folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder [Güvenlik Açığı] IOS 8 Reboot Döngüsü



[Güvenlik Açığı] IOS 8 Reboot Döngüsü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Erdem bunu yazdı

    Yok be hocam çarpıtmışsın. Güvenlik önce kendinde biter hocam.

    Adamlar milyarlar veriyorlar ne sistemlerde sıkıntı var. Yani sistemlere pislik atmaya gerek yok.

    Ne olursa olsun bu akıllı cihazlar internete çıkıyor ve uygulama kuruluyorsa yine güven problemin var.

    Yani bunun parayla bi alakası yok. Güvenli diyede o telefona o para verileceğini zannetmiyorum.

    He o telefonu kullanınca artistlik yaptığını düşünen, oo çok şıkmış, ooo masada harika duruyor, arkadaşlarımda var bendede olsun, iş ortamında bu bi harika gibi nedenlerden dolayı alanlar vardır ancak Güvenlik için o kadar adam çıkmaz.

    Hatta TBT de anket olarak açılırsada güzel olur.

    Ben neden kullanıyorum : Ios uygulama, Mac ps ile bire bir eşleme, mail ve döküman kordinasyonu bla bla. Ama o kadar parayı güvenliğe vermedim :)) 

    Yok onu gırgır olsun diye yazdım, yoksa iosun amk android adamdır gibi bi iddiam yok, ki android cihazlar da o kadar güvenli değil. General mobile discoverylerde de = sembolünü sms olarak alınca resetleme oluyodu mesela :D kaldı ki gerekli donanımla komple gsm şebekelerinin gözüne gözüne vurmuşlar, tek bi telefonun iki resetlenmesi o kadar da muazzam birşey değil. Ama hani böyle de birşey varmış diye paylaşayım dedim forumda, olay bundan ibaret.


    :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Discoverylerdeki eşittir açığının Android ile alakası yok. Mediatek işlemci yüzündendi o olay. 

    mkyb tarafından 23/Nis/15 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Güvenlik olayı birazda insanın kendisinde biter 

    yüklediğin her uygulama senden hangi iziznleri istiyor kontrol ettikten sonra sıkıntı yok 

    zaten storelere yüklenen uygulamalar test edildikten onaylandıktan sonra oraya konuluyor kabul ediliyor bildiğim kadarıyla 

    %100 güvenlik zaten yoktur 

    sırf spoofing için bile  ağına masus şifre koymayan adamlar var yane kek değilsen yemezsin 

    gittiğin bir kafenin otelin ağına bağlanmayla da bir şey olacağını zannetmiyorum kafecinin bir ibneliği yoksa 

    güvenlik diyorsanız android de bu sıkıntının kralı var bence kısıt yok özgürlük var ama sıkıntının en kralı da orada 

    linux u baz alın  açık kaynak kod güzel ama her kerneli çin mutlaka bir açık bulup exploit yazıyor adamlar sistemi baz alalaım yüklenin uygulamalarda değil 

    sistemi incelediğiniz de linux damı daha çok açık çıktı windows da mı mesela 

    bende ios kullanıyorum hızı için rahatlığı için vs ve bana androidden daha çok güven veriyor 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Discoverylerdeki eşittir açığının Android ile alakası yok. Mediatek işlemci yüzündendi o olay. 

    Android ile alakası olmadığını ben de forumda ilk yazıldığında okumuştum, yorumda da "androidde böyle bir açık var" demedim, "android cihazlar da o kadar güvenli değil, gm discoverylerde de böyle bir şey vardı" dedim :) ki android güvensiz dememin sebebi google'ın herşeyi kontrol edip kayıt altına alabiliyor olması ve yüklenilen en ufak uygulamanın bile araya alakasız izinleri sıkıştırabiliyor olmasıydı. Alete solitaire yüklüyorum benden smsleri okuma yetkisi istiyor mesela :D

     

    Ben o son notu gırgırına yazdım, yoksa kimene kimin ne kullandığından, isteyen android alır isteyen ios, isteyen 3310 kullansın kimene yani.


    :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    afyon kullanan adamın telefonunda mobil interneti yoksa satsın o telefonu 3310 alsın. sözüm meclisten dışarı karıya kıza hava atmak için 2-3 aylık maaşını telefona yatıran, evinde çocuğunun üstüne başına verecek parası yokken elinde bu telefonla gezen tüm herkesin ta ..nın orta yerine soksunlar.

    Adam eline alıyor telefonu bi afra bi tafra bi havalar. Sanırsın pezevenk apple dan hisse aldı. Yemin ediyorum ülkemizdeki bu sikim akıllıları toplayıp telefonu ben size getiricem diyip para toplayıp apple hissesi satın almış olsan o adamlara 2şer telefon verecek para kazanırsın. Varsa çevrenizde zikilmelik keriz afyon 7 için ön sipariş açıldı 5000 tl verin de. Yemin ediyorum jet fadıldan daha fazla insan çükersiniz.


    Off ne dolmuşum lan :D Afyon almayın aldırmayın. Benim eski takozla dolanırken (nokia 1110i) biri yanaştı yanıma hocam telefonunuzu kullanabilirmiyim tele bittide diye elinde afyon çıkardı numarayı buldu ben verdim telefonu böyle bi malladı. Alttan laf sokacak ya anten bu telefonlardan kaldımı yeaa yaptı gevşek gevşek elimdeki telefonu ağzının orta yerine koydum hibinenin :D

    Apple ceosu olsam ilk yapacağım iş zamanında ferrarinin yaptığı gibi. Hatırlarsınız ferrariye tüp taktıran at kafasını. Ferrari sikerim senin yapacağın işi diyip aldı arabayı elinden parasını verip. Aynı mantık faturasız hat kullananların hepsinin elinden alın telefonları memleket rahatlasın.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 13904 Toplam Mesaj: 16