folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Güvenlik Açıklı Korumalar



Güvenlik Açıklı Korumalar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_KaiDe
    El_KaiDe's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2004
    Erkek
    Sony'nin rootkit kopyala ma koruması duyurulduğun da, eğlence sektörü bunun çok iyi bir fikir olduğunu dü şünmüştü. Müzik birlikleri nin yaşadıkları sorunlar ve bunların tehlikeli DRM yazılımları yerine, anında özel kopya kilitleri kullanıl maya başlandı.
    DURUM 1: Sinema sektörü şu anda çok satan DVD'ler ara sında yer alan "Mr. & Mrs. Smith"de de kullanılan "Alp ha DVD" isimli DRM aracını körü körüne satın aldı. Koreli firma Settec tarafından ge liştirilen yazılım, sistemin derinliklerine yerleşerek kul lanıcının DVD sürücü erişim isteklerini devamlı kontrol altında tutuyor. Bunun sonu cunda kullanıcılar yazıcıları ile büyük sorunlar yaşamaya başladılar, hatta bazı cihaz lar bir anda çalışmamaya başladı.
    Dahası, durum zaman içerisinde daha da kötü hal aldı ve rootkit teknolojisini kullanan güvenlik açıkları ortaya çıktı. Alpha DVD, program işlemlerini kullanıcılardan saklıyor ve saldırganların bunu kendi çı karları için kullanmalarınaimkân tanıyor. Nitekim söz konusu "hadl.dll" dosyası, Truva atları gibi diğer yazı lımları da kullanıcılardan saklıyor. Bu açık, Sony tara fından da kabul edilmiş du rumda...
    Ancak sinema dünyası bu duruma çok hassas yaklaşıyor ve Alpha DVD kopya ko rumasını.birdaha kullanma yı planlamıyor. Hatta bu ara cın kaldırılmasını (ayrıntılı bilgi için http://unins-tall.settec.com adresine ba kabilirsiniz) tavsiye ediyorlar.
    durum2: Rus oyun üreticisi StarForce ise kopya koruması olarak doğrudan Windows'a kurulan ve buradan işlemleri takip eden biryazılım kulla nıyor. Bu koruma, Prince Of Persia veya Splinter Cell 3 gibi oyunlarda kullanılıyor. Son zamanlarda bazı inter net forumlarında Starforce sürücüleri hakkında şikâyet ler yayılmaya başladı.

    Saygılar

    Anlamak yok çocuğum,anlar gibi olmak var;Akıl için son tavır,saçlarını yolmak var
Toplam Hit: 11628 Toplam Mesaj: 1