folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gözlerin Görmüyor Sana İş Vermişiz



Gözlerin Görmüyor Sana İş Vermişiz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2010
    Erkek

    Bakanın fırçaladığı görme engelli işçiye tehdit!

    SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’ın Batman’da hastane ziyareti sırasında sorunların anlatmaya çalışan görme engelli geçici işçi Nurullah Mehmetoğlu, AK partili bazı vekillerin kendisini arayıp ’Niye bunları basınla paylaşıyorsun. İşinden olursun’ dediğini söyledi...




     

    Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)

    SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’ın Batman’da hastane ziyareti sırasında sorunların anlatmaya çalışan görme engelli geçici işçi Nurullah Mehmetoğlu, asgari ücretle 8 kişilik ailesini geçindirmeye çalıştığını, Bakan’ın sözlerinin kendisini rencide ettiğini söyledi.

    Batman’da pazar günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile BatmanBölgeDevlet Hastanesi’ne giderek, incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, personelle yemek yerken çalışanlar sorunlarını iletti. Görme engelli Nurullah Mehmetoğlu da Bakan Akdağ’a sorunlarını anlatmak istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Bakan Akdağ’ın yanına gelmesine yardımcı olduğu Nurullah Mehmetoğlu, "Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz" dedi.

    Mehmetoğlu’nun bu şikayeti üzerine Bakan Akdağ, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz.Parakazanıyorsun değil mi?" diye sordu. Bakan Akdağ’a "Evet" yanıtını veren Nurullah Mehmetoğlu, "Müteahhit şirketlerin yanından ne zaman kurtulacağız" dedi. Bakan Akdağ bunun üzerine, "Müteahhit şirketlerde çalışacaksınız, para kazanacaksınız, hadi bakalım" diye ekledi.

    Petrolkent Mahallesi’nde babasına ait evde oturduğunu anlatan 6 çocuk babası, Mehmetoğlu, şöyle dedi:

    "3 yıl önce işe başladığımda sigortam yapılmadı, aylık ücretim 7 ay süreyle verilmedi. Sağlık Bakanı ne sorunlarla karşılaştığımızı bilmiyor. Asgari ücretle 8 kişilik ailemi geçindiremediğimin farkında da değil. Pazar sabahı 08.00’den itibaren öğleye kadar beklediğim Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ’Bir dakikanızı alabilir miyim?’ deyince danışmanına ’Bu arkadaşımıza bir yemek ısmarlayın ve oturtun’ sözleri beni şok etti. Daha sonra araya giren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ’Gel derdini Bakan’a anlat’ dedi. Sayın Akdağ bana baktı ve elimi bile sıkmadan, söyledikleriyle adeta şok oldum. Sabaha kadar uyamadım.Büyüküzüntü duydum."

    Partilerin tüm adayları gibi Bakan Akdağ’ın da özürlülerin adayı olduğunu söyleyen Nurullah Mehmetoğlu, "Tüm insanlar gibi Bakan bey de engelli adayıdır. Bana söylediği sözlerine karşılık vermek istedim. Ama yine de bakanımız olduğu için bir şey söylemedim. İlkel koşullarda olan taşeron işçiliğininsonbulması için böyle bir talebi, Bakan beye iletmek görevimdi. Hastanede 3’ü görme engelli toplam 7 engelli görev yapıyor. Olayın ardından AK Partili bazı milletvekilleri beni telefonla arayarak, ’Niye bunları basınla paylaşıyorsun. İşinden olursun’ sözleri beni ikinci kez üzdü. Sağlık Bakanı Akdağ’ın tutumuna anlam veremedim. Karşıma çıkarsa yine de aynı talebimi dile getiririm. Ekmeğim için hakkımı arıyorum" dedi.

