Gece Gündüz Süreleri
-
bildiğiniz gibi ygs sınavı için son düzlüğe girdik. ben de biraz coğrafya çalışayım dedim. çıkmış öss sorularını çözüyorum fakat kafama birşey takıldı. şimdi bu ekinoks tarihlerinde gece gündüz süreleri dönenceler arasındaki yerlerde mi eşit oluyor yoksa bütün dünyada mı? internetten araştırdım her yerde 'dünyada gece gündüz süreleri eşit olur' yazıyor ama bana da dönenceler arasıymış gibi geliyor.
-
Dönencelerle alakası yok benim bildiğim her yerde oluyo
-
heryerde olur hocam kafan karışmasın..
-
EMRYLMZ bunu yazdı:
-----------------------------Dönencelerle alakası yok benim bildiğim her yerde oluyo
-----------------------------kutup daireleri ve kutup noktalarında da mı?
-
http://www.korfezvideo.com/index/?sh=k
şuraya beleş üye olup bak bakalım konu anlatım videolarına, vardır büyük ihtimal
-
bildiğm kadarıyla bi yarım kürede ilkbahar ekinoksu yaşanırken diğer yarımkürede ise sonbahar ekinoksu yaşanıyo
-
kutup noktalarnda altı ay gece altı ay gündüz oluyordu. bir de kutup daireleri ve yukarısında gece ve gündüz süreleri 24 saatten fazla oluyordu. nasıl ekinoks tarihlerinde 12 ye 12 oluyor buralarda?
-
ula ayın 27 sinde bende sınava girecem şimdi sen dönence yazdın. Ben onu bile bilmiyorum. dönence ne la...
-
tahref156 bunu yazdı:
-----------------------------ula ayın 27 sinde bende sınava girecem şimdi sen dönence yazdın. Ben onu bile bilmiyorum. dönence ne la...
-----------------------------
sayısalcıysan pek sorun değil ama değilsen yandın. :) -
Tüm Dünya'da oluyor baba kutuplarda da 6 ay gündüz se mesela 6 ayın son 12 saati gündüz oluyor sonra 6 ay gece başlıyor
-
g2k bunu yazdı:
tahref156 bunu yazdı:
ula ayın 27 sinde bende sınava girecem şimdi sen dönence yazdın. Ben onu bile bilmiyorum. dönence ne la...
sayısalcıysan pek sorun değil ama değilsen yandın. :)
-----------------------------valla hocam eşit ağırlıkçıyım.