folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Genel Cerrahi Uzmanı (Proktolog) Tavsiyem



Genel Cerrahi Uzmanı (Proktolog) Tavsiyem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Herkese selamlar.

    Bu yaz tedavisine yönelik hareket başlattığım, aynı rahatsılzığı paylaşan insanlara kıyasla belki de çok kısa süren bir anal fistül(fissür ile karıştırılıyor fissür değil) vakası atlattım. Nedir ne değildir uzun uzun anlatmayacağım merak edenler http://www.google.com . Ancak tedavisi ameliyat. Hal böyle olunca, Antalya'da ikamet ediyorum bu arada, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2012 Haziran'ında ismini yanlış hatırlamıyorsam Ayhan Mesci isimli genel cerrahi uzmanı doktorun tavsiyelerini aldım. Şansıma tavsiye almaktan öteye, tedaviye kendisi ile devam etmemişim çünkü bu rahatsızlık konusunda geri kalmış, başarı oranı düşük, uzun süre istirahat gerektiren ve çok miktarda ağrılı bir tedavi önermişti kendisi. Ayrıca ameliyat sonrası kalıcı hasarın(Makattaki kaslarda yaklaşık %15 kadar bir kayıp) kaçınılmaz olduğunu söylemişti. Örneğini verdiğim şahsı kötülemek-karalamak değil amacım, muhtemelen başka bir çok proktolog(makat hastalıkları konusunda uzmanlaşmış genel cerrah) da aynı tedaviyi önerecekti.

    Ben ise bu olayların olduğu dönem öğrencilik aracılığıyla ailemin sigortasından faydalanma sürecinin son zamanlarındaydım, erkekler için 25 yaşını doldurana kadar olan mevzu. Eğer ki o sigorta o zaman bitmemiş olsaydı ben kendimi o doktorun ellerine bırakmış olacaktım sonrası muhtemel rezillik. Gel gelelim ameliyat gerektirse de sağlık açısından büyük ölçüde tehditkar bir rahatsızlık olmadığı için biraz da ihmal edercesine tedaviyi sigortanın da bitmesi bahanesiyle geciktirmiş bulundum. En azından Google'ı 5 dakka kurcalasanız bile bu konuda sivrilmiş birkaç doktor ismi bulabilirsiniz, ismen aklımda kalanlardan birisi de yanılmıyorsam Ankara'da bulunan Mevlüt Topbaş. Tedavi konusunda kendisi ile görüşüp tedaviyi ona yaptırma fikrini de bir kenara koymuştum ancak onun da tavsiye etmiyorum sizlere. Bu süreçte eş-dost-tanıdık da rahatsızlığımdan haberdar oldu, derken yan komşumuzun ıdısının dıdısının(!) benzer rahatsızlıktan ameliyat geçirdiğini ancak anlattıkları hiç de bana gittiğim doktorun söylediği gibi ağır bi ameliyat olmadığını öğrendim. Benim rahatsızlığım ve bir çok makat hastalığını(en bilinen ve en belalısı hemoroidi bile) lazer kullanarak ağrısız sancısız tedavi edip, yarım gün hastanede tuttuktan sonra taburcu eden bir doktor diye bahsettiler. Ve yine şansıma o doktor öyle Ankara'da İstanbul'da falan değil yaşadığım şehirde Antalya'daydı. Kendimi Lost'ta omuriliğinde tümör olduğunu öğrendiğinin akabinde adaya ülkenin en iyi omurga cerrahı Jack Shephard'ın geldiğini öğrenen Benjamin Linus gibi hissettim :P Bu arada doktorun adı Ahmet Fatin Karahaliloğlu. Odasının kapısına asmış olduğu gazete haberlerinde bu lazerli tedaviyi kendisinin bulduğu, yurtdışından gelenlerin de içinde bulunduğu bir çok doktora bu tedaviyi öğrettiği yönünde haberler vardı. Kendisine muayene olduktan sonraki güne randevu alıp ameliyat oldum, sabah erken saatlerde yanılmıyosam yarım saat kadar süren ameliyatın ardından akşamüstüne kadar hastanede ağırlandım. Akşamüzeri taburcu edildim, yürüyerek çıktım hastaneden baya. Çıkar çıkmaz halı saha maçı yaptım gibi de anlamayın. Benim durumumda lazerle müdahele edilen yerin harici iltihaplı bölgenin temizlenmesinden dolayı yaklaşık 4 cm'lik dikişsiz açık bir yara ile taburcu edildim. Düzenli pansuman biraz da tedbirli hareketler vs. ile yaklaşık 1 ayın sonunda bu bahsettiğim açık yara da neredeyse kapandı kapanacak.

