folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Freelance Web Tasarımda Hala Para Var Mı?



Freelance Web Tasarımda Hala Para Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı

    freelance işte para şu anlık sadece sürümden kazandırıyor.

    Casual (kişiye özel) işler para getirmiyor, 1dk'lık sesli tanıtım animasyonu siparişini adam bana "verdiğin fiyat çok yüksek biz max. 200TL bütçe ayırdık" diyaloğu ile açıyor. Sürümden kazanacağın, WP entegreli ufak fiyatlı ürünleri satarak yapabilirsin.

    Türkiyenin zaten amına koyayım, oyun yapsan yurt dışına satamıyorsun, buraya gelen kadar paran %40'ını kaybediyorsun, app storelara ürününü koymak apayrı sıkıntı zaten. Dediğim gibi şu an için Türkiyede bilişim olmaz, freelance e oranla ajanslarda çok fahiş fiyattan iş yapıyor, web sitesine 20000+KDV deniliyor fakat ne hikmetse işi alıyorlar.

    Ben bu piyasada bana bannerın kralını 100TL ye yaptırmak yerine 5TL ye Microsoft Word küçük resim ve wordart ile yapılmış banner'ı satın alan bir sürü adam gördüm. Yurt dışında olsam sırf sürüm işinden yüz binlerce dolar kazanabilirdim. Fakat burada 50 TL için 4 saat telefonla konuşuyoruz, konuşuyordum artık bıktırdılar amk 1 sene ara verdim.

    yurtdisinda olsan nasil surumden kazanazan haci?

    Bide sen yaptigin sitelerde kendin kod yaziyor musun ? Yoksa programlama gereken kisma hazir sistem atip az biraz editliyor musun falan/

    Yurtdisinda da 500 tl lik isi 100 tl ye yapan adamlar cok.Ozellikle hindistanlilar karin tokluguna is yapip piyasanin azina siciyorlar.

    duymamış olayım.

    Yurt dışında olsam bazı yerlerde ürünlerimi kolayca sergileyip para kazanırım(Google Play Store örneğin) ya da daha az kesinti ile paramı alırım.

    Özgün yazma konusunda, ajanslar altından kalkamadığı işleri bana yolluyorlar, projelerim tamamen özgün o nedenle tamamen kendim kodluyorum, özgün kullanıcı arayüzü olduğu için emsallerini biryerde göremezsin.

    Yurtdışında çok doğru, fakat o bahsedilen hintliler buradaki liselilerden hiç farkı yok, mühendislik eğitimi almış bir hintli ya da tecrübesi olan alaylı bir hintlide senin benim gibi aynı şartları talep ediyor.

    kvasir tarafından 03/Şub/13 18:53 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Freelance çalışmakta hala para var belirli bir vizyonda çalışırsan iyi para kazandırıyor bana ek gelir sağlıyor mesela belli bir prensib olunca istediğin gibi çalışırsınız @holyone zaten açıklamış, müşteri için ezilip büzülmeye gerek yok müşteri sizin için ezilip büzülsün biraz ağız oldumu istediğiniz parayı alırsınız. 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    freelance hala devam ediyor ama piyasayı mal eden herifler yüzünden eski rakamlar alınmıyor.
    örnek veriyorum 2007 yılında 800 TL derdik adamlar çok ama yapcak bişey yok deyip verirdi parayı.Şimdi adama 1500 dedim geçenlerde herif gazete ilanı getirmiş yanında 300 TL web sayfası yapılır diye.
    Normalde yapmam freelance iş tanıdıktan geldi diye ilgilendim hanzoyla, hoca benide uraştırma ara hemen yaptır adamlara dedim bozuldu bezevenk.

    velhasıl kelam.

    Şeyh efendinin dediği gibi ajansla çalışabilirsin. Eğer gerçekten iyiysen 3-5 iş paslarlar yapabilirsen devamı gelir.


    sırıtma la.
Toplam Hit: 3397 Toplam Mesaj: 24