folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder HDD Aldım - 2. El Çıktı (Yine) İade Edilir Mi? - 2.Eli Sıfır Diye Satmak?!



HDD Aldım - 2. El Çıktı (Yine) İade Edilir Mi? - 2.Eli Sıfır Diye Satmak?!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    banneduser bunu yazdı

    Firmaya sordum, Acer marka laptop satıyolarmış. Müşteri ssd taktırmak isteyince ellerinde kalan hddleri böyle satıyorlarmış. En baştan anlatsanıza be kardeşim böyle uğraşmasak. Onu geçtim sorgulamasam anlatmayacak, sıkıntı yok, sıkıntı yok diye geçiştirmek falan ayıp yani.

    Bir de işletim sistemi kurulu halde geldi. Acaba malware mi var diye şüpheye düşüyor insan. 

    Sonra abi neymiş "esnaftan al, büyük firmalardan alma" bilmem ne falan...

    ben bunu eski hdd nin alindiği firma diye anlamıştım. O zaman olay refurbished olmuyor. 2. el hdd. @yolbulucu belirti simdi. Ama dediğim gibi iade etmen kolay dava konusunda ben olsam açmam. 

    Ben zaten uğraşmam almışken kullanırım. 54 saat amk. sifir aldığın da zaten bi 20 saat vs olacak testlerde sunda bunda.

    ekleme: aga gereksiz ban atıyorlar artik gercekten...


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

    Muhtemelen birisinin iade ettiği mal. Tahminlerim,

    Birisi aldı, diski takti kurdu, bir arkadasi bu sana yetmez git ssd al, daha büyük kapasiteli halini al o bu dedi. Internetten aldin zaten iade etme hakkin var vs den sonra disk firmaya gitti ve para iadesi alindi.

    Bu noktada firma bu diski çöpe atamıyor bi maliyeti var. Tekrar paketlenip refurbished diye satmasi lazim. Sifirlanmış ürün adı altında satılıyor olmalı. Türkiyede bunu normal bir müşteriye anlatmak zor evet.

    Firma gözünden baktiğimda hatası diskin içinin sifirlanmamiş olmasi.

     

    Kullanıcı gözünden baktiğimda ise, Ben sifir ürün mü diye sormuşum bana sifirlanmiş ürün diye bilgi verilmesi gerekiyor. Bu noktada ayıplı mal kategörisine giriyor. Gidip bunun için dolandirildim dersen 2 güne dava düşer disk elinde patlar. iade almalari için başvurunu yap. Yapmazlar ise türketici hakem heyetine başvurursun. iade talabini muklaka mail ile de yap ki, 2-3 hafta sonra basvurunuz sistemde yok, süreniz geçmir derler ise maili delil olarak gösteririsiniz.

    bence hayır, burda adamın suçu refurbished ürünü normal diye yollaması değil, bu konuda yalan söylemesi. dolandırıcılıkta bu zaten, adamın hileli bir davranışı var (yalan söylemesi) ve bunu kendine maddi çıkar sağlamak için yapıyor.

     Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası verilir.’’

     

    Haksızsın veya yasal olarak suç değil demiyorum. Haklılığını ispatlaman güç. Ben satıcının yerinde olsam savunmamda bu hdd sifirdi 54 saat kullanilmiş, kişi kendisi kullanmiştir ne bileyim ben dispitöreden sifir aliyorum yolluyorum dediğinde, paket de acilmamiş olarak geldiğini soylediğinde soyleyecek ne var. Bilir kişiye gidilir ancak orada ki durumu bilemiyorum. Bilir kişi bu hdd kullanilmiştir diye tutanak tutarsa evet. Ben etliye sütlüye karişmiyim diyip politik rapor tutacaktir. Orada iş sarpa sarar, dava düşebilir. 

    Birde dava düşerse ben satıcı olsam iftiraya uğradim diye karsi dava acarim. Sonuçta firmam ve kişiliğim karalandı. 

    Ben bilir kişi olsam diskin içinde bu dosyalar mevcuttur, Kullanılmıştır. Dosya yapisinda ki tarihlemeye gore X tarihinde kullanılmıştır fakat hdd nin içinde RTC olmadiği için dosyalarin meta datasinda ki tarihlerin doğruluğu tespi edilemez, bios dan tarihi değiştirilmiş bir pc den bugun de oluşturulmuş olabilir. şeklinde olacaktir. keskin bir sekilde evet kullanılmış veya hayır kullanılmamiş denileceğini zannetmiyorum. 

    Yasal olarak haklısın ama bunu anlatabileceğin savci hakim sana denk gelecekmi ?

    Bu arada ben kendi görüşümü bildiriyorum. Bu konuda uzman değilim. az sonra avukatım ile görüşeceğim arada bunuda sorarim.

    Edit:

    Kardesim ile görüştüm, bunun ile ilgili maddi bir zararin olduğunu kanıtlayabilicekse dava acsin diyor. Örneğin bir işletmesin, bu durum yuzunden iş kaybettin. Yada bu diski kullandiğin için dosya kaybettin vs de dava acarsan kâle alırlar. Öbür türlü zaten manevi zararlari umursamiyorlar zarar yok diyip olayi kapatirlar. Bilir kişi işin de ise bir imza için suanda 3. raporu aliyoruz 1.Kesin o kişiye ait. 2. Kesin o kişinin değil, simdi 3. ne olacak musallak. Artık avukatların savunma sekillerine göre ilerleyecek dava, hakimi kim kafalarsa :)

    Eyw hocam bilgiler için. Hak aramak gerekiyor ama adalet yoksa paran yoksa onu bile arayamıyorsun :)

    Hocam iade konusunda, adamlara 3 defa sordum, düzgünce anlat olayı ama sen anlatmayıp çakallığa gidiyorsun, satmaya çalışıyorsun. Eğer en baştan bunu anlatsalardı, fiyatı piyasaya göre 50 lira daha uygun diye "Tamam ya sorun değil" der alırdım. Prensip olarak iade edeceğim, biz durmadan "Buna da şükür" moduna girince tepemize çıkıyorlar. eg 19 yıllık iktidar


    ride or die..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    - ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
Toplam Hit: 2844 Toplam Mesaj: 24
hdd ikinci el n11