    Müritlerden beklentim ise şu: Sağlık konusunda böyle tecrübe edinmiş olan, konusunda böylesine uzman doktorlar bilen duyan müritler de bu tarz bilgileri burada paylaşırlarsa insanların işi benim gibi şansa kalmaktan bir adım daha uzaklaşır en azından.

    İlk öneri benden: Makat rahatsızlığı olan müritler, söylemesi kolay tabi ama sağlık sigortanız yoksa bile bir şekilde bu doktorla tedaviyi değerlendirin: Ahmet Fatin Karahaliloğlu

    Bu da URL: http://www.proktoklinik.com/tc.htm


    Metallica Rules
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek

    nereye fistülleşmişti moruk


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Nereye derken? Dışarıda akıntı nerede oluyodu diyosan kesin bilmiyorum ama makata 3-4 cm uzakta köpek pozisyonunu düşünürsen sanırım 9 yönünde falandı.

    Edit: İmla.

    oldwolf tarafından 17/Oca/13 00:52 tarihinde düzenlenmiştir

    Metallica Rules
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    geçmiş olsun kardeş

    hastalığın nedir tam olarak


    yıkılma sakın !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek

    hocam doktor araştırman falan güzel tabi ama o kadar önemli bir ameliyat olmadığını duymustum ben ama tabi nerde olduguna da baglı

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Konuyu okursan anlayacaksın ki şunu diyorum: eğer ki doktorunu bulursan önemsiz sivilce patlattırmak gibi bi ameliyat ama başka türlü işlere kalkışırsan bu kadar ufak tefek bi olay vücutta kalıcı hasarla sonuçlanabiliyor. Kalem almak için bile buraya konu açan mürit var bi gün tutup da böyle bir rahatsızlık durumunda aklına eser de belki bi arama yaparsa bu konuyu bulsun diye açtım yoksa ben çok acılar çektim sikko bi ameliyat yüzünden süründüm falan demiyorum.


    Metallica Rules
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2003
    Erkek

    Bence cok onemli ve yararli bir konu... Diger arkadaslarda tecrube ettikleri doktorlari buraya yazarlarsa umuyorum cok yararli daha bir konu olacaktir..

     


    Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cisplatine
    cisplatine's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Aralık/2009
    Erkek

    sana ilk gitigin doktor tavsiyelerde bulunmuş ve olası komplikasyonlardan bahsetmiş.. adam dogru olanı yapmış. neden peki?? çünkü artık hastayı bilgilendirmelisin ve olası komplikasyonları anlatmalısın.. ee anlatınca noluyor dersen? işte bu şekilde hasta korkup kaçıyor.. şimdi üniversite hastanesindeki doktorun günahı neydi de sn o adamın ismini buraya yazdın?? daha bide diğer proktologları da aynı kefeye koydun, yazık!!!

    bide diğer açıdan bakınca özele gitmişsin laserle seni ameliyat etmiş. e sn oradaki doktora sordun mu olası komplikasyonlar nedir diye??muhtemelen hayır. anlattı mı acaba sana 'komplikasyonun her tip ameliyat sonrası görülebilecegini?? hayır tabikide.. sn o doktorun yanına tavsiiyelerle gittin, adamın muayenehanesinde büyülendin, üstüne para verdin.. gazete küpürleri gördün ve kendine dedin ki tamam dogru yerdeyim bişi sormaya gerek yok  :)

    hocam burada bu şekilde tavsiyede bulunman benm şahşi görüşümce yanlıştır. burada 2 tane doktoru harcadın 1 tanesini övdün. ne için peki? kıytırıktan bir fistül ameliyatı için. her fistül aynı değildir.. birçok çeşidi ve tedavi yöntemi vardır..  hadi o doktor gelsinde extrasfinkterik fistülü laserle tedavi etsin..

    yani hocam füstül öle korkulacak bi hastalık değil ve tedaviiside basittir. ama hasta için zordur.. sana geçmiş olsun ve bence o 2 doktorun ismini siliver ve yazını tekrardan düzenle.. tşkkrler..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Artık bu forumda gerçekten insanlar konuları okumuyor!

