Flash Diski Ntfs E Çevirme
-
Bilgisayarım-Yönet-Disk Yönetimi
Burdan flash diskimizin üzerine sağ tuş Özellikler e tıklıyoruz.Sonra Donanım a tıklayıp Flash diski seçip-Özellikler-İlkeler e tıklıyoruz. "performans için en iyi duruma getir" e tıklıyoruz.Sonra tüm pencerelere tamam deyip çıkıyoruz.
Son olarak flash diski ntfs i seçerek biçimlendirmek kalıyor.
-
peki neden pal deil de ntsc??
dvd player, veya usb girişli tv lerde flash diskinizden film izleyebilmeniz için yapılması gerekir.
çünkü bunlar sadece ntsc formatındaki flashdisklerdeki bilgileri okuyabiliyor..
-
Ayrıca son zamanlarda flash diskten işletim sistemi kurmak amacıyla flash diskten boot edilmekte veya flash diskin kendisine işletim sistemi kurulmaktadır.
-
Flash diski ntfs yaptıktan sonra usb yi zank die çıkartmayın veri kaybı çok oluyor. Donanımı güvenle çıkart diyecez bunuda unutmamak lazım.
-
bumbum506 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Af byür? :)))
-
toretto bunu yazdı:
Flash diski ntfs yaptıktan sonra usb yi zank die çıkartmayın veri kaybı çok oluyor. Donanımı güvenle çıkart diyecez bunuda unutmamak lazım.
-----------------------------+ NTFS yapılan Flash Disk, Win9x (Me,98,95...) sistemlerinde çalışmaz...
-
Felony bunu yazdı:
-----------------------------Gençler PAL/NTSC tv yayın standardıdır
Dosyalama Formatı standardı değildir NTFS ile NTSC nin hiç alakası yoktur
Dosyalama sistemi standardı FAT, FAT32, NTFS gibidir
plyerlar şu an fat32 sistemi ile formatlanmış diskleri okuyabiliyorlar genelde -
ayrıca fat32 li bi diske 4 gb dan fazla veri atamazsınız çünkü desteklemiyo :) bu yüden ntfs her türlü iyi.
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
ayrıca fat32 li bi diske 4 gb dan fazla veri atamazsınız çünkü desteklemiyo :) bu yüden ntfs her türlü iyi.
-----------------------------Yok öyle bişi
fat32de 4GB bir dosyanın (klasörün değil ,tek bir belge avi ya da rar dosyanın ) alabileceği büyüklüktür...
Eğer playerlarda ve farklı işletim sistemlerinde kullancaksan (OSX ve windows gibi ki ben kullanıyorum mac ve pc de ) tabi ki fat32yi tercih etmek daha doğrudur..
-
bumbum506 bunu yazdı:
-----------------------------peki neden pal deil de ntsc??
dvd player, veya usb girişli tv lerde flash diskinizden film izleyebilmeniz için yapılması gerekir.
-----------------------------Hocam 800.000 kusur mesaj var, ilk defa bu kadar daldan dala atlayanını gördüm...
Adam Ntfs dosya sisteminden bahsediyor, sen pal değil ntsc diyorsun, üstüne ntsc formatınıda flashdiske sokuyorsun...
Kilitlendim :|
-
renegadealien bunu yazdı:
bumbum506 bunu yazdı:
-----------------------------peki neden pal deil de ntsc??
-----------------------------Hocam 800.000 kusur mesaj var, ilk defa bu kadar daldan dala atlayanını gördüm...
Adam Ntfs dosya sisteminden bahsediyor, sen pal değil ntsc diyorsun, üstüne ntsc formatınıda flashdiske sokuyorsun...
Kilitlendim :|
-----------------------------abi walla alemsin :))))
secam secam :DD