folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Hacked By England - E-Postalar Gözetlenecek



Hacked By England - E-Postalar Gözetlenecek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    evet arkadaşlar sistem gitgide bbg evi moduna doğru gidiyor..ve biz hiçbişey yapamıyoruz

     

    İngiltere son derece ilginç olan bu sistemin tam olarak kurulabilmesini başarılabilirse, suçluların teknolojik aletler aracılığıyla her iletişime geçişi bir ipucu olarak hanelerine yazılacak.

    Hükümetin oluşturacağı bu sistemle kişilerin yaptığı tüm konuşmalar, internet başında geçiririlen zaman ve süre ve e-posta yazışmaları kayıt altına alınabilecek. 

    Bu yeni sistem İnternet servis sağlayıcıları ve telekom şirketleri aracılığıyla gerçekleşecek. Kişinin son 12 aya kadar yaptığı tüm işlemler kontrol altında tutulabilecek. Eğer mahkeme izin verirse de, tüm güvenlik birimleri bu çok kişisel bilgilere ulaşabilecek.

    Öneri kabul edildiğinde İngiliz toplumu adeta ‘Biri Bizi gözetliyor’ modeli bir toplum yapısına bürünecek. Yani bir anlamda televizyonda yarışan o çok merak ettiğimiz hayatların başına gelen herkesin başına gelecek. İngiliz halkı her dakika gözetlenecek.

    Projenin ikinci aşaması daha da geniş bir veritabanı oluşturmayı hedefliyor. Kimlik kartı numaralarını öğrenmeye kadar oldukça detaylı bilgiler bu veritabanında tutulabilecek. Hükümetin bu kadar veriyi nasıl saklayacağı gerçekten ilgi uyandırabilecek bir konu. İngiltere’de geçen yıl yapılan bir araştırmada günde 57 milyar yazılı mesaj, 3 milyar civarında da e-posta gönderildiği ortaya çıktı.

      İstihbarat Komisyonu asistanı Jonathan Bamford, ‘Gerçekten bu kadar bilginin gerekliliği konusunda kararsızız. Acaba çok da gerekli değil mi? diye düşünmeden edemiyoruz. Çünkü ne kadar fazla sayıda veri toplayıp, depolarsak, bu dataların çalınma veya yok olma riski de o kadar fazla olacak’ diyor…

    Tasarı 7 Temmuz saldırısı ardından gündeme geldi. Geçen ekim ayından bu yana da telekom şirketleri telefon görüşmelerinin ve yazılı mesajların kaydını alıyor. Bu olayın şimdi de internet ortamında uygulanması gündemde.

    Getirilecek uygulama suçu ve terörü engelleme konusunda ne kadar başarılı olur bilemeyiz ama, insanların özel hayatının ‘Biri Bizi Gözetliyor!’ programına döneceği kaçınılmaz bir gerçek...

     


    Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    sanki daha önceden yapılmıyordu :)
Toplam Hit: 1352 Toplam Mesaj: 2