folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hacılar Metavers Eğitimi İçin Fikir Verin



Hacılar Metavers Eğitimi İçin Fikir Verin

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2008
    Erkek

    https://smartpro.com.tr/metaverse-akademisi/

     

    bu  firmanın  metaverse eğitimini  almak ve  gitmek  istiyorum haftada 2 gün 600 Saat sürecek bir  eğitim  süreci  fiyat olarak  makul geldi  bana  ödeme de  kolaylık felan sağladılar tanıdık  vasıtasıyla sizin  düşünceleriniz  neler firma  hakkında  bilgisi  olan vs vs vs

    Eğitim İçerikleri  

    Asp.net
    Maya
    Blockchain – NFT
    Unity


    Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo

    Bu tür akademi, IT kurumlarının ve Ajansların Word Press web sitelerinin olması bende direk ön yargı oluşturuyor.


    ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Tüm riskleri sıralıyorum.

    1-) Uzun süreli eğitimlerde öğrenci açısından sürekliliği sağlamak çok zor oluyor. 200 saatlik eğitimlerde dahi 100 saat geçtikten sonra sınıfın mevcudu 4 te 1'e düşüyor. Bu durum senelerdir aynı. Değişmiyor. 600 saat sürecek olan eğitim 2 yıla yakın sürer. Eksiksiz olarak eğitimi tamamlamak gerçekten zor. 2 ay sonra sıkılıp bırakabilirsin. %90 ihtimalle de bırakırsın.

    2-) Bu kurum özelinde konuşmuyorum. Ancak eğitim kurumlarında çok sık eğitmen değişiyor. Çünkü az para veriyorlar. 2 sene sürecek 600 saatlik bir eğitimde 4-5 kere eğitmen değişebilir. Arada 1 ay yeni eğitmenin gelmesini bekleyebilirsin. Bunlar çok sık yaşanan durumlar. Geçmişte de yaşandı. Bunun sebebi tamamen para. Örneğin firma 40 tane öğrenciden kişi başı 50.000 TL topluyor. 2 milyon para yapar. Masrafları vergiyi çık 1.5 milyonu firmaya kalsın. Bunun çeyreğini eğitmene veriyor. Ders ücreti saatleri çok düşük oluyor. Böyle bir durumda eğitmenin sana motivasyonlu bir şekilde ders anlatmasını bekleyemezsin.

    3-) Yine pek çok eğitim kurumunda yeni mezun adamı alıp eğitim verdiriyorlar. Geçmişte bizzat kendi arkadaşlarımdan biliyorum. Adamın bilgisi ve tecrübesi sıfır. Ama ucuz iş gücü olduğu için işe alıyorlar. Eğitmen olacak kişiyi kısa bir eğitimden geçiriyorlar. Mesela öğrenci sınıfta bir soru sordu ve eğitmen cevabı bilmiyor. Böylesi durumlarda ne yapması gerekiyor, nasıl cevap vermeli vb. durumları anlatıyorlar.

    4-) Metaverse eğitimi demişler ama kavram tamamen uydurmaca bence. Tamamen pazarlama amaçlı uydurulmuş. Müfredat hakkında hiçbir şey yazmamışlar. ASP.NET yazmış. Öncesinde sana C# öğretecek mi? Anlattığı konuları ne kadar detaylı anlatacak?

    Özetle eğitim işinde en önemli 2 unsur eğitmen ve müfredattır. Firma nasıl diye sormaman lazım. Dersi patron, sekreter, veya firma anlatmayacak. Dersi eğitmen anlatacak.

    Sorman gereken sorular şu şekilde;

    1-) Eğitmen kim? Eğitmenin öğretme becerisi güçlü mü?

    2-) Müfredat nasıl? Yeterince detaylı mı?

    3-) Eğitimin toplam süresi kaç saat? Müfredatı tamamlamak için bu süre yeterli mi?

    3.soruya sen cevap vereceksin. Yada sen araştıracaksın. Firmaya sorarsan evet süre yeterli der. Bi bakarsın 40-50 saatlik C# eğitimi müfredatı var. :)

    ------------------------------------------------------------

    Bir de yazılım öğrenen kişilerde herşey hemen olsun bitsin beklentisi var. Sana yönelik söylemiyorum. Profiline baktım sen zaten yazılımcısın. Neyin ne olduğunu biliyorsundur. Ancak sıfırdan başlayacak kişiler paket program olsun ve kısa sürede bitsin beklentisinde oluyorlar. 

    6 ay sürsün içinde 10 farklı teknoloji yer alsın istiyor öğrenci. Bu sağlıklı değil. Ne öğreneceksen sindire sindire öğreneceksin. Modül modül ilerleyeceksin.

     

Toplam Hit: 471 Toplam Mesaj: 3
eğitim metaverse