Filtre Kahve Hk

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var; 

    Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.

    Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)

    İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.

    İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar. 

    "Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.

    Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor. 

    Tşk'ler. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var; 

    Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.

    Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)

    İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.

    İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar. 

    "Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.

    Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor. 

    Tşk'ler. 

    İdeal demleme süresindeki acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı tasteless acılık oluyor. O yüzden demleme yöntemine göre öğütme boyutu değişir. Örneğin espresso yapmak için kahve çok ince çekilir ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir çünkü demleme şekli farklıdır.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var; 

    Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.

    Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)

    İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.

    İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar. 

    "Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.

    Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor. 

    Tşk'ler. 

    İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.

    Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.

    Tşk'ler. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

    İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.

    Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.

    Tşk'ler. 

    Hocam benden alıntıladığın yazıyı da kendi yazı tipine benzetmişsin :D 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

    İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.

    Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.

    Tşk'ler. 

    Hocam benden alıntıladığın yazıyı da kendi yazı tipine benzetmişsin :D 

    yep.  ^^`D


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    Hocam su tadı daha baskı oluyor öyle düşün. Bildiğin bomboş tad çıkıyor


    ride or die..
Toplam Hit: 5078 Toplam Mesaj: 57
kahve tavsiye filtre kahve