GTX 560M VS GT 650M

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında ekran kartından ziyade 2 canavar laptopun karsılastırması hakkında bir sey soracagım.

GTX 560M incelemesi :

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-560M.48313.0.html

GT 650M incelemesi :

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.html

GTX 560M kullanan laptop :

http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=GT683-291TR&view=1

GT 650M kullanan laptop :

http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61W150ERQ01.html

1800 lira gibi bir fiyat farkı var.

ilki 4000 lira, ikincisi 2200 lira, tamam, ilkinin islemcisi ve ram'i ikincisine göre daha iyi ama ekran kartları karsılastırmasında neredeyse fark yok, hatta 650M burun farkıyla önde gibi.

peki aradaki bu 1800 liralık devasa fark nedir, deger mi, yorumlarınızı alalım bi.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

arada bri tane ben yakaladim 120 GB SSD var birinde diğerinde yok

edit: 300 tl imiş en kötü 120 ssd

edit2:

monster: 8x Multi DVD +-RW/-RAM WRITER; Dual Layer; Tray Load; SATA 

msı : Blu-Ray Combo (Blu-Ray Okuyucu + Super Multi DVD-RW) var

son edit: hocam SSD için o kadar verilmez 1800 tl ne demek ya ekran akrtları aynı çıkıyor demişsin ucuzunu al zaten monster iyidir

I am Jack's inflamed sense of rejection
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.hizlial.com/u30.001.1271.0177/samsung-550p5c-s02tr-i7-3610qm-23ghz-8gb-1tb-2gb-gt650m-156-w7p-bluray-notebook

bunu al hacı abi paran varsa en fazla 2300e felan var pcdepoda olması lazım  verdiğin laptoplardan daha iyi bu hem 1tb hddsi var hem de blueray okuyucusu var

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    msi markalıya bittim!

Çok sıkılıyom
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

msiye o kadar para vermek aptallık olur bence 4k + hayvan kadar büyük ve ağır bir bilgisayar çok gereksiz aynı özellikler daha ucuza ve daha iyi bir markadan alınabilir kesinlikle tavsiye etmiyorum

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam verdiğin ekran kartları birbiri ile aynı sınıfta değil. Biri GTX serisi, diğeri GT serisi. GTX serisi genellikle oyun bilgisayarlarında daha çok kullanılıyor. Gerek frekans hızı, gerek çekirdeği, gerekse harici belleği çok daha yüksek seviyede oluyor. Yani fiyat farkının nedeni yalnızca RAM-İşlemci-SSD değil. Bunun içinde ekran kartının da farkı var. GTX serisi bir ekran kartı ile GT serisi bir ekran kartını karşılaştıramazsın :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

baştan savma bi karşılaştırma yapıcak olursam..

İşlemci ;

MSI'ın işlemcisi i7-2630QM 

Monster'ın i7-3610QM 

(3610QM , 2630QM'e göre sabit ve turbo boost teknolojisiyle daha yüksek çalışma frekansına sahip. Ayriyetten 3610QM 22nm bi işlemci iken 2630QM 32nm.

3610QM DDR3 1600Mhz ramleri desteklerken 2630QM sadece 1333 Mhz'e kadar destekliyor. Her iki işlemcininde bütünleşik grafik kartı frekansları 650Mhz ilen 2630QM'de bu turboboost ile 1.1Ghz'e çıkıyor. lakin zaten babalar gibi bir ekran kartı olacağından önemsenecek birşey değil. )

MSI : 0
    Monster :  1

Chipset ;

MSI Chipset : HM67 

Monster Chipset : HM76 

(HM76 2012 2.çeyrekte çıkan sürümü HM67 ye göre geliştirilmiş INTEL özelliklerinin bir çogunu barındırıyor. HM67 B3 revizyon öncesi USB 3.0 desteği olmazken B3 te bu destek gelmiş ama yine HM76)

MSI : 0

Monster : 2

Ram;

MSI Ram : 4x3 12GB DDR3 1333 Mhz

Monster Ram : 4x2 8GB DDR3 1333Mhz CL9

( ram miktarı senin için ne kadar önemlidir bilemem ama MSI'ın CL değerini bilmiyorum 7 de olabilir 9da sonuçta sistemin maksimum kullanacağı boyuta bakarsak )

MSI : 1

Monster : 2

Harddisk ;

MSI Harddisk : 120GB SSD + 750GB SATA iki adet harddisk barındırıyor. Lakin SSD denilince işler değişiyor ama bu SSD'nin okuma veya yazma değerlerini bulamadım.. yani bi sata3 hdd seviyesindede olabilir. ~ 550m/s okuma/yazma hızında bi SSD'de olabilir.

Monster Harddisk : Klasik sata3 500GB 16MB ön belleği bulunan bir harddisk kullanmış.. Ama aradaki fiyat farkı göz önüne alındığında 300tl'ye babalar gibi bir SSD alıp takabilirsin. Fiyat/performans olarak değerlendirdiğim için monster'a veriyorum bir puanı.

Monster : 3

Ekran kartıda senin bahsettiğin gibi birbirine çok yakın kartlar..

MSI ekran kartı : 1.5 grafik bellek 192bitlik.  GTX bellek hızı ve shader hızı bakımında 650M'den öndeyken pipeline 650M'in yarısı. Ve çekirdek hızı 650M'e göre daha düşük.

Monster ekran kartı : 2gb grafik bellek 128bit ve 28nm olması zaten büyük bir avantaj.. Daha az güç tüketimi ve daha az ısı. Bi laptopu seçme nedeni sayılabilir.

Yine ortadaki 1800 liralık farka baktığımda oyumu Monster'a veriyorum.

Monster : 4

(Bu düşünceler tamamen kendi öz şahsıma aittir. Ortadaki fiyat farkına bakılarak ve taş çatlasa 400tl'ye babalar gibi bir SSD alınarak MSI havada karada ve denizde sikertilebilir.)

Teşekkürler.

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

buna o parayı vericeme şahin alırım onunla drift yaparım buna hoca 4000 lira :D eyw amk

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hangisinde SSD varsa onu al.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

valla bence bunu alacağına amerikadan getirebiliyorsan 2200 dolara yeni çıkan macbook prodan al onda da gt650m var ki ekran dehşet malzeme aliminyum kalite 10 üzerinden 10 gidip plastik laptoplara para verme. benim gibi pişman olma

ayrıca oyun oynayacaksan xbox 360 her türlü akar pc ye kafa tutan çılgın konsoldur kendisi 250 tl ye her oyunu oynuyosun harika gamepadle

işte öyle
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

RhiFaT bunu yazdı:
    -----------------------------

valla bence bunu alacağına amerikadan getirebiliyorsan 2200 dolara yeni çıkan macbook prodan al onda da gt650m var ki ekran dehşet malzeme aliminyum kalite 10 üzerinden 10 gidip plastik laptoplara para verme. benim gibi pişman olma

ayrıca oyun oynayacaksan xbox 360 her türlü akar pc ye kafa tutan çılgın konsoldur kendisi 250 tl ye her oyunu oynuyosun harika gamepadle

-----------------------------

God Of War serisi oynanırmı xbox360 ile ?

Toplam Hit: 2015 Toplam Mesaj: 11