folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evlilikle KYK Borcu Sildirme Ve Çeyiz Hesabı Desteğini Merak Edenler Buraya!



Evlilikle KYK Borcu Sildirme Ve Çeyiz Hesabı Desteğini Merak Edenler Buraya!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2015
    Erkek

    Selamlar arkadaşlar. Geçenlerde nişanlandım. Gelecek yıl düğünüm olacak inşallah ve öğrenci olduğum için devlet babanın ne destek verdiğini merak ettim. Bunun üzerine BİMER'e yazarak beni bilgilendirmelerini istedim. Öncelikle "öğrenci iken evlenenin kredisi silinecek" diye bir şey yok! Bu bir şehir efsanesi. KYK'ya tweet atmıştım. Onlar da sağolsun cevaplamış böyle bir çalışma yok diye. BİMER'e de aynı konuyu yazmıştım, BİMER de aynı cevabı verdi.

    İkinci olarak çeyiz desteğine gelelim. Evet, konu hakkında çalışmalar devam ediyor. Bunda gerçeklik payı var ama henüz tam netleşmiş değil. Aşağıdaki açıklamada da zaten göreceksiniz.


    "Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    KYK borcunu bilemem ama ceyiz hesabı için ise o cevap veren kişiler çok geriden geliyor devletin yatan memurları sanırım yapacak bir şey yok :) 7 Nisan 2015 tarihli resmi gazeteye gözatalım..

    MADDE 14 – 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

     “Çeyiz hesabı ve Devlet katkısı

     EK MADDE 2 – (1) Türk vatandaşlarına ve 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girenlere, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununa tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden çeyiz hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evliliklerini müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde üçüncü fıkraya göre belirlenecek usul ve esaslara göre Devlet katkısı ödenir. Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 5.000 Türk Lirasını geçemez. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılır. Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

    essan tarafından 24/Ağu/15 23:44 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    Olsa iyi olurmus okadar aile planlamasi kulturumuzde ailenin onemi die bagriniolar hem ogrenci hemde evlenmek isteyen kisilerede destek olurdu. Sahsen Bulgaristanda okuyorken evlenirseniz 3 bin kusur turk lirasina takabul eden miktarda parayi ogrenci sahisa veriyorlardi. Ayriyetden cocukda yaparsan belli bir oranda sadece cocuk icin okuldan burs parasi gibi birsey destek cikiyorlar devlet de ayri para veriyor cocuk ve anne icin.


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
Toplam Hit: 1259 Toplam Mesaj: 3
burs kredi evlilik