Hitler, Türk Generallerle, Führer, Turkish Generals, Tarihten Esinti
-
Arkadaşlar Hitler'in, Türk Generallerle yakınlığını merak ediyordum hep, nette dolaşırken rastladım, hoşuma gitti, sizlerle de paylaşmak istedim.
Führer'in bizzat kendisi tarafindan davet edilmiş General Cemil Cahit Toydemir liderliğinde Türk askeri heyeti 25 Haziran 1943 ve 7 Temmuz 1943 tarihleri arasında İngiliz Kanalı, Doğu Cephesi ve Hitler'in Doğu Prusya'daki ünlü karargahı Wolfsschanze'yi ziyaret etti (Wolfsschanze'deki görüşme 7 Temmuz'da idi).
Adolf Hitler, General Cemil Cahit Toydemir, Feldmarschall Keitel ve Türk subaylar Wolfsschanze'de - Adolf Hitler, Gen. Cemil Cahit Toydemir, Feldmarschall Keitel and Turkish Officers at Wolfsschanze.Yakın görüş - A closer look
Türkenübung videosunun fotoğraflı versiyonu - Two photos from the Türkenübung
Gen. H. Erkilet, Gen. Ali Fuat Erden ve Führer Wolfsschanze'de cephedeki son gelişmeleri tartışırken (bu konuda daha fazla ilgi için 1943 yılında basılmış Gen. H. Erkilet'in kitabını öneririm). - Gen. H. Erkilet, Gen. Ali Fuat Erden and Führer at Wolfsschanze, discussing the latest news about the War.
Gen. H. Erkilet doğu cephesinde ünlü Alman general ve askerler ile beraber - General H. Erkilet w/German soldiers and Officers on the Ostfront (see photo for the IDs of German staff)
Türk-Alman Dostluk İttifak anlaşması (18 Haziran 1941, Berlin) - Turkish-German Friendship Pact (18 June 1941, Berlin)
Saffet Arıçlan, Şükrü Saraşoğlu, Franz von PapenHitlerjugend Türkiye'de Türk bayrağı ile geçiş yaparken - Hitlerjugend in Turkey with Turkish flag
General Cemil Cahit Toydemir yakın plan - Gen. Cemil Cahit Toydemir visiting the Ostfront
Daha fazla fotoğraf yakında...
More photos soon...Kaynak: http://vxstllrm.blogspot.com/2007/07/hitler-trk-generaller.html
-
ÇIKMAYAN FOTOĞRAFLAR
-
Gercekden ilginc.
-
bi ara alman hayranı bi mürüd vardı oda açardı böle konular son zamanlarda görünmüyo pek =) bkz lemuria =)
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
bi ara alman hayranı bi mürüd vardı oda açardı böle konular son zamanlarda görünmüyo pek =) bkz lemuria =)
-----------------------------hoca tarihte bir alman hayranı vardı o da Enver Paşaydı, devletin içine etti sonra ülkeyi terketti, belki lemuria da terketmiştir :D
ama ilginç geldi bana hitleri hep filmlerde görürdük, Türklerle ilişkisini hiç okumadık, tarih derslerinde de yoktu böyle görünce paylaşıyım dedim.
-
bi kavgam ı okusanız aslında adamın derdini anlıcanız :)
son günlerdeki gazze katliamını görünce adama sempatim arttı vala nasıl bir insanım ben :D
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------bi kavgam ı okusanız aslında adamın derdini anlıcanız :)
son günlerdeki gazze katliamını görünce adama sempatim arttı vala nasıl bir insanım ben :D
-----------------------------Bende okuyorum kavgamı ama adamın derdini haklı cıkaracak bişey yok içinde.
-
insanlarla uğraşmak zor.o yüzden idama,kesim-biçim işlerinin tümüne evet.serbest, geç.
-
Hitler'in alakası yoktur bu organizasyon ile , Kursk savaşından önce erich von monstein tarafından organize edilmiştir tarihte Turkenubung diye geçer , naziler TSK ile yakınlaşmak fikir,bilgi,istihbarat ve güç paylaşımı yapmak için güç gösterisi yapıyor ayrıca ellerindeki Tiger ve Spzabt 503 leri tanıtıyor .
-
kımse kara kasımıza kara gozumuze hayran degıl,tamamen cıkarsal bı gulumseme ardımızdan ne hayallerı var,uzun lafın kısası turkun turkten baska dostu yok,
-
her akımın iyi kötü düşünceleri vardır hitler pisikopat oldugu kadarda zeki bir adammış ki günümüzde halen adı geçiyor insandan sabun yapmak ilginç bir fikir mesela