Home Gym

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Bir müddet vücut geliştirmeyle ilgilenen arkadaşların bir süre sonra farkedeceği gibi salonda zamanın çoğunu barbell ve dumbelllerle geçiriyoruz. Öyle incük cüncük lüzumsuz makinelerle uğraşmıyoruz. Serbest ağırlıklar dışında bir de cable istasyonu var işe yarayan ama şart değil. Zaten araştırdığınız zaman kuvvet ve kas kütlesi için squat, deadlift, benchpress, oh press, bb row gibi temel hareketlerin asıl işi yapan hareketler olduğunu, izolasyon hareketlerinin aksesuar hareketler olduğunu görürsünüz. Bilmeyenler araştırabilir, denemeyenler ise şimdi artılarını eksilerini tartışmayacağım ama Stronglifts, Starting Strength, The Texas Method, Madcow's gibi en efektif antreman programlarından oldukları ve işe yaradığı binlerce kez gösterilmiş antreman programlarına göz gezdirebilirler. 

    Şöyle bir sıkıntı var, çoğu commercial salonda aslında her salonda olması gereken ilk istasyon olan power rack bulunmuyor malesef. Onun yerine dandirik smith machine koyuyorlar daha güvenli diye. Halbuki çok daha tehlikeli ve uzun dönemde geri dönüşü olmayan zararlara sebep olacak ve ilerlemenize zerre katkısı olmayacak bir istasyon. Ben de düşündüm taşındım dedim ki lan salona senelerdir para veriyoruz, onun yerine eve bir power rack alsam. Bir de sehpa ile bb ve db ağırlık setlerini dizsem. Zaten kendi antreman tarzımı çok net çalışabilirim. Yerim de var. Evin bodrumunu şu an marangoz atöylesi olarak kullanıyorum :D ama bir sürü boş yer var. İlerde parayı denkleştirince ev tipi cable da çıkarım.

    Problem satılan gym makinelerinin alayının çok abartılı fiyatlarda olması. Araştırdım Türkiye'de bulunabilen power rackler 1000-1500 lira arası (yurt dışında 200 dolardan başlıyor). Dedim ki ulan bu istasyon yapılır. Bugün sanayiye gittim. Bir demir ustası abimiz var daha önce de projelerde işimizi görmüş iyi bir adam. Dedi 300-400 arasına çıkarırız, taş gibi yaparız. 120 x 120 x 220 ebatlarında 60x60 demir profille yaparız. Çok aklıma yattı. Ağırlıktı sehpaydı derken 1000 lira falan max para gider. Zaten salona ayda belli miktar para veriyoruz. Bir de bunun çanta taşıması, gidiş geliş masrafları, ve sırf yolda giden acayip zaman var. Her halükarda gayet karlı geldi bana.

    Sporcu arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bu konuda? Girişeyim mi bu işe? Daha önce sanayide spor aleti yaptıran var mı? :D

    krypt tarafından 11/Haz/15 22:10 tarihinde düzenlenmiştir

    while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KemikadaM
    KemikadaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Mevzu yaptırması değil de evde olduğun zaman spor yapmaman başka şeylerle uğraşman. en basitinden eve dambıl alıp da çalışmayan çok arkadaşım var. Bence en temizi spor salonuna gitmen öbür türlü olmuyor düzenin

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    300Lira profiline gider 3 boy için.

    350-400 lira isteğine göre ağırlık.

    100-150 lira kaynağına alırlar.

    Boyası, ayağı vs derken 150-200.

    Barını orjinal birşey alırsın fiyatını bilmiyorum.

    Vidalı montajlı olmalı ayrıca, yoksa nakliyesi dert.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2008
    Erkek

    Geçen bir arkadaş konu açtı orada oldugu gibi bundan bahsettim kafes aldığın zaman bütün bölgeler çok rahat çıkar. Sonuçta bu işi zamanında yapan adamlar bu şekilde yapmış. Ama burada şu olay var yardım gerektiği zaman kimse yok. Birde kafeste vakit geçirmek belli bir süre sonra artık skmaya başlayabilir. Birazda sosyalleşmek çıkışta vb. iki muhabbet etmek içerde sağlam bir çalışma arkadaşı bulmak, özellikle squat gibi bel korumanın önemli olduğu hareketlerde bel çukurunu koruyamamak hep dışardan birinin gözlemleriyle olur. İzolede önemlidir bu arada bi butterfly arka omuz cable açış bu hareketleride yabana atmamak lazım.Adele doldurmak sadece serbest ile olmak.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    youtube de kendi power rackını yapan bi kaça adam var ama bence de asıl mesele çalışmak. 

