Filtre Kahve Hk
-
GusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var;
Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.
Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)
İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.
İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar.
"Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.
Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor.
Tşk'ler.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var;
Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.
Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)
İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.
İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar.
"Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.
Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor.
Tşk'ler.
İdeal demleme süresindeki acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı tasteless acılık oluyor. O yüzden demleme yöntemine göre öğütme boyutu değişir. Örneğin espresso yapmak için kahve çok ince çekilir ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir çünkü demleme şekli farklıdır.
-
GusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
Yukarıdaki İnfoGrafik'de anlamadığım birşey var;
Kaba tanecikleri iri kaba olanda, Kahve daha Hızlı çıkıyor, ve ekşi,asidik,tuzlu bi tadı var diyor.
Tanecikleri ince olanda; kahve dâhâ Yavaş çıkıyor, ama çıkan kahve özelliklerinde; acı, boş, tatsız diyor. Ama özellikle tatsız(yada damak zevki yok mu demek istiyor nedir. bana anlamsız geldi. niye böyle.)
İri öğütülmüş kahvede su çok durmaz aralardaki boşluklardan akıp gider bundan dolayı daha ekşimsi, sertliği az bir kahve olur.
İnce olanda su hemen akıp gidemez, sıcak su kahveyle daha uzun süre temas ettiği için daha fazla demlenir bundan dolayı acı bir tat oluşmaya başlar.
"Tasteless" ifâdesi ,biraz kafamı karıştırdı.
Kahve acı'lığıyla beraber, hafif yağ'ımsı tadı olan kahveler daha çok hoşuma gidiyor.
Tşk'ler.
İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.
Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.
Tşk'ler.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdı
İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.
Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.
Tşk'ler.
Hocam benden alıntıladığın yazıyı da kendi yazı tipine benzetmişsin :D
-
GusFring bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıGusFring bunu yazdı
İdeal demleme süresindeki Acılık ayrı hocam, fazla demleme olayı Tasteless Acılık oluyor. O yüzden Demleme Yöntemine Göre öğütme boyutu değişir. Örneğin Espresso yapmak için kahve Çok İnce çekilir ,ama ondaki acılık tasteless bir acılık değildir, çünkü Demleme Şekli farklıdır.
Hmm Tam'maaam, şimdi oldu.
Tşk'ler.
Hocam benden alıntıladığın yazıyı da kendi yazı tipine benzetmişsin :D
yep. ^^`D
-
Hocam su tadı daha baskı oluyor öyle düşün. Bildiğin bomboş tad çıkıyor