folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Homeplug İnternet Hakkında



Homeplug İnternet Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2007
    Erkek

    Arkadaşlar yaklaşık yarım saat önce homeplug (Elektrik tesisatından internet) internete geçiş yaptım. 2 mbit bağlantı hızım var fakat şuan için 512 kb ile bağlanıyorum ve evdeki her prizden hizmet alamıyorum. Sadece tek prizden internet geliyor. Satış elemanı bu problemin çözüleceğini söyledi. Hızımı yarın merkezden arttıracaklarmış. Fakat benim aklıma takılan birkaç soru var. 

    Satış elemanı size özel bir IP verilecek falan dedi. Bu ip statik ip mi olacak? Eğer böyle olursa ki olmasını istemem rapid gibi hizmetleri kullanırken sıkıntı yaşayacağım.

    İkinci problem dns ayarlarımla ilgili. Bildiğiniz gibi bugün internetin yarısı yasaklı ve bunu kırmak için dns değiştiriyoruz. Ben google dns kullanarak bunu hallediyorum. Homeplug ta dns değiştirdiğimde bir sorun yaşar mıyım? Örneğin bugün bazı seyahat firmalarında otobüste internete girerken eğer dns niz otomatik değilse veri alamıyorsunuz. 

     

    Modem olarak elektrik prizine takılan ve lan kablo çıkışlı bir cihaz verdiler. Şu an için kablosuz kullanamıyorum. Önceki kablosuz airties modemimi alıp ayarlayarak kullanabileceğimi söylediler. 

     

    Son olarak güvenlikle ilgili şüphelerim var. Evdeki her prizden veri gelmediğini anlatmak için müşteri hizmetlerini aradım. Aynı problem komşumda da mevcut. Müşteri hizmetleri "modemi sökün" şimdi tekrar prize takın gibisinden yönlendirmelerde bulundu. Yani adam istanbul merkezden bulunduğum yerde modemi prize takıp takmadığımı ve komşunun durumunu görebiliyor. Bunu "aynı sorun yan dairenizde de mevcut" demesinden anladım. Hizmeti sağlıklı bir şekilde almaya başladığımızda 3. kişilerin verilerimize ulaşması gibi bir sorun olur mu? Mesela komşular makineme erişebilir mi? 

     

    Konu hakkında fazla bilgim yok. Sırf daha ucuz ve daha hızlı olduğu için bu sisteme geçiş yaptım. Sonradan pişman olmak istemem.


    Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
Toplam Hit: 1021 Toplam Mesaj: 1