    https://www.youtube.com/watch?v=6dy5eyMDt3c

    https://www.youtube.com/watch?v=TlnOIR-0vbc

     

    400-500 ona vereceğine bir yıl spor salonuna git daha iyi insan evde çalışamıyor 

    bodyci falan değilim ama tesadüf  kemikadamın da dediği gibi

    konuyu henüz görmeden daha 2 dk önce 2 aydır kapının dibinde duran dambılları elime alıp salona gittim geri geldim o kadar :)

    hem bu dediğin şey biraz büyük sanki çok yer kaplar. 

    kendi adıma konuşayım profesyonel değilim ama hobi amaçlı olarak

    eğer geniş bi mekanın varsa yarın öbürgün yanına bi kum torbası koyup son ses müziği açtıp sters atmak için giriştiğinde kimse rahatsız olmayacaksa

    yanına bir kaç kardiyo kondisyon aleti daha koyabileceksen bence neden olmasın :)

    kendi antreman salonunu kurman daha mantıklı :)

     


    Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    @Kaan fiyatta konuştum anlaştım hocam 300-400 olmadı max 500 dedik. Vidalı olacak zaten kaynaksız, diğer türlü eve sokamam çünkü.

    @gokcan hocam 2 seneden uzun süredir salondayım hiç yanımda birisiyle çalışmadım. Sevmiyorum açıkcası. Spotter da sevmiyorum, nerede kaldığımı bilmek progresyon açısından faydalı oluyor. Diğer konuyada kendi bilgilerimden emin olduğum için girmek istemiyorum hocam eyv. Hareketleri yaparken bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Zaten yalnız çalışacağım için power rack tercih ediyorum, yoksa squat standler çok daha ucuz bir çözüm olurdu. 

    @kemikadam hocam ben kendi salonum bir sebepten kapalı olduğunda şehrin öteki ucundaki salona günlük giren adamım. Spora vaktinde gidemediğimde işim gece 11'de bitse atlar giderim. Disiplin konusunda sıkıntım yok. Bu benim hobi amaçlı yaptığım bir şey değil, hayatımın bir parçası artık. Torpilli olduğumdan memleketteki en iyi salona neredeyse yarı fiyatına gidiyorum. Bu fiyat bile yılda 1000 lira kadar ediyor. Bodruma yapacağım masraf neredeyse 1 senelik salon parasına bedel. Ayda salona verdiğim paranın 15-20 lira üstüne kuracağım düzeneği bana ekstradan 15-20 liraya patlayacak yani. Çok kısa zamanda amorti ediyor :)

    @cann hocam müstakil ev, nerden baksan 100 metrekareden geniş bodrum var. Duvarsız boş alan. Dediğim gibi bir kısmını marangoz tezgahı yaptık öyle kullanıyorum. Kalan kısmı ot çöp dolu. Yer sıkıntım yok. Aynen dediğin gibi hoparlör koymayı da düşünüyorum. Zaten bodrumda wifi çekiyor, kendi pc'me media server kurdummu aşağıda telefondan streamlerim mis. Hatta ilerleyen dönemlerde oraya buzdolabı, soğuk bira, bilardo falan da atıp man cave yapayım diyorum :D Ama spor öncelikli tabi. İnanılmaz rahatlık olacak bana.

     

     

     

     

    krypt tarafından 11/Haz/15 22:09 tarihinde düzenlenmiştir

    while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Konu iyi denk geldi.

    Eve Agirlik sehpasi alicam. Lakin guvenemedigim bu zimbirtilar kac kilo tasir agirlik+vucut agirligi ile. Misal bench basarken.

    Hb'de gordum bi kac tane ama hic birinin aciklamasinda yazmiyor bu bilgi. Elinde olan yada bi urunle ornek verecek var mi bu konuda ?


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    hafız öz disiplininle ilgili bir durum. Gevşeklik yapmam 2 günde bir olan programı zamanla 3 günde bire ondanda haftada bire düşürmem dersen gayette oluyor. Ben şahsen 6 aydır evdeyim. Duş falan olarakta çok rahat ediyorsun açıkçası. Tek sıkıntı bench te biraz yavaş yavaş arttırıyorum kiloları buddy olmadığından altında kalmayayım diye :D


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
Toplam Hit: 1116 Toplam Mesaj: 8
bodybuilding vücut geliştirme