folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gopacaksınız: Gayserinin Feysbuk'u Aslan Gayserilim



Gopacaksınız: Gayserinin Feysbuk'u Aslan Gayserilim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2009
    Erkek

     

    Yöresel şiveyle kaleme aldığı şiir ve fıkralar nedeniyle ''Aslan Gayserilim'' olarak tanınan şair ve yazar Recep Çalkaner, Kayseri kültürünü tanıttığı, ''Fesbuk'' adını verdiği internet sitesini sosyal paylaşım sitesi Facebook'a uyarladı.

    Şair ve yazar Recep Çalkaner,  bir süre önce Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter'in desteğiyle kurduğu ''www.aslangayserilim.com'' adresli internet sitesi sayesinde Kayseri kültürünü dünyaya tanıttığını söyledi.

    Sitede 3 ayda 38 bin sayfa görüntülenmesine rağmen üye sayısının 500'ü geçmediğini ifade eden Çalkener, şunları kaydetti:

    ''Bunu görünce şok oldum. Kayseri kültürüne ait derin bilgilerin olduğu siteye gelenlerin daha çok eğlence aradığını hissettim. Milyonlarca üyesi bulunan Facebook ise eğlencenin, gırgır ve şamatanın olduğu, insanların her aradığını bulduğu bir site. Mehmet beyden Facebook gibi bir site hazırlamasını istedim. 2 saatte siteyi hazırladı. Adına da 'Aslan Gayserilim Fesbuk' dedik. Facebook'tan hiçbir farkı yok, hatta fazlası var. Bana 'Facebook'u sallayan adam diyorlardı, şimdi Facebook'u sollayan adam' diyorlar. Facebook'taki hayranlarımı ve grup üyelerini de 'İlin fesbuğunu nidek, hadin bizimkine gidek' sloganıyla Fesbuk'a davet ediyorum.  ''Aslan Gayserilim Fesbuk''a ''www.aslangayserilim.com'' adresinden ulaşılabildiğini sözlerine ekledi.

    Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter de Kayseri kültürünü yaşatmaya çalışan tek kişinin Recep Çalkaner olduğunu savundu.

    Yakuter, söz konusu sitenin ABD'nin Teksas eyaletindeki sunucular üzerinden yayınlandığını, Facebook'taki gibi yoğun trafiği kaldırabilecek güçte olduğunu kaydetti.

    Sitenin Facebook'a uyarlanmasının hukuki soruna yol açmayacağını savunan Yakuter, ''Aslan Gayserilim Fesbuk'u hazırlarken Facebook'un da kullandığı 'Social Engine' adlı lisanslı ticari bir yazılım kullandık. Bu yazılımı yalnız Facebook değil parasını veren herkes kullanabilir. Bu nedenle hukuki sorun çıkmaz'' dedi.

    Facebook'ta 20 binin üzerinde hayranı, ''Aslan Gayserilimi Sevenler'' grubunda 1 milyonun üzerinde üyesi bulunan Recep Çalkaner'in Kayseri fıkralarını ve kültürünü canlandırdığı parodilerden 150'si Facebook'ta, 63'ü Youtube sitesinde yayınlanıyor.

    ---------------------------------------------------------------------

    Açıkçası ben böyle bi halt bekliyodum :))

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2009
    Erkek

    http://aslangayserilim.com/ da konuşlanmışlar. :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Gecen recep emmiyle otobuste  karşılaştık baya bi konuştuk adam  kayseriyi tanıtmak için elinden geleni yaptığını lakin yalnız oldugunu söyledi :) kayserili tanınmış kişilerinde caba sarfetmesi gerektiğini felan söyledi.

    İyi adamdır kendisi fıkralarını ve videolarını izlemenizi öneririm :)


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2009
    Erkek

    Aslan hemşerim bee bayılıyorum bu adama dedemin arkadaşı olur Kayseri'liler iyi bilir Kaygısızlar Dürüm'ün üstünde tükkanı var :d


    Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
Toplam Hit: 1858 Toplam Mesaj: 4