Fizik Bölümü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Falassion
    Falassion's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2009
    Erkek

    hocalar ben fizik okumak istiyorum ama yaptığım araştırmalardan sonra fizik bölümü mezunlarının pekte kariyer vs şanslarının olmadığı kanaatine vardım..bu konuda sizinde fikrinizi almak istiyorum..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Vala ben odtü yada boğaziçi yazarım diye çalışıyordum. Sonra bakınca birde aileme danışınca yok dedim. Anca okulda kalacaksın. Akademisyen olmak neşakatli iştir. Ancak rahattır saat 4 dedinmi okulda kalmazsın hafta sonu tatil. Döner sermayeden kar alırsın..

    Ancak yukarıdaki rahatlık içinde akademisyen olup keyif sürmek bence ülke adına kötü hatta vatan hainliğidir. Öğrenci yetiştiriyorsun çünkü. Ülke için...

     

    Fen edebiyat aslında çok önemlidir fizik özellikle çok önemlidir. ancak ülkemizde maalesef önemini yitirdi. Fen edebiyata önem veren ülke kalkınır fizikçiler fizik mühendisleri ülkenin baş tacları olması gerekirken maalesef tablo çok acıdır.

    Şuan düşünmüyorum ben terchi etmeyi :(

     

    memurlar.net te bir fizikçinin yazdıkları :(((

     

    bu ülkede fen-edebiyat okumak mantıksız, nokta. Öyle sağda solda duyduğunuz, yok efendim fizikçi savunma sanayinde çalışır, atomu parçalar, isterse uçar laflarıyla gaza gelmeyin sakın. O yazılanlar amerika gibi yerler için doğru. Bu ülkede fen-edebiyat mezunu adamın yapabileceği şeyler kısıtlı. Diploma ile şunları yapabilirsiniz;

    Okumaya devam eder akademisyen olursunuz. Bunun için en önce ingilizce lazım. İkincisi iyi bir ortalama, sonra çok çok çalışma. İngilizceniz yoksa, ortalamanız yoksa kafadan elenirsiniz zaten. çünkü rekabet had safada. Şunu düşünün, her sene bir sürü fizik mezunu çıkıyor piyasaya ve bu adamların yapabileceği nerdeyse hiçbirşey yok. Mecbur yüksek lisansa başlıyorlar, erkekler için askerlik mevzusu zaten bunu zorunluda kılıyor. Bir sene mezun olan devre, ertesi sene yüksek lisans için bölümde tekrar buluşuyor. Yüksek lisans'a kabul almakla iş bitmiyor. Bu uzun bir süreç ve bu süre zarfında sıkı ders çalışmanız lazım. Dolayısı ile birilerinin size para vermesi lazım, burs vs. alamazsanız bir işte çalışarak başarılı olmanız oldukça zor. master ve doktora 6 sene sürer, 6 senelik bu zorlu süreci atlattıktan sonra herşey bitmedi. Birde akademik kadro açılmasını beklemeniz lazım. Tabi bu arada araştırma görevliliği, akademisyen kadroları vs. gibi subjektif faktörler içeren seçim süreçlerinde torpil döndüğünü söylememe gerek yok sanıyorum. ne de olsa herkes türkiye'de yaşadığını şimdiye kadar anlamıştır. Tabi birde madalyonun öteki tarafı var, zaten hem bölümde ortalama getireke kadar hemde yüksek lisansta başarılı olacak kadar çalışabilecek bir adamsanız nereye gitseniz başarılı olursunuz zaten. Yine fizik gibi bir bölüme gelmek mantıksız. Çıkınca en azından iş bulmanızı kolaylaştıracak bir bölümü seçin, başarısız olursanız iş bulmakta daha az sıkıntı çekersiniz. Başarılı olursanız zaten gidin fizikte master yapın sizi engelleyen yok sonuçta.

    ikinci olarak dershanede hoca olabilirsiniz, 3-5 sene sizi kullnırlar sonra kenara atarlar. çünkü altta sürekli olarak daha ucuza çalıştırabilecekleri adamlar geliyor. Sonra bakarsınız ki başka bir alana kaymak için yaş geçiyor, elde kalan tek alternatife yönelir ve kpss kasmaya başlarsınız. sonuçta aldığınız diploma bir işe yaramaz. okurken verdiğiniz paralara yanarsınız. sonuçta açık öğretim iktisat dahi bitirseniz yine memur olabiliyordunuz. üstelik onların en azından A kadrolara başvurm şansı var, sizin o bile yok.

