Genel Sağlık Sigortası - (Gss) V2

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    snncr bunu yazdı

    Resmi birçok işlemde olduğu gibi GSS prim borcu sorgulama için de e-devlet şifresine ihtiyaç vardır. Bunun için e-Devlet üzerinden Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama hizmetinden yararlanılabilir.

    Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3’ü tutarındadır. Bu nedenle 2020 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 88,29 TL’dir.

    Giriş yapıldıktan sonra ayrıntılı borç dökümüne ulaşılarak gerekli işlemler yapılabilir. Online olarak GSS durumu, prim borcu ve bu borçların ne durumda olduğuna dair bilgilere ulaşılabilir. Diğer taraftan devlet GSS borcu olanlara çıkartılan düzenlemelerle kolaylıklar sağlayabilmektedir.

    Örneğin 2020’nin Ocak ayında GSS prim borcu olanların devlet ve üniversite hastanelerinden yararlanma imkanları yıl sonuna kadar uzatılmıştır. 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararında yapılan değişiklik, 8 Ocak 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


    Buradan tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz: https://paratic.com/genel-saglik-sigortasi/

     

    paratic


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek
    Wort bunu yazdı

    GSS prim borcu olanlar ve daha önce hiç gelir testi içerisinde yer almamışlar için 31 Mart 2021 tarihine kadar ek süre verildi. Bu süreçlerde başvuru yapan vatandaşların kişi başı geliri 981 TL altındaysa borçları silinecek. Fakat üzerinde çıkarsa zorunlu olarak prim ödemeleri verilecek 

     

    Ben daha önce gelir testi yaptırmadım borçları silecekse güzel.

    Geçmiş dönem borçları silmeyecekler diye biliyorum , faiz v.s siliniyor

    Yada varmı sildiren eden bir ışık yaksın 

    Emsal oluşturalım 


    Bazen Varsın , Bazen Yoksun...