Hangi Mimariler ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnquaLe
    UnquaLe's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Projelerinizde ne tür mimariler kullanıorsunuz ?


    Nesneye yönelik programlama (OOP), Çok katmanlı yazılım (N-Tıer), Buton altı kod, İlişkisel Obje haritalaması (Object Relational Mapping)...ve şuan aklıma gelmeyen birçok yol... ?


    Cennette köle olmaktansa, Cehennemde kral olmayı seçtim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    Tekrardan hoşgeldin dai ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek

    asp.net cilerin hasını koyduk lan tahribatta hizmet bitmez... hoşgeldin unquale


    bu atada ben button altı kod kullanıyorum ama bunu direk mimarisi böyle olsun diyerekden yapmıyorum vbasicden gelen bi alışkanlık

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnquaLe
    UnquaLe's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    ir2, nekadar basit gözüyle baksam da buton altı kod olayına... Türkiye'de ve çoğu firma tarafından başkta türlü yazılım çıkartılmıyor :(

    Cennette köle olmaktansa, Cehennemde kral olmayı seçtim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek
    daha hızlı oluyor. ama kod şiştikçe şişiyor. şahsen kendim.(OOP) class ve lib yazıp kullanırım. java dan kalma bir alışkanlık. bu arada sen .net 2.0 kullandınmı vs2005beta o gridview olayını cozemedim bir turlu ak. ıtem olayını da doğru durust anlamış değilim.

    ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnquaLe
    UnquaLe's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    @pezevenk :


    efet 2005 beta2 kullanıyorum(işyerinde) evde 2003
    gridview'de negibi bi problemin var ?


    efet java'nın sevdiğim tek yanı OOP ye alışıklar. VB.NET'te yazanlar 6.0'dan geldikleri için olsagerek OOP ye yatkın düşünmüyorlar.. C#2.0 kullanıyorum ben.


    arkadaşımın yazmış olduğu gridView ile ilgili (resimli);
    http://www.yazilimmimarlari.com/ui/members/Article.aspx?articleID=62


    Cennette köle olmaktansa, Cehennemde kral olmayı seçtim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    edit falan çalışmıyor anasını satiim.  onu duzelttim gene bu sefer update etmiyor.
     uyelik istiyor burasıda yazılımcı adam kullanıcıyı zorlarmı kardeşim okuycaz sedece


    ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    tamamiyle OOP :)

    Düşünüyorum, o halde varım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnquaLe
    UnquaLe's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Arkadaşlar


    şuanakadar piyasadaki pekçok adını duyurmuş firma ile görüştüm hiçbiri doğru düzgün OOP kullanmıyor.. hepsi buton altı kod ile geliştiriyor. biraz yakın bişiler yapmışlar ama mantıktan çok uzaklar.


    OOP çok mu zor ? yoksa böyle yapılan projeler sonuçlanmıyormu ?


    Cennette köle olmaktansa, Cehennemde kral olmayı seçtim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek
    bir çoğu class yazmamış hayatında. class dediğinde biraz java ile duyulmaya başladı sanırım. ornek vereyim bir tane. adam class yazıyor gereksiz yere static kullanıyo oop gidiyo procedurel oluyor.

    ftw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnquaLe
    UnquaLe's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Yaw sopalayacan hepsini.
    gerçi para kazanıolarmı .. kazanıolar.. eyvallah..

    bilmiyorum artık ben OOP mantığıyla gitmeden yazamıorum..
    UML diagramları olmadan olmuyor. Refactoring olmadan olmuyor.


    Yalnız bu sadece Türkiyede böyle değil.. tüm ülkelerde bu böyle.
    http://forums.asp.net/997291/ShowPost.aspx
    asp.net forumunda olan bi tartışma. MVP ler de yakınıyor bu durumdan


    Cennette köle olmaktansa, Cehennemde kral olmayı seçtim.
Toplam Hit: 1163 Toplam Mesaj: 11