    Son olarak alan dışına kayar, başka bir sektörde çalışırsınız. Bu genelde programlama vs. gibi bişey oluyor benim gördüğüm. Programcı falan olacak olduktan sonra fizik okumanın mantığı nedir diye sorarım şahsen. Zaman ve para kaybından başka birşey değil. Paranız varsa kendi dükkanınızı açarsınız, bana kalırsa zaten nerden mezun olursanız olur yapılacak en güzel iş bu. Parayı tüccarlar kazanıyor, üniversite mezunları eğitimli kölelerden öte birşey değil.

    Velhasılı kelam, fizik gibi bir fen-edebiyat fakültesi seçmeyi düşünüyorsanız sakın seçmeyin. Açık öğretim okusanız daha faydalı olur. Halen okuyorsanız ya yol yakınken bırakın sınava girin tekrar, ya oturun şimdiden kpss'ye veya sizi işe sokacak (programlama gibi) bişeye çalışmaya başlayın. üniversitelerin adına kanmayın bu arada, odtü-boğaziçi mezunları falanda farklı durumda değil. Ha onların avantajı okullarının markası, onunla ve ingilizceleri ile en azından medikal cihaz firmalarına pazarlamacı olarak falan giriyorlar. Ama pazarlama yapı işidir, herkes yapamaz sonuçta. Genellikle çoğu birkaç ay çalışıp bırakır, üstelik parasıda öyle ahım şahım değildir. yaşlılığınızda yapabileceğinir bir işte değil vs. Yani demem o ki, bu ülkede fen-edebiyat ve özellikle fizik okunmaz. Zaten son sırada giren öğrencilerin başarı sırasına bakarsanız her sene geriye doğru gittiğini görürsünüz. odtü fiziğin son öğrencisi 20 bininci idi 10 sene önce, şimdi 60bininci, 5 seneye kalmaz 100 bini görecek. Sırf üniversitede okuyor desinler diye sakın ola yazmayın, yazdığınıza pişman olursunuz. Burdan tercih yapacak arkadaşlara sesleniyorum özellikle.


    "bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2005
    Erkek

    Ülkemizde genel olarak pozitif bilimlerin tüm dallarındaki bilim adamlarını da pozitif bilim öğretmenlikleri de bitirdiler.Ben Fizik Öğretmenliği mezunuyum,o kadar sınıf arkdaşımdan tek kişi bile mesleğini yapamadı.Herkes ya boşta ya polis oluyor mezunlardan.Dershane desen köle gibi çalıştırıp 3 kuruş para ya veriyor ya vermiyor.

    Fen-edebiyat fizikçi arkdaşlarımda aynı şekilde işsiz.

    Bence düşünme bile pozitif bilimleri,din kültürü öğretmeni olabilirsin olabiliyorsan yada imam hatiple ilgili bölümler varsa deli gibi alım yapıyorlar,dolmadı gitti açıkları.Bu ülkede pozitif bilimlere ihtiyaç kalmadı artık.

    Üniversitede kalmakta,torpilin yoksa çok çok zor.İnan mezun olunca dediklerimin hepsini daha rahat görürsün,başta uyarıyorum.