    İlk gittiğim doktor bana beklenen sonuçları söyledi komplikasyonları değil öncelikle ikisinin farkını öğren! İlk gittiğim doktorun önerdiği tedaviden korkup kaçmadım, ilk mesajımda belirttiğim bir takım sebeplerle kendisi ile tedaviye devam etmedim/edemedim, bu süreçte de olanları anlattım.

    Ayrıca 2 doktor da aynı tedaviyi uyguluyormuş; ama biri kendisinin reklamını daha iyi yapıyormuş ve ben de bundan etkilenip kendisini iyi pazarlayanın burada yere göğe sığdıramazken, bir diğerini itin götüne sokuyormuşum anlamı çıkarttın ya şurada özene bezene yazdığım yazıdan sana bi şey demiyorum hocam. Ama bir kez daha söylüyorum, benim anlatımımda aynı rahatsızlık için 2 farklı tedavi yöntemi ve bunların yalnızca birini uygulayan 3 farklı doktor var. Bu tedavilerden birisi iyi birisi kötü bunu kimseyle tartışmam bile. Ben ise bu konudaki tecrübelerimi paylaşıyorum.

    Lazerli tedaviyi olurken doktor bizzat bana olası komplikasyonları söylemedi ama orada ameliyat öncesi sana olası komplikasyonları anlatan bir kağıt verip bunların vuku bulması halinde şikayetçi olmayacağına dair kağıt imzalatıyorlar ve bu standart prosedür. Benim kabul ettiğim tedavinin olası komplikasyonlarında dahi diğer tedavinin beklenen sonuçları kadar ağır şeyler yoktu. İstersen vazgeç başka yerlerde ara şifanı o senin bileceğin iş. Ancak bir kez daha söylüyorum komplikasyon başka şey olası sonuç, olması beklenen/kaçınılmaz sonuç başka şey.

    "extrasfinkterik fistül" örneği vermişsin, eğer ki böyle bir rahatsızlığın bu bahsettiğim doktorda alışılagelmişe kıyasla daha iyi bir tedavisi yoksa bu doktora tedavi olup olmamak o rahatsızlığı çeken kişilerin bileceği iştir. Bu tarz rahatsızlığı olanların gidip onun da görüşlerini almasını söyledim. Bunu söylerken başka doktorların isimlerini de verip onlardan elle tutulur bir takım sebeplerle memnun kalmadığımı belirttim. Sen buna ister karalama de ister bok atma de ben o isimleri de oradan silmeyeceğim. Burada Samsung-iPhone kıyası yapmıyoruz emsalini verdiklerim doktor statüsü edinmiş insanlar ki birçok insanı da sağlığına kavuşturmuşlardır elbette, sen de muhtemelen bu sebeple isim vererek kendilerini örnek göstermemi yanlış buldun ancak uyguladıkları tedavi yöntemi çağdaş değil. Tıp gelişen bir şey, eski kalmış tedavi eski kalmış tedavidir. 

    Kıytırık dediğin ameliyatın 2 bilinen tedavi şeklini anlattım:

    1.si %60 başarı oranına sahip ağrılı kalıcı hasar bırakanı

    2.si neredeyse %100 başarı oranıyla ağrısız tertemiz olanı

    Tutup bu rakamlara kaynak göster dersen tarafsız kurul falan gösterecek değilim, ikisi de doktorların söylediği veriler. İster inanırsın ister inkar edersin o senin bileceğin iş.

    Edit: İmla.

    oldwolf tarafından 17/Oca/13 20:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Metallica Rules
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cisplatine
    cisplatine's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Aralık/2009
    Erkek

    gerçektende dogru söylemişsin forumda kimse bişi okumuyor, okuosa da okuduğunu anlamıyor yada anlamak istemiyor yada okumayı bilmiyor ..  sence okumamışız da mı sence bu kadar şeyi yazmışız, uzatmamak için kısa tuttum ztn, yoksa yazılacak çok şey vardı.. 

    bana komplikasyonun ne olduğunu herhalde öğreteceek değilsindir çnk en başta tıp eğitimi almamışsn. bu yüzden snnle tartışmaya gerek yok. ben sana etik  olan, olması gereken şeylerden bahsettim.. ama yine de söyleyeyim bilesin diye, ameliyat sonrası, veya herhangi bir tedavi sonrası; olması gerekenin dışında gelişen her türlü olaya komplikasyon denir. yani ameliyat sonrası kalıcı hasarın orataya çıkması bir komplikasyondur..  herhalde sn google'a 'komplikasyon nedir?' yazıp orada çıkan cümleyle de bunları yazmıssındır die düşünüyorum :))

