folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Garantiden Yedeklerimi Kurtarabilir Miyim?

Garantiden Yedeklerimi Kurtarabilir Miyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

6-7 ay kadar önce seagate freeagent 1 tb mobil disk almıştım. birkaç hafta önce bozuldu. disk çalışıyordu ama bilgisayarlar bi türlü göremiyordu.

bir bilgisayarcıya götürdüm. muhtemelen kutudan kaynaklanıyordur. kutuyu değiştirirsek çalışır ama çalışmazsa garanti kapsamından çıktığından elinde kalır dedi. önce öyle yapayım dedim ama sonra riske girmek istemedim. garantiye gönderdim. 1 veya 2 gün içinde hemen hemen muadili olan samsung story station 1 tb diski gönderdiler.

bu ürünü seagate'e göre daha çok beğendim ama aklım yedeklerimde kaldı. ben yedeklerim kurtulsun disk çok önemli değil diye düşünürken tam tersi oldu.

muhtemelen hiç onarmak için uğraşmamışlardır bile. zaten herkese yenisini gönderiyolar. benim eski diskimi ne yapmışlardır? kurtarma şansım var mı?

ha bu arada garanti sağlayan firma arena bilgisayar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam... yedeklerini kurtarma gibi bir şansın yok buradan da fabrikaya gönderiliyor ürünler bildiğim kadarıyla...seagate den vazgeçip de samsungu beğenmeni garipsedim doğrusu seagate ve wd şuanda piyasadaki en iyi iki ürün bence...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

geçmiş olsun hocam... yedeklerini kurtarma gibi bir şansın yok buradan da fabrikaya gönderiliyor ürünler bildiğim kadarıyla...seagate den vazgeçip de samsungu beğenmeni garipsedim doğrusu seagate ve wd şuanda piyasadaki en iyi iki ürün bence...

seagate harddisk markası olarak daha iyi ama samsung'un da adı var. seagate'i de gördük garantiye bile zor kabul ettirdim. türkiye'de muhattap olabileceğin çok fazla yer yok. samsung'un teknik servisini hemen hemen her yerde bulabilirsin.

ayrıca samsung'un kasası çelik seagate'in plastikti. esata desteği var. seagate'te yoktu bildiğim kadarıyla. bir de çok önemli bişey olmasa da açma-kapama düğmesi var. okuma hızını test etmedim ama yazma hızı seagate'e göre çok iyi.

@fabrikaya gönderiliyor ürünler bildiğim kadarıyla

hadi ya bak o kötü oldu işte.

edit:esata desteği yokmuş. 1.5 tb lık modelinde esata varmış

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:

seagate harddisk markası olarak daha iyi ama samsung'un da adı var. seagate'i de gördük garantiye bile zor kabul ettirdim. türkiye'de muhattap olabileceğin çok fazla yer yok. samsung'un teknik servisini hemen hemen her yerde bulabilirsin.

ayrıca samsung'un kasası çelik seagate'in plastikti. esata desteği var. seagate'te yoktu bildiğim kadarıyla. bir de çok önemli bişey olmasa da açma-kapama düğmesi var.

@fabrikaya gönderiliyor ürünler bildiğim kadarıyla

hadi ya bak o kötü oldu işte.

hocam sendeki seagate ile samsungun hangi ürün olduğunu bilmiyorum ben genel olarak içlerindeki hdd için konuşmuştum... bunlan mutluysan hepimiz mutluyuz :)

gene de garantiye götürdüğün yerle bir görüş gönderiliyorsa bile hemen göndermezler kargo fazla girmesin diye parti parti gidiyordur genelde... görüşürsen belki bir şans yakalayabilirsin...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

hocam sendeki seagate ile samsungun hangi ürün olduğunu bilmiyorum ben genel olarak içlerindeki hdd için konuşmuştum... bunlan mutluysan hepimiz mutluyuz :)

gene de garantiye götürdüğün yerle bir görüş gönderiliyorsa bile hemen göndermezler kargo fazla girmesin diye parti parti gidiyordur genelde... görüşürsen belki bir şans yakalayabilirsin...

göndersinler de acelem yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

bi de bu samsungun kağıtlarında esata desteğinin olduğun yazıyor. ama arkasında 1 usb çıkışı bir de güç kablosu girişi var. esata kablosunun bir ucunu usb çıkışına mı bağlayacağız? nasıl oluyo bilen var mı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

samsung eski toprak.

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

arena bilgisayarda bu işler için muhattab bulabileceğini sanmıyorum. büyük firma yüzlerce bayisi dolayısıyla binlerce müşterisi var hangi birisiyle uğraşabilirler ki. bu arada arena son kullanıcıdan ürün kabul etmez ki sen nasıl gönderdin?

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

oliWeR bunu yazdı:

arena bilgisayarda bu işler için muhattab bulabileceğini sanmıyorum. büyük firma yüzlerce bayisi dolayısıyla binlerce müşterisi var hangi birisiyle uğraşabilirler ki. bu arada arena son kullanıcıdan ürün kabul etmez ki sen nasıl gönderdin?

ben göndermedim zaten. bilgisayarcıya götürdüm o gönderdi. bi şansımı denemek istiyorum, aklımda kalacağına. denedim ama olmadı derim en azından.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

oliWeR bunu yazdı:

ben göndermedim zaten. bilgisayarcıya götürdüm o gönderdi. bi şansımı denemek istiyorum, aklımda kalacağına. denedim ama olmadı derim en azından.

o zaman fazla zaman kaybetme hemen dene. birde sonradan geç kalmıştım keşke baştan yapsaydım düşüncesine kapılma.,

ama emin ol umursamayacaklar. zaten yedekleri çok önemli olan bir kişi hdd'i garantiye göndermez diye düşünecekler.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

oliWeR bunu yazdı:

g2k bunu yazdı:

oliWeR bunu yazdı:

o zaman fazla zaman kaybetme hemen dene. birde sonradan geç kalmıştım keşke baştan yapsaydım düşüncesine kapılma.,

ama emin ol umursamayacaklar. zaten yedekleri çok önemli olan bir kişi hdd'i garantiye göndermez diye düşünecekler.

sen ürününe güvenip 3 yıl garanti koyuyosan ve ben de senin bu güvencene güvenip yedeklerimi senin makinanda saklıyosam yedeklerimin de garantisini sağlamak zorundasın. tamam disk kullanılamayacak ya da kurtarılamayacak duruma gelmiş olur elden gelen birşey yok dersin anlarım. ama ben bu kadar büyük firma hangi birisiyle uğraşacak mantığını anlamıyorum. o zaman garanti verme kardeşim. kim verecek bu yedeklerin hesabını? sana bişey söylediğim yok hocam yanlış anlama sakın. derdim bu büyük firmalarla.

Toplam Hit: 2226 Toplam Mesaj: 17