folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Güçlü USB Wireless Adaptör Önerisi?



Güçlü USB Wireless Adaptör Önerisi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2011
    Erkek
    Mert045 bunu yazdı
    ersn bunu yazdı

    Güçlü olsun istiyorsan pcı adaptör kullanıcan hoca , usb den daha hızlı verim alırsın.

     

     

    Hocam alacağım cihazı laptopta kullanmak istiyprum. Eğer pci alırsam değişimi kendim yapabilir miyim ?

     

    Laptop a wireless adaptor takıcağın aklıma gelmedi . İllaki laptoplar için de vardır . Eğer anlamıyorsan hiç açma laptopu toplıyamazsın sonra kaynarsın bana : )


    küfrederiz villalara kulübeden
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek
    Mert045 bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

    USB olmak zorundamı? USB lerde ne yaparsan yap başarı sınırlı oluyor.

    Başka önerilere de açığım hocam

     

    2,4GHZ yi kullanacağını varsayıyorum.

    Ben bu aleti kullanıyorum. http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TL-WA7210N (5 GHZ bandı için http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TL-WA7510N ) Güzel bir cihaz. Tek sorun kurulumu biraz daha teknik bilgi ister ama azıcık ta olsa ağ bilgin varsa çok rahat kurarsın. Her şekilde USB lerden daha iyi çalışır ve bu tür cihazlarla bağlanamassan hiçbirşeyle bağlanamassın. Ulaşmaya çalıştığın modem ne kadar uzakta, arada ne var bilmiyorum. Cep telefonu, usb adaptör vada dizüstü bilgisayarla 1 diş bile bağlandığın yerden bu cihazla 5 diş bağlanman mümkündür. Verdiğim bu cihazlar eski model ve fiyatı en uygunlarındandır.

    Bu ve benzeri cihazlar bina dışı içindir. Kar yağmur fırtına işlemez, zaten o amaçla yapılmışlardır. Bundan bilgisayarına ağ kablosu (modemden bilgisayarına gelen Cat5 yada Cat6 kablo gibi) çekeceksin o kadar. Kendi dahili işlemcisi vardır, kurulum için bilgisayarına yazılım yüklemen gerekmez. Hatta bilgisayar olmayan şeyleride bağlayabilirsin zira sistemin sanki modemden kablo çekmişsin gibi çalışır. Yeterki bağlayacağın cihazların kablolu ağ bağlantısı (RJ45 jaklı, Cat5 yada Cat 6 kablolu klasik bağlantı) olsun yeter. Çıkışına switch bağlayarak aynı anda birden fazla cihazda bağlayabilirsin. Bu cihazla bilgisayarın arasındaki kablo 23 AWG Cat5 kabloda en az 20 metre, 23 AWG Cat6  kabloda en az 35 metre olabilir. Katologundaki değerler farklıdır cünkü standartlara uygun kabloları baz alır ama bizim ülkemizdeki kabloların çok büyük bir kısmı standartlara uymaz. Kaliteli bir 23 AWG Cat6 ile çok rahat 50 metrede çalışır. (AWG kablo kesit ölçüsünü temsil eder ve sanılanın aksine rakam büyüdükce iletken kesiti düşer. Yani 24 AWG kablo 23 AWG kablodan daha incedir yani daha düşük verimlidir. Bu nedenle bu rakam ne kadar düşük olursa o kadar iyidir zira iletken kesitinin yüksek olması istenir. Piyasada 22 AWG ile 28 AWG arası kablolar vardır.22 yi zor bulursun ama en iyiside 22 dir.)

    Dezavantajları.

    -Yönlü cihazlardır yani ön yüzünü bağlanacağın modeme çevirmelisin. Çoğu USB aygıt 360 Derece açıyla çalışır ama bu cihaz en fazla 60 derece açı ile çalışır. 

    -Kurulumu USB ye göre biraz daha bilgi ister ama dediğim gibi azda olsa ağ bilgin varsa çok kolaydır.

    -Modeme yada bağlanacağın cihaza bakan bina dış yüzeyinde boru, balkon demiri vb. yoksa duvara delik delmen gerekebilir ve bu hem beceri hemde montaj malzemesi ister.

    Alternatif olarak aşağıdaki cihazları da kullanabilirsin. Ülkemizde bu tür cihazların en iyisi ve en çok kullanılanları ubnt markadır. Bütçe kısıtın yoksa ubnt den vazgeçme.

    http://www.bilio.com/access-point-c6755/ubiquiti/ubnt-nano-station-m2-p126687843/  (5 GHZ için http://www.bilio.com/access-point-c6755/ubiquiti/ubnt-nano-station-m5-p126687849/

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=4040&model=CPE210 (5GHZ için http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=4040&model=CPE510

     

Toplam Hit: 1590 Toplam Mesaj: 13
wireless ub adaptor