    AKDAĞ: "BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR"

    Erzurum’daseçimgezilerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait sosyal tesislerde gezetecilere yaptığı açıklamada, dün Batman’da görme engelli geçiçi işçi Nurullah Mehmetoğlu ile aralarında nezaket sınırları içerisinde bir konuşma geçtiğini söyledi. Konuşmanın farklı algındığını vurgulayan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

    "Bakanlığım döneminde engelli vatandaşlara yönelik önemli hizmetler yapıldı. Sağlık Bakanı olarak engelli kardeşlerimize ne şekilde baktığım bellidir. 8.5 sene içerisinde onları başımızın tacı yaptık. Her türlü hizmeti verdik. Hastanelerde bütün engelli kardeşlerimiz için özel hizmet alanları açtık. Onlara, diğer insanlar önünde öncelik tanıdık. Sağlık kuruluşlarının kamu ve özel olsun, engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet vermesi için gerekli düzenlemeleri yaptık. 6 aydır da ülke genelinde özürlü ya da yatalak olduğu için evinde bulunanlara Sağlık Bakanlığı olarak evde sağlık hizmeti veriyoruz. İlacından tutun, evde kan alınıp tahliller yapılması ve bir takım tıbbi malzemelerin sunulmasına kadar sağlık hizmeti veriyoruz. Aramızda bir gerginlik falan da olmadı. Ama bunu farklı şekillerde yansıtanlar oldu. Seçim zamanı maalesef böyle yansıtmalar oluyor. Üzerinde siyaset yapmaya çalışanlar oluyor. Bizim engellilere, engelli kardeşlerimize, görme engellilere bakışımız bellidir. Tekrar söylüyorum, hepsinin benim başımın üstünde yeri vardır."

    Bakan böyle azarlamıştı :

    http://video.milliyet.com.tr/%E2%80%9CGozlerin-gormuyor-sana-is-vermisiz_1_50382.htm?auto=1


    kaynak :

    milliyet.com.tr


    N'oublie pas d'ou tu viens ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek
    büyük ayıp etmiş gerçekten.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    büyük ayıp etmiş gerçekten.
    -----------------------------

    hesap hekırtlanmış.


    << Nitrous@TahriBaT.com >>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockes
    rockes's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2009
    Erkek

    e herkesin de bir kopma noktası fln vardır olağan bişi :D
    blmem blki bende sen de herkes in kopna noktası vardır :D  ki haksız da değil bence mütayit i aradan kaldırın bu sefer de mütayit çiler ağlasın herkesi memnun etmek imkansızdır vs vs 


    askerden geldi işsiz . edit: artık işli
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek

    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

    Adam gerçekçiymiş kizmayın bana ama siz iş verirmiydiniz kendi işyeriniz olsa.

    bence bu tip insanlara para kazanmaları için gereksiz işler verileceğine gerçekten faydalı olacağı işlere yönlendirmek lazım.

    Mesela ayağı sakat adama tekerlekli sandalye ile basket maçı yaptıracaklarına muhasebe/programlama/web tasarım falan öğretilsin

    Mesela kör adama bir org yada gitar çalmak öğretilsin. yapabileceği başka pek bir iş yok yani yapsada aldığı askari ücretin bile karşılığını veremeyecektir fakat başka alanlarda başarılı olabilir.

    Adam duymuyorsa güzel sanatlar, heykeltraşlık yada yazarlığa yönlendirilebilir

    adamı fabrikada çalıştırırlarsa elbette ki verim alamazlar.


    -----------------------------

    tamam da hocam yani sana bu kadarını yaptık diyor daha fazlası yok falan fistan. adamın bedensel engelli var diye şikayetçi olamaz mı? boynu bükük yaşamak zorunda mı ömrü boyunca?

     

    pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------
    büyük ayıp etmiş gerçekten.
    -----------------------------

    caps alın video çekin bir şey yapın :D

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    galiba ilk defa size hak veriyorum,

    bakan çok ayıp etti, tayyibin bu bakanın kulağını çekmesi lazım...


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
Toplam Hit: 10927 Toplam Mesaj: 77