Freedos Laptopa UEFI Boot ?
-
Hacılar laptopı yeni aldım. Daha hiç açmadan hdd slotuna eski laptoptaki 2.5'' ssd yi taktım. Açtığımda ise;
http://static.techspot.com/articles-info/630/images/1.jpg
diye ekran geliyor. eski ssdnin içinde hem işletim sistemi vardı 3-4 aylık dosyalar felan. Neden bu şekilde ekran geliyor? ssdnin bilgilerine neden ulaşamıyorum?
-
biosa girip ssdyi boot sırasında en üste almayı denediniz mi hocam
-
nurulmac11 bunu yazdı
biosa girip ssdyi boot sırasında en üste almayı denediniz mi hocam
denedim hocam ama boot sekmesinde öncelik verilecek kısım gelmiyor henüz.
-
yani diyorki boot edecek bir sistem bulamadım.
sistemi yükle dükkan senin diyor hocam
-
Haci eski pcde boot legacy dir. Uefi botu kapat fast botu kapat ve diger os secenegini sec acilir
Hangi win surumu var o ssd de?
ayhun tarafından 20/Eki/16 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
ayhun bunu yazdı
Haci eski pcde boot legacy dir. Uefi botu kapat fast botu kapat ve diger os secenegini sec acilir
hacı eski pc legacymiş. uefi bootu kapatınca açıldı.
o ssd de win 10 var. ama bunu yapınca diğer ssd görüntülenmiyor. Bunu nasl düzeltebilirim?
-
banneduser bunu yazdıayhun bunu yazdı
hacı eski pc legacymiş. uefi bootu kapatınca açıldı.
o ssd de win 10 var. ama bunu yapınca diğer ssd görüntülenmiyor. Bunu nasl düzeltebilirim?
ufei botlu disk gpt olduğu için görmemesi doğal formatlamadan düzelmez yedekleri al hallet
-
uefi boot ayarını legacy yapınca düzeliyordu diye hatırlıyorum ben. Bir denesen
-
uefi yi biostan kapatınca diğer ssdyi gördü legacy olduğundan sanırım. yedekleyip formatı çaktım. uefi format attım. 120 lik görünmedi ilk başta ama onu da bilgisayar>yönet deyip 120 liğe harf atadım. biçimlendirdi sonrasında 120 lik bi ssd.. Eyw hacılar
-
ayhun bunu yazdı
Eyvallah ayhun
-
siyahbereli bunu yazdıayhun bunu yazdı
Eyvallah ayhun
rica ederim beyler yardimci olabildiysemne mutlu