folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Güncel Windows 7 Setup'ı Hazırlama Sorunu



Güncel Windows 7 Setup'ı Hazırlama Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2002
    Erkek

    Selamlar. Hala Windows 7 kullananlar bilir ki Official olarak indirebileceğimiz setup'ın üzerine 200 kadar güncelleme yapmak gerekiyor. İnternette güncel Windows 7 paylaşımları mevcut ve nasıl yapıldığına dair zibille döküman/bilgi/program var. En basit yol yol yeni kurduğumuz Windows'ta ilk boot esnasında Ctrl+Shift+F3 ile Audit Mode'a girip sadece güncellemeleri değil istersek programlar yükleyip bazı ayarları yapıp, istersek sysprep için unattend.xml oluşuturup CopyProfile değerini true yaparak işimizi görebilmemiz mümkün. Daha sonra imagex ile disk imajı alıp (install.wim) bunu windows yükleme iso'suna eklemek mümkün. Ancak bu yöntemle install.wim dosyasının boyutu alıp başını gidiyor. Eğer UEFI bir sisteme bootable flashdisk ile setup yapmak istersek Fat32 kullanmak gerekiyor ve boyutu 6 GB olan bu dosyamız varken bunu yapamıyoruz.

    Bu nette paylaşılan Windows setuplarını da güvenip kuramıyorum haliyle. Custom yükleme hazırlamak bu kadar kolay olabiliyoken kim bilir içinde ne olacak indireceğim Windows'un.

    İkinci en yaygın yol ise Windows Automated Install Kit edinip dism.exe kullanarak install.wim dosyasına güncelleştirmeleri gömmek. Bu yöntemle update paketlerini indirip eğer ki (.msu ya da .cab) uzantısına sahiplerse yüklemeye entegre edebiliyoruz. Ayrıca bu yöntemle ilk anlattığıma göre install.wim dosyası daha küçük boyutlara sahip oluyor sanıyorum. Gel gelelim bu iki uzantının haricinde (.exe) uzantılı .net framework, ie11 gibi güncelleştirmeler de mevcut. ie11 için .exe'yi 7-zip ile ya da cmd'de /x ile extract edip içindeki .cab dosyalarını kullanmak ve dism ile setup'a gömmek mümkünmüş. Ancak .net framework için aynı yol geçerli olamıyor. İçerisinde .cab falan yok.

    Biraz uzun yazdım ama sorum şu: Bu konuyla ilgisi olan müritler eksik kaldığım yerlerde beni aydınlatabilirler ise eğer çok sevineceğim. Şu .net framework'ü gömme işini çözemiyorum. Eğer başka bi sorunla karşılaşmaz da güncel bi setup hazırlayabilirsem buraya bir döküman eklemeyi de düşünüyorum konuyla ilgili. Ne yapmalıyım bilen müritlerden fikirlerini bekliyorum.


    Metallica Rules
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Takip


    next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2013
    Erkek

    döküman için takipteyim, kolay gelsin


    They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
Toplam Hit: 1612 Toplam Mesaj: 3
windows 7 iso dism waik .net framework integration