Format Atarken Karşılaştığım Sorun
-
Merhaba arkadaşlar, sorunun çözümü kolaymıdır zormudur bilmiyorum, daha önce böyle bir şey karşıma çıkmadığı için sizlere sormak istedim.
Format atacağım pc de
C:/ 8Mb(Tam olarak)
D:/ bilmem kaç gb
K:/ bilmem kac gb. (Tam oranı hatırlamıyorum)
Sistem D:/ de kurulu idi (Windovs) bende C:/ ve K:/ yi silip birleştirdim ama biçimlendirip kurdukdan sonra
Bilgisayar açılıp kapandıgında tekrar dısk sılme yerıne gelıyor.
Hard Diskden aç Seçenegını seçince de aşağıdaki resimde bulunan Hatayı alıyorum,
Çözümü bilen varmıdır. Yardımlarınızı bekliyorum.
-
Benim aklıma şey geldi mesela, bütün sürücüleri silip c:/ ve d:/ olarak yapmak. Ama o zamanda D:/ de bulunan butun içerik silinecek.
Silinmeden yapma yolu yokmudur ki ?
-
ruhii bunu yazdı
Benim aklıma şey geldi mesela, bütün sürücüleri silip c:/ ve d:/ olarak yapmak. Ama o zamanda D:/ de bulunan butun içerik silinecek.
Silinmeden yapma yolu yokmudur ki ?
Hocam harici hdd'ye kopyala herşeyi ondan sonra temiz bir format at dilediğin gibi c ve d sürücüsüne kaç gb vermek istiyorsan ver tekrar harici hdd ile dosyalarını yükle
2 yorum ve öneri gelince aklıma bu geldi :(
-
Silmeden düzeltmenin yolu yokmudur acep ?
-
yokmu bilen ?
-
Anladığım kadarıyla 2 diski tek disk yapmak istiyorsun. 8mb'lik kısmı biçimlendir... 1 yerel diskin işletim sisteminin kurulu olduğu kısmı sil tekrar yeni disk oluştur. Tekrar biçimlendir ve biçimlendirdigin disk'e işletim sistemini kur . eğer w7 yüklüyorsan sistem'e 100mb ayırır. Ondada aynı işlemi yaparsın.
-
Live linuxla girip yedekle sonra bas formatı
-
boot C deymiş heralde 8mb olanda.
windows dvd ya da usbsi ile gir sisteme. format atmayı göze aldığın yere format at windows yükle düzelmesi lazım.
ben öyle kurtulmuştum.
-
C:/ yi d:/ yi alayını sıldım bıcımlendırdım. 2 ye ayırdım c:/ ve d:/ olarak. ama yıne aynı hatayı verdı. Cd okuyucuda sorun olabilir diye düşünüyorum.
-
şunu bi dene istersen :
hiren boot cd nin mini windowsu ile açıp "partitions/boot/mbr" menüsünden "BootICE" -> process mbr -> "windows nt 6.x mbr" ...
-
Serdarr bunu yazdı
şunu bi dene istersen :
hiren boot cd nin mini windowsu ile açıp "partitions/boot/mbr" menüsünden "BootICE" -> process mbr -> "windows nt 6.x mbr" ...
bunu yaptığım zaman o hatayı Düzeltmiş mi oluyorum hacı ? deneyip sonucu yazıcam teşekkürler.