çünkü dünya kamuoyunun algı mekanizmaları ve dillerdeki tercümeler genelde ''Genocide'' olarak tercüme ederler. Burdaki ilk akla gelen 2.Dünya Savaşı 'nda Yahudiler e yapılan katliamla eş tutulur. ( Holocaust) Bu yüzden bu kavram tehlikelidir.

    Ayrıca ''tehcir'' kelimesi bizim bilim adamlarımız dahil '' deportation'' olarak çevriliyor. Bunun da İngilizcedeki anlamı ''Sürgün'' anlamına gelir. Bu kavram da şunları ifade eder.

    1- Yerinden zorla alıkonulma

    2- Bir ülkeden başka bir ülkeye nakil.

    Osmanlı 1. şıkkı gerçekleştirmiş olsada 2. olan bir ülkeden başka ülekeye nakil olmamıştır . Çünkü ermenileri sevk ettiğimiz bölgeler Suriye , Kıbrıs , ve Beyruttur ve o an için bu bölgeler Osmanlı toprağıdır bu sebeple 2. şık yanlıştır. Bu sebepler ''Tehcir'' yerine ''Sevk ve İskan'' kelimesi kullanılmalıdır. Ülke içinde ve ülke dışında. Ve akademisyenler arasında. ''Sözde Soykırım'' yerine da ''1915 olayları'' denmeli.

    Niyetim eleştirmek değildir . Bir iki bilgi eklemem gerketi. Bunun nedeni tarihi belgelerin , dökümanların enformasyon yapılmazsa bir önemi olmadığıdır. Ayrıca senin paylaştığın bilgileri birçok tarihçi , bilim adamı , uluslarası ilişkiler uzmanı , politakıcı biliyor. Ama Ermeni diyasporasının enformasyon , reklam kabiliyeti bizden daha iyi. Bunu kabul etmek lazım.

    Bilgili Türk diyasporası yetiştirmek gerekiyor.


    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 2130 Toplam Mesaj: 13