    haa bu arada diger doktorlar sana tedavi falan birşey uygulamadı ki sn o doktorların ismini veriyorsun. gittigim bir doktor şöyle tedavi önerdi bnmde kafama yatmadı der geçer gidersin.. yazzdıgın yazıyla gerçekten diger hekim arkadaşlarımı karalıyorsun..''muhtemelen başka bir çok proktolog(makat hastalıkları konusunda uzmanlaşmış genel cerrah) da aynı tedaviyi önerecekti.''  ifadesiylede diger hekimlere bildigin bok atıon.. nerden bilion aynı tedaviyi önereceklerini?? senmisin tedaviyi yapacak olan yoksa doktorlar mı?? 

    yazdıklarına teker teker cvp vermek çok istiyorum ama cevap verecek zamanım yok maalesef.. kulaktan dolma bilgilerle iş yapma.. elinde veri varsa konuş benmle..

    ama şunu da diyeyim hayatında fistül görmemişsin bana fistülün tedavisini anlatıyon. kaç tane fistül ameliyatına girdigimi saymadım emin olabilirsin..  hocam bide oranlar vermişsn gerçekten çok etkiyici.. ama araştır makaleleri tezleri araştırmaları.. gir pubmed'e(google a yazarsın) bak.. ama bulamazsın böyle bişi..  verdiğin bu oranlar gerçek olsa bırak Türkiye'yi dünya neden lazer tedavisine geçmedi..?? gerizekalımı sence bu proflar, doçlar, uzmanlar.. vs..

    daha da uzatmanın bir anlamı yok.. sana tekrardan geçmiş olsun.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Tıp okumadım okudum diye artsitlik yapmam da. Ancak komplikasyon kelimesinin anlamını bilmem için ne tıp öğrenimi görmem ne de Google'ı kurcalamam gerekir. Doktor bana kendi ağzıyla müdahele edecekleri bölgede kasları kesmek zorunda olduklarını, ameliyat sonrası o bölgedeki kasların %15 kadarlık bir kısmının iptal olacağını söylemişse ki ben buna kalıcı hasar diyorum, bunun adı komplikasyon değil tedavinin bedelidir.

    Yaptığımda etik olmayan nedir isim vermek mi? Ben demiyorum ki ismini verdiklerm kötü niyetli sizi sağlığınızdan edecek insanlar. Farklı bir tedavi yöntemi uyguladıklarını ve daha iyi yöntem kullanan başka bir doktorun(bu tedaviyi kullanan başka doktorlar varsa araştırın artık) varlığından bahsettim. Burada bahsi geçen meslektaşlarının söz hakkı yok diye mi etik değil? Adam burada olsa gelip ben aslında 2 tedaviyi de yapabiliyorum ama bu hastaya içimden zorlu olan tedaviyi uygulamak geçtiği için onu önerdim mi diyecek? Neden bu kadar olumsuz tepki veriyorsun gerçekten anlamış değilim.

    "muhtemelen başka bir çok proktolog(makat hastalıkları konusunda uzmanlaşmış genel cerrah) da aynı tedaviyi önerecekti." diyorum, deme hakkını da kendimde görüyorum çünkü bu meretin yaygın olan tedavisi bana yapılan olsaydı ben burada bu konuyu açıyor olmak yerine rutin bir fistül ameliyatı geçirmiş olarak bu rahatsızlığı yaşayacak başkalarına tavsiye verme ihtiyacı duymazdım.

    pubmed'i değil ben birçok doktorun bildiğinden şüpheliyim çünkü içeriği Türkçe değil her şeyden önce. İlle de kaynak göstereceksem sana sunabileceğim en somut kaynak haber siteleri olabilir:

    http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/19326591.asp

    http://www.cnnturk.com/2012/saglik/10/13/fistul.tedavisinde.lazer.donemi/680449.0/index.html

    Verdiğim linklerden birinde başarı oranı için %70-80 demişler ancak ben verdiğim ilk 2 rakamları da bizzat konuştuğum doktorların ağzından çıkan rakamlar olarak sundum.

    Madem ki tıp konusunda bu kadar iddialısın, bana etik anlatmaya çalışmak yerine bu rahatsızlığı çekenlerin tedavi olurken hangi tedavi yöntemlerini tercih etmeleri gerektiğini, sebeplerini tıp terminolojisini abartmadan  bizim de anlayabileceğimiz şekilde anlatmaya çalış.


    Metallica Rules
Toplam Hit: 9143 Toplam Mesaj: 11