folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gazi İktisat Vs. Dokuz Eylül İşletme (Yardım)



Gazi İktisat Vs. Dokuz Eylül İşletme (Yardım)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek

    Arkadaşlar bu iki üniversiteden birine gitmeyi düşünen çok sevdiğim bi kız var ikisine de puanı tutuyor. Gelgelelim çok kararsız

    *Ankara'ya daha önce hiç gitmemiş(yurt gelme gitme alışma hiç tanıdığı yok...) ama puanı daha yüksek olduğu ve ekonomist olarak da çıkabileceği için orayı da istiyor (iş imkanının daha geniş olabileceğini düşünüyor)...

    *Ege de bir sürü akrabası var pek çok kişi orayı övüyor uzakta kalma üni hayatı yaşamama gibi problemleri hiç olmayacak. ama puanının epey altında kalıyor ve sadece işletmeci olarak çıkacağı ve ortalığın bir sürü işletmeci kaynadığını bildiği için pek sıcak bakmıyor ama burayı da istiyor...

    Ben bu sene gireceğim ayrı kalmamız hiç problem değil, üniden çıktıktan sonra kendi kariyerini kurar iktisat işletme önemli değil demeyin her türlü o iyi bir yere geleceğini düşünüyorum ancak şimdilik sadece gideceği ünideki bölümü onu ilgilendiriyor. Ailesine çok fazla külfet olmasını istemiyor vsvsvs bu iki üniye giden (veya akrabaları) mürit ve müridelerden yardım istiyorum. bana sordu bende bi tarikata soram dedim :)


    bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek
    not: geyik yapılmazsa çok sevinirim ben de çok kararsızım onun kararlarını hiç etkilemek istemiyorum

    bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hell_fever09
    hell_fever09's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Temmuz/2007
    Erkek
    yazsın işletmeyi hocam bence nasıl iş yok türkiyede belirli dönemlerde gerek özel gerekse devlet bankalarında birçok sınav açılıyo çıkınca şansını buralarda dener olmadı özel sektöre atar kendini  iktisatın işletmeden zor olduğnuuda duymuştum bu arada okuma anlamında yni

    oh la la
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek
    hmm teşekkür ederim iktisatın daha zor olduğunu öğrendiğim fena olmadı

    ayrıca: bu ünilerden birine giden yakınlarınız warsa söyleyiverin özellikle gazi varsa çok sevinirim


    bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek

    ben dokuz eylül iktisattayım

    iş yok bilmemne diyenlere aldırma istanbul-izmir-ankara da üni okuyup cok kazma bi insan olmadıın sürece iş bulursun her türlü.

    ben su anda coca cola fabrikasında staj yapıyorum malum boru değil coca cola ve stajyer alırken bile binbir dalga istiyolar,ve sıfır torpille girdim.

    diğer stajyerlerin ''dayı'' vasıtası ile geldikleri cok belli antalya coca coladayım diğer stajye arkadasların 3ü akdeiniz,1i kütahya 1i ısparta 1i denizlide okuyor.

    hiçbirinin hazırlık eğitimi yokmus benle aynı yasta olmalarına rağmen 1 sınıf üstteler benden.

    ama..

    bizim okulda ingilizce zorunlu ve finale kalma notu 60 geçme notu 70.upper intermediate seviyesinde bitirten nadir okullardan birisi (bkz:odtü bogaziçi ytü hacettepe itü ankara bildiklerim) sınavlarda speaking falan sorulur ingilizce film izletilir ondan sorulur cok kastırır cokta kalan vardır dogrudur.

    örneğin stajyer oryantasyon programında insan kaynakları müdürü anlatırken coca cola yapısını ''region''lara ayırmıstır dedi yanımda oturan arkadaslar orda ''abi region''ne diye sordular bana bnde dedim bölge demek hepimize kalem kagıt vermişlerdi not alalım diye oraya yazmaya calıstı yazamadı abi rica etsem yazarmısın dedi,heleki bir ''area sales manager'' konusu vardıki hiç girmeyeyim =) 

    diğer stajyerler fotokopi cekme,irsaliye ayırma bilmemne gibi ayak işleri yaparken ben tüm gün pc başında basiste veri giriyordum,yani iyi adamı kullanmak istiyorlar.

    ha bunlar kıstas değil tabi antalya satış bölge müdürü dumlupınar üni mezunu,olay bir yerde kendini geliştirmekte bitiyor ama sunuda unutmaki iyi bir etiketle kendini geliştirirsen cok daha iyi olursun.

    tüm gün pc basında oldugumdan işe alınan personel profillerini falan inceliyorum ve üni konusunda vardıgım kanılar şöyle.mesela coca cola türkiyeyi 3e ayırmıs durumda İstanbul merkez karargah yani HQ,batı bölgesi müdürlüğü İZMİR doğu bölgesi müdürlüğü ANKARA yani diğer bütün iller coğrafi koşuluna göre izmir yada ankaaya bağlı,izmir ve ankarada istanbula,yani atalanta türkiyede temasta istanbulu muhattap alıyor.