    Geleceğini planlayamazsın bizim ülkede,bugün açık olan bölümler yarın doldurulur farklı bölümlerle ama yukarıda verdiğim tüyoyu kullanabilirsen boşta kalmazsın.İşin zor kolay gelsin kardeşim.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek

    Benim fizik okuyan arkadaşlarım hem okulu bitirmede çok zorlanıyorlar + bitirdikten sonra ya akademisyen olmaları gerekiyor yada dershanede öğretmenlik yapmaları gerekiyor çok küçük bi ihtimal  de tanıdığın varsa bazı şirketlerin ar-ge  bölümlerinde çalışabilirsin ama çok çok sevmiyorsan fizik tercih etme tabii bu benim fikrim 


    Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    sakın sakın sakın öyle bi manyaklık yapayım deme. bölüm okuyacaksan eğer tavsiyem biyolojiden yana kullan. gelecek vaat eden bi bölüm. genetikçilerin yanında iş yapıcak teknik elemanda lazım o yüzden benim tavsiyem biyoloji oku. tahmini kaç point beklediğini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. bende bu sene girdim hangi bölüm kaç puan vs az çok biliyorum :) ama işim garanti olsun dersen. sana tek bir meslek öneririm. zihinsel engelliler öğretmenliği. 3.sınıftayken devlet tarafından işe alınıyorsun 2,5 bin tl ye. temiz para.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Sakın saçma sapan bölümler yazma yok Fizik Bölümü Yok Fizik öğrt. Yok Fizik Müh.

     

    Gerekirse 2 seneni yak doğru düzgün geleceği olan + yapabileceğin ve okuyabileceğin bir bölüme gir. Üniversiteye girmek mesele değil asıl sonrasında başlıyor hayat.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2009
    Erkek

    Artık yoldan geçen fizik yazıyor hocam sakın öyle bir hataya düşme, gerekirse kas 1-2 yıl adam gibi bir bölüme git.


    Cagito ergo sum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Ha söylemeyi unuttum. Madem fizik okumaya götün yemiş. İşim harbiden olsun diyorsan git veteriner hekimliği oku. Ama söyliyim tıp tan bile zordur. 5 Yıllık bölümü 5 yılda bitirebilen sayısı %10 u geçmez. Ama emin ol çok kolay iş bulursun. Maaşında kötü olmaz. Puanıda düşüktür. Okuması göt ister ama.

    Babadanda paran varsa açarsın burjıva bir yere veteriner hekimliği dükkanı. Zengin piçlerinin kedisini köpeğini  uçuk rakamlara seversin.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    interfector bunu yazdı:
    -----------------------------

    sakın sakın sakın öyle bi manyaklık yapayım deme. bölüm okuyacaksan eğer tavsiyem biyolojiden yana kullan. gelecek vaat eden bi bölüm. genetikçilerin yanında iş yapıcak teknik elemanda lazım o yüzden benim tavsiyem biyoloji oku. tahmini kaç point beklediğini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. bende bu sene girdim hangi bölüm kaç puan vs az çok biliyorum :) ama işim garanti olsun dersen. sana tek bir meslek öneririm. zihinsel engelliler öğretmenliği. 3.sınıftayken devlet tarafından işe alınıyorsun 2,5 bin tl ye. temiz para.


    -----------------------------

     

     

    hacım bnden demesi biyolojiden de uzak dur cidden bi boka yaradıgı yok.. bulabilecegin yegane iş özel bi hastanede lab. da calısmak ki ordada cok para vermezler he yinede iyidir milletin bokuyla sidigiyle ugrascam dersen eyw(ki her midede kaldıramaz bunu şahsen 2yıldır staj yapıorum hastanelerde demin işten geldim burnumda hala bok kokusu amk gitmedi bi midem kalktı lan(= ). kpss kasıp devlet hastanesine girerim dersen adam gibi para bi orda alıon ztn ki üni mezunları içinde zor hani acılan kadrolar cok azzz. iyi kazandıran işleride var tabi yüksek lisans yaparsan. kanımca fen-edebiyattan komple uzak dur hani


    imza
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    WERT nerde acaba?

    Bunları duymasın?

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    itü - fizik müh bekler seni hocam. gel yanıma.. gerek mezunlarla gerek okuyanlarla iletişime geç onlar da seni aydınlatacaktır. kafana takılan sorular olursa pmden yanıtlayabilirim itü - fizik müh. ile ilgili..


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 2007 Toplam Mesaj: 11