Evden Çıkarmayla İlgli
-
merhaba
yaklaşık 2 yıldır kirada oturduğumuz bir ev vardı.Ev icraya girdi ve başka birine satıldı. bugünde adam arıyor evden çıkın diyor..
böyle birşey yaşayan varmı... bunun prosedürü nasıldır...
evi kiralamadan önce adamla konuşmuştum 3 yıl felan evde kiracı kalacam birsıkıntı olurmu diye adamda bana bu evin kredisi var 4-5 sene boyunca satılmaz sıkıntı çıkmaz diye... şimdi böyle birşey çıktı karşımıza... moralim çok bozuk..
-
Aynı durum benimde başımda var şuan, takipdeyim. Ama bildiğim kadarı ile sözleşme tarihinin sonuna kadar eğer kendi muhtaç değilse çıkartamıyor, çıkartmak istersede yeni ev bulmanda ve taşınmanda yardımcı olması gerekiyor diye biliyorum. İşlerin yoğunluğundan araştıramadım.
-
kira sözleşmesi yaptıysan sonuna kadar oturursun..
-
6 ay dan önce çıkaramaz . sonrasında kendi oturacaksa çıkmak zorunda kalabilirsin.
-
samaccc bunu yazdı
6 ay dan önce çıkaramaz . sonrasında kendi oturacaksa çıkmak zorunda kalabilirsin.
++
Hukuki mevzuat gereği 6 aydan önce çıkaramaz.
Yaz bitmeden yeni bir ev bul derim.
İcradan ev alan tipler genelde ensesi kalınlar oluyo.
Tatlı canını sıkmaya değmez bence.
-
Hocam sözleşmen yok gibi yazmışsın.. inşallah vardır da sıkıntı çıkmaz senin adına. Allah yardımcın olsun
-
selo-g bunu yazdı
Hocam sözleşmen yok gibi yazmışsın.. inşallah vardır da sıkıntı çıkmaz senin adına. Allah yardımcın olsun
sözleşme şubatta bitiyor.. bende 1 sene daha oturmak istiyorum çünkü 1 sene sonra taynim çıkacak...
olmazsa artık yavaş yavaş ev bakmaya başlıyacam...
-
Hocam evi yeni alanın seni çıkarmaya yasal anlamda hakkı var. Yeter ki noterden ihtarnameyi çeksin. Yalnız ihtarnameyi bir ay içinde çekmiş olması lazım bildiğim kadarıyla. Yoksa sözleşme yenilenmiş gibi sayılıyor.
Burada sözleşmenin geçerliliği yeni ev sahibi ile biter. (ihtarname çekip davasını açarsa) Eski ev sahibi ile muhattap olamalısın. Yeni ev sahibide şubata kadar izin vermek zorunda değil bidliğim kadarıyla.
Bana kalırsa başını ağrıtma. Sonuç alabileceğin birşey olmadığı gibi evde oturmak senin hakkın olduğunuda düşünmüyorum. Eğer bir haksızlık yapıldıysa onuda eski evsahibin yapmış ki isteyerek yaptığını sanmıyorum. Muhtemelen kredi borcundan dolayı banka icrâ ya vermiş.
O evde durmaya çalışma etik değil yani.
DrKill tarafından 17/May/15 11:11 tarihinde düzenlenmiştir -
1- alan kişi parasını verdim aldım çık diyebilir.
2- sen sözleşmem var aga öle zart diye çıkaramazsın dersin.
3- 6 aya kadar mühlet tanınabilir( alan kişinin aciliyeti yoksa)
4- aciliyeti varsa da aynı metrekare aynı statü ve aynı fiyattan sana ev bulmadan (bulsa bile senin taam aga kabul ediyorum rızam var demen gerekir) zorla bugün yarın çık diyemez.
yasal prosedür bu. uygulamaya bakarsan böyle değil. yazdığından evli olduğunu tahmin ediyorum bekarsan uğraş rahatsız eder durur seni adam. evliysen hiç kafa ağrıtmaya gerek yok. ev bakıyorum bulucam hemen çıkıcam dersin üslubuyla.
ama dediğim gibi senin o evde sözleşme bitene kadar olmasa da kafanın yatacağı bir ev bulana kadar ( 4 5 ay civarı) kalma hakkın var hocam. hatta ev bulmana o adam da yardım etmek zorunda. sen kafayı takarsan sksen seni çıkartamaz o evden(yasal olarak)
bknz: kemal sunal - kılıbık
-
cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar...
mrkps tarafından 17/May/15 11:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam durum soyle kanuna tekrar bakmak gerek ama. Alan sahisin, bulundugun ilde baska evi yoksa 1 ay icinde ihtar yollamasi gerek, baska evi varsa sozlesmeyi beklemesi gerek. ( kanuna bakmak gerek surelerden tam emin degilim)