    istanbula alınan elemanlar (özel ünileri değerlendirme dısı tutuyorum) Odtü,boğaziçi,itü,ytü,hacettepe,galatasaray buralardan alınıyor ve seçme alınıyor coğu cok iyi yerlerde staj yapmıs,üni döneminde master yapmıs falan,maaşları 5 milyardan aşşağı deil yani bu iki üni ile buralara giremezsin onu bi geçelim =) (bunlar benm incelemerim bende meraklıyım bu konularda,ünim ile nerelere girebilirm falan diye inceliyorum boş zamanlarımda)

    İzmir ve Ankaraya alınan elemanlar ise İstanbul,marmara,ankara,gazi,dokuz eylül,ege üniversitelerinden seçiliyor.Yani odtü boğaziçi gibi üst kademe insanlar burayı tercih etmiyor daha düşük puanlı ünileride burası tercih etmiyor diyebilirm =) örneğin izmire son alınan 3 satış geliştirme şefinin 2si dokuz eylül 1i ege işletme idi örnek vericek olursam.bunlarında maaşı (ilk girişte) 2-3 milyar arası oluyor.

    mersin,antalya,çorum,elazığ,bursa cocacolada ise genelde civar üniler tercih ediliyor buralarda işlerin iyi yürümesi önemli değil sadece yürümesi önemli dolayısıyla düşük maliyet söz konusu.veri giriş elemanlığı,preseller bilmemne gibi pozisyonlara bu diğer ünilerden alıyor ar ve maaşları ilk girişte 600-1000ytl arası değişiyor.tabi sonra yükselmek sana kalmıs.

    ha bu arada,eger izmir ankarada görev almak istemezsen(misal 9 eylül gazi ege gibi ünilrden mezun olup) bu saydığım diğer illerde iyi kademelerde olabilirsin ama bunlar sadece 1 kişilik boş kontenjanlar oluyor ve genelde izmir yada ankaadan atanıyor örneğin insan kaynakları ve idari işlemler sorumlumuz ege uluslararsı ilişkiler,bilgi işlem şefimiz ege matematik,teknik servis mühendisi 9eylül makinamezunu.ama bunlar genelde 4-5 yıl izmirde çalısmıs boş kontenjan olunca kendi istekleri ile atanmıs kişiler,neden hep antalya izmir örneği veriosun dicek olursan antalya izmire bağlı=) yani tüm şeflerin izmirde aynı şey elazığ-ankara için gecerli mesela.

    velhasıl kelam hocam kimse seni gazi olduğun için dokuz eylüle,dokuz eylül oldugun için egeye,ege oldugun için marmaraya tercih etmez bu durumlarda diğer yeteneklerin bakarlar başta pc ve dil olmak üzere,sonra aldıgın sertifikilar önceki stajların(ki stajlara cok bakıolar) falan,yani şöle bi düşüncen olmasın burda gazi vs 9eylül kıyası yapmıssın mesela 9eylülü sectin 5 yıl sonra diplomanı aldıında lan ben gaziye korum diyemezsin.genelde en azından coca-cola ünileri 3e ayırıyor.en taşaklı bölgelere 1.sınıf üniler(otdü boğaziçi hacettepe itü bilmemne) 2.taşaklı yerlere (istanbul marmara ankara gazi 9eylül ege) ve diğer yerlere diğer üniler olarak ayırıyor.ha istisnalar elbet var ama ya cok büyük azimle mermer delme meselesi vardır yada dayı faktörü vardır.misal kimse cv ni elin alıp basvuru yaptıında senin potansiyelini,azmini falan bilemez önc doal olarak etiketine bakar.

    biraz uzun oldu ama tamda stajın son günlerindeyken bende bu konuyu arastırıyodum denk geldi =) umarım yardımcı olmusumdur.esas soruna gelince bu iki ünide farketmez hangisini seçmek istersen seç ama şehir olarak izmir ankaraya koyar =)


    Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2008
    Erkek

    velhasıl kelam hocam kimse seni gazi olduğun için dokuz eylüle,dokuz eylül oldugun için egeye,ege oldugun için marmaraya tercih etmez bu durumlarda diğer yeteneklerin bakarlar başta pc ve dil olmak üzere,sonra aldıgın sertifikilar önceki stajların(ki stajlara cok bakıolar) falan,yani şöle bi düşüncen olmasın burda gazi vs 9eylül kıyası yapmıssın mesela 9eylülü sectin 5 yıl sonra diplomanı aldıında lan ben gaziye korum diyemezsin.

    Allah razı olsun çok pis aydınlandığımı hissettim burası ayrı bi sevindirdi saolasın bu kadar bilgi yeter de artar bile çok saol da bu üniye giden başka müritler war mıdır acep onu merak ettim onların da görüşlerini almak lazım tekrar çok saol


    bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
Toplam Hit: 2550 Toplam Mesaj: 6