Evden Çıkarmayla İlgli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

merhaba

yaklaşık 2 yıldır kirada  oturduğumuz bir ev vardı.Ev icraya girdi ve başka birine satıldı. bugünde adam arıyor evden çıkın diyor..

böyle birşey yaşayan varmı... bunun prosedürü nasıldır...

evi kiralamadan önce adamla konuşmuştum 3 yıl felan evde kiracı kalacam birsıkıntı olurmu diye adamda bana bu evin kredisi var 4-5 sene boyunca satılmaz sıkıntı çıkmaz diye... şimdi böyle birşey çıktı karşımıza... moralim çok bozuk..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

Aynı durum benimde başımda var şuan, takipdeyim. Ama bildiğim kadarı ile sözleşme tarihinin sonuna kadar eğer kendi muhtaç değilse çıkartamıyor, çıkartmak istersede yeni ev bulmanda ve taşınmanda yardımcı olması gerekiyor diye biliyorum. İşlerin yoğunluğundan araştıramadım.

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek

kira sözleşmesi yaptıysan sonuna kadar oturursun..

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

6 ay dan önce çıkaramaz . sonrasında kendi oturacaksa çıkmak zorunda kalabilirsin.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

6 ay dan önce çıkaramaz . sonrasında kendi oturacaksa çıkmak zorunda kalabilirsin.

++ 

Hukuki mevzuat gereği 6 aydan önce çıkaramaz.

Yaz bitmeden yeni bir ev bul derim.

İcradan ev alan tipler genelde ensesi kalınlar oluyo.

Tatlı canını sıkmaya değmez bence.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

Hocam sözleşmen yok gibi yazmışsın.. inşallah vardır da sıkıntı çıkmaz senin adına. Allah yardımcın olsun

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    selo-g bunu yazdı

Hocam sözleşmen yok gibi yazmışsın.. inşallah vardır da sıkıntı çıkmaz senin adına. Allah yardımcın olsun

sözleşme şubatta bitiyor.. bende  1 sene daha oturmak istiyorum çünkü 1 sene sonra taynim çıkacak...

olmazsa artık yavaş yavaş ev bakmaya başlıyacam...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam evi yeni alanın seni çıkarmaya yasal anlamda hakkı var. Yeter ki noterden ihtarnameyi çeksin. Yalnız ihtarnameyi bir ay içinde çekmiş olması lazım bildiğim kadarıyla. Yoksa sözleşme yenilenmiş gibi sayılıyor.

Burada sözleşmenin geçerliliği yeni ev sahibi ile biter. (ihtarname çekip davasını açarsa) Eski ev sahibi ile muhattap olamalısın. Yeni ev sahibide şubata kadar izin vermek zorunda değil bidliğim kadarıyla.

Bana kalırsa başını ağrıtma. Sonuç alabileceğin birşey olmadığı gibi evde oturmak senin hakkın olduğunuda düşünmüyorum. Eğer bir haksızlık yapıldıysa onuda eski evsahibin yapmış ki isteyerek yaptığını sanmıyorum. Muhtemelen kredi borcundan dolayı banka icrâ ya vermiş.

O evde durmaya çalışma etik değil yani.

DrKill tarafından 17/May/15 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

1- alan kişi parasını verdim aldım çık diyebilir.

2- sen sözleşmem var aga öle zart diye çıkaramazsın dersin.

3- 6 aya kadar mühlet tanınabilir( alan kişinin aciliyeti yoksa)

4- aciliyeti varsa da aynı metrekare aynı statü ve aynı fiyattan sana ev bulmadan (bulsa bile senin taam aga kabul ediyorum rızam var demen gerekir) zorla bugün yarın çık diyemez.

yasal prosedür bu. uygulamaya bakarsan böyle değil. yazdığından evli olduğunu tahmin ediyorum bekarsan uğraş rahatsız eder durur seni adam. evliysen hiç kafa ağrıtmaya gerek yok. ev bakıyorum bulucam hemen çıkıcam dersin üslubuyla.

ama dediğim gibi senin o evde sözleşme bitene kadar olmasa da kafanın yatacağı bir ev bulana kadar ( 4 5 ay civarı) kalma hakkın var hocam. hatta ev bulmana o adam da yardım etmek zorunda. sen kafayı takarsan sksen seni çıkartamaz o evden(yasal olarak)

bknz: kemal sunal - kılıbık

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar... 

mrkps tarafından 17/May/15 11:37 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

Hocam durum soyle kanuna tekrar bakmak gerek ama. Alan sahisin, bulundugun ilde baska evi yoksa 1 ay icinde ihtar yollamasi gerek, baska evi varsa sozlesmeyi beklemesi gerek. ( kanuna bakmak gerek surelerden tam emin degilim)

Toplam Hit: 1302 Toplam Mesaj: 11