Harddısk Sorunu?
-
oncelıkle herkese selam murıdler =)
250gb hdım var fakat 127gb olarak goruyor suanlık pcde sıstemı falan daha yenı kurdum herseyı
yardımlarınızı beklıyorum
-
bios u update etmen gerekir arkadaşım
-
atanmamış alan warsa ondan öyle görünüyodur. bilgisayarıma sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimine gel bölünmemiş alan warsa oradan biçimlendir o zaman hard diskin gerçek kapasitesi ortaya çıkar(kullanılabilir olarak)
-
"bölümlendirilmemiş alan" olarak bekliyor olabilir. sistemi kuracağın sürücüyü seçmeden önce bölümlendirilmemiş alan varmı bi kontrol et.
-
jumperı kontrol et limitli kullanıyor olabilirsin.
-
sagolun arkadaslar yardımlar ıcın
bıosu update etmem gerekıcek galıba :S yapabılırsek =) jumperı bı kontrol edeım oncesınde bölümlendirilmemiş alan olarak bısey gostemıyo suanlık
-
Kanka Biosada Elleme, Yönetim konsoluna da Elleme zaten, oradan olmaz, Hatayı taaaa Baştan yapmışsın, Xp Cd sini tak Biostan ayarla cd den aç ve yeniden güzelce kur mevcut tüm bölümleri ister c ye kur istersende bölerek kur ve formatla, sistemini kur düzelir. ;)
-
kardeş öncelikle pcde hangi işletim sistemi var? win2k yada xp ise sp kaç var?
-
FischExistenz bunu yazdı:
-----------------------------
atanmamış alan warsa ondan öyle görünüyodur. bilgisayarıma sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimine gel bölünmemiş alan warsa oradan biçimlendir o zaman hard diskin gerçek kapasitesi ortaya çıkar(kullanılabilir olarak)
-----------------------------160 gb 140 gb olarak görünürdü hep ne ettiysem çıkaramamıştım onu a.q. çokk saolasın hacım 20 gb senin şimdi a.q.cam :)
-
o spden kaynaklanıyor.
Ya sp2 includeli cd bul
yada c ni 20 30 gibi bişi yap, diğer bölümlere elleşmeden devamet...
windows kurulduktan sonra 250 görür...
-
tamamdır sorunu hallettım arkadaslar
sp2lı format attım sorun ortadan kalktı sagolun yardımlar ıcın ;)