HDD Ve SSD Tercihi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    8-9 senelik laptobum var. geçen sene SSD alıp, takıp açtığımda kendime çok kızmıştım niye daha önce almadım diye. Meğersem ben bilgisayar kullanmıyormuşum bayağı dataları elle ittire ittire çalıştırıyormuşum. SSD mucizevi birşey boktan HDD'den sonra.

    Samsung 860 evo 500gb aldım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    livane bunu yazdı

    Hocam valla vidalar falan tam denk geldi. İyice ittim. Tam oturdu gibi geldi. 

    Laptopun hafıza ışığı yanıyor mu ? Şöyle bir şey :


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

    Hocam SSD kullanımına yeni başladım, ve gerçekten çok memnunum, makinem hızlı açılıyor, kurulu programların açılıp hazırlanması kısa sürüyor, oyunları ve bir çok uygulamaları bekleme olmaksızın açıyor kullanıyorum, tavsiye ederim..

     

    https://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-ultra-seri-25480gb-sata3-550530-ssd-hlv-ssd30ult480g-P319498656 

    Bunu aldım memnunum..

     

     

    2015'ten beri kullanıyorum aynı ürünü. sandisk ssd plus ve hi-level var bende de. ikisinden de memnunum.

    Evet hocam, en güzeli de o motor dönme ve kafa sesi vardı ya harddiskin, o seslerden kurtuldum, elimin altındaki titreşimi hissetmem bitti.. Dwd den taktığım 640GB harddisk te kullanmazsan dönmüyor, standbye beklemeye kalıyor, oradaki verileri kullanmaya başladığımda yine o kafa seslerini duymaya başlıyorum.. Üstelik Önemli verilerinin daha güvende olduğunu hissediyorsun.

    Laptopa nasıl takılıyor bunlar. Hiç donanımdan anlamayan bir vatandaş evde yapabilir mi? 2009 da aldığım çok sevdiğim laptopumu kullanıyorum hala. Bozulana kadar değiştirmem. Aklıma düşürdünüz ssd yi. 

    Evet hocam 2.5 lik ufak harddisklerdendir.. Yeni model laptoplardansa genellikle Slim olan dwd aparatı ile elinde kalan eski harddiskini takıp kullanabilirsin.. Takması kolaydır ve risk sıfır.. Sadece klavye altında gizli vida olabilir, ona dikkat etmelisiniz, her laptopta bu durum geçerli değil, ama klavyen tırnaklarla tutturulmuşsa, klavyeyi kaldırıp altındaki gizli vidalarıda açmazsan kapağı kaldıramazsın.. Sonrasında kasadaki harddiski söküp yerine yenisini takması çocuk oyuncağı..

     

     

    Hocam aldım ssd yi. Yerine takmak 5 dk mı aldı ama Windows kuramadım bir türlü çünkü ssd yi laptop görmedi. Ne yapmam lazım  Sabahtan beri uğraşıyorum yok arkadaş. Hdd caddy aldım ama ters bir hareketle kırdım :))) dvd rw sökmekte kolaymış.

    Kısaca taktım ama ssd ye Windows kuramadım. Çünkü görmedi. 

     

    Görmemesi mümkün değil hocam, normal serial ata harddisk olarak sistem tarafından görülürler.. Konudan anlayan bir arkadaşına göster baksın.. Görmemesi normal değil.. Biostan EHCİ yazan hardddisklerle ilgili kısımdadır bul, onu ara bul ve aktif yap.. DISABLED ise ENABLED yaparsan normal olarak sistem tarafından görülmemesi için bir sebep yok..

     

    ShockMan tarafından 15/Nis/19 08:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 2629 Toplam Mesaj: 24
ssd hdd