Heavy Metal Türleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thenumb
    thenumb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

    classic metal diye bi$ey yok...doom metal yapıyor onlar..hem nerden cikti klasik metal keman,violin vs..aşırı derecede kullanmıyorlar ki...


    ayrıca ek olarak bir kac tane daha bilgi vereyim..vallahi cok sanslisiniz ben metal la alakalı bir şey ogrenmek icin aylarca araştırma yaptıgımı hatılıyordum..ama kimse yardım etmiyordu hala da neden kimsenin birbirine bisey ogretmedigini anlayamıyorum neyse...


    power metal : diger adı da melodic olan heavy metalin bu alt türünde agirlikli olarak klavye,flut,keman vs..kullanılır..


    ayrıca yukarida heavy metalin kollarını sayan arkadasa ek olarak bir cok tur daha verebiliriz.lakin arkadaşın yazdığı türler genel-bilindik türlerdir..onların haricinde..


    BLASTBEATS : thrash den türemiş lakin thrash deki davulların daha seri olması ile death/grindcore/black metal arasında yerini alan bir türdür.


    EURO METAL : Daha cok Danimarka, İsveç ya da Alman metali ile ilgili bir turdur.gothic metal ile hard rock'a benzer..


    EXTREME METAL : Doom/death/grunge metalin karışımı diyebiliriz.Brutal Truth gibi..


    NWOBHM : Açılımı New Wave Of  British Heavy Metal olan bu tür.ingiltereden çıkan grupların oluşturdugu bir türdür.Saxon,Maiden,Motörhead gibi..


    POP METAL : adı ustunde pop a yakın olan(lirikler) lakin heavy metal sertligini barındıran türdür.Bon Jovi olabilir.


    VIKING METAL : Bu tur enstrumantal olarak bazen black/bazen death/bazen heavy metal olabilir.kısaca her tur olabilir.yeterki liriklerinde milliyetcilik,kendi tarihleri hakkında bilgiler olsun.Örnekleri;Amorphis-Death metal,Manowar-Heavy metal,Darkthrone-black metal genellikle iskandinav death/black grupları olur..


    pogo : hardcore,grindcore dinlerken yapılan bir eylem.belki barlarda konserlerde görmüşsünüzdür.millet birbirini iter,atlar,zıplar i$te o yaptıkları hareketin adı pogo'dur.yrica sakın hardcore,grindcore dısında pogo yapmayın özellikle de black metal de yoksa tum gozler uzerinizde olur..


    headbang : kafa patlatma/sallama...yine heavy,thrash basta olmak uzere bir cok turde yapılan bir eylemdir..ozellikle heavy thrash yazdım cunki bira,thrash&heavy metal'le birlikte super ucluyu olustururlar.black/death/grindcore/doom/gothic vs..metalde yapılmaz diye bir kaidesi yok lakin..hızlı müzikler(black/death/grindcore/extreme)eşliğinde yapılırsa  günlerce boynunuzda şiddetli ağrılar oluşur.


     


    -----------------------------

     

     

    valla başlık büyük açılmış biraz daha özen gösterelim lütfen demek için girdiydim.illa bi b.kluk çıkarcak ya biri. sonra triumph'un yazdıklarını gördüm.artık hakkını teslim etmem gerektiğini düşündüm.şahsın müzik bilgisinin önünde saygıyla eğiliyorum...normalde bu kadar şeyi yazabilcek olan insan konuyu gördümü ezer geçerdi milleti laflarıylan böyle artisim lannn edasıylan.ama sanki final günü sınıfın potansiyel çalışkanının yanına gidersin o da sana samimice sorduklarını anlatır ya aynen öyle bi tavırda ve sıcaklıkta yahu :)
Toplam Hit: 2300 Toplam Mesaj: 12