HTML 5 Video Eklemek
-
hocalar internette araştırıyorum da ,
<video controls>
<source src="Tromboon-sample.ogg" />
</video>bu kodla firefox da ses dosyasını görüyorum, oynatabiliyorum.
fakat deki src yi değiştirip uzantısı mp4,ogv,mpeg olan herhangi bi dosyayı eklediğim zaman hiç bir browser da göremiyorum.
yani sadece .ogg uzantısı firefox da çalışıyor.başka uzantılara sahip videoları hiç bir browser da göremiyorum. mp4 için, sadece safari ve chrome çalıştırır dedikleri halde çalıştırmıyor.
yardımcı olursanız sevinirim..
edit: bu ne olmuş böyle ya :S düzeltemedim biçimini. kusura bakmayınedit2: biraz daha düzeldi
-
abi <video src="link" /> değil miydi
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
----------------------------
öyle de oluyor. hayret birşey. fakat yine sadece firefox da çalışıyor. daha demin f5 yaptım bi kere chrome da çalıştı. bi daha yaptım bu sefer çalışmadı. ne dandiri boktan bir iş böyle
-
<video width=
"320"
height=
"240"
controls=
"controls"
>
<source src=
"dene.ogg"
type=
"video/ogg"
/>
<source src=
"dene.mp4"
type=
"video/mp4"
/>
<source src=
"dene.webm"
type=
"video/webm"
/>
Tarayıcınız video tagını desteklememektedir.
</video>
Gibi Belirtmen Gerekio Galiba :)
-
Shuqufe bunu yazdı:
-----------------------------"dene.ogg"
type=
"video/ogg"
/>
"dene.mp4"
type=
"video/mp4"
/>
"dene.webm"
type=
"video/webm"
/>
Tarayıcınız video tagını desteklememektedir.
Gibi Belirtmen Gerekio Galiba :)
-----------------------------genişlik verdikten sonra ogg uzantısı chrome da çalıştı. fakat diğer uzantılar çalışmıyor. adamlar diyor ki mp4 chorme için, çalışmıyo amk dugum chromunda
-
bişeyler chromeda birşeyler firefoxta çalışmıyodu galba vardı abuk subuk şeyler
-
www.w3school.com adresinden detatlı olarak hangi browserda hangi uzantıların çalıştığını öğrenebilirsin
-
http://html5demos.com/video-canvas bu sayfadaki kodları inceleyebilirsin, kafan karışmasın bu örnek de video da gösterilen görüntü canvas ile diğer tarafa çizdiriyo (benim bittiğim yer.. ) iki video yok yani kodları inceleyip çözersin zaten.
-
taşak geçer gibi yazılım çıkartıyolar millet daha chrome'a zor alıştı
-
media_center bunu yazdı:
-----------------------------taşak geçer gibi yazılım çıkartıyolar millet daha chrome'a zor alıştı
-----------------------------
aynen ya -
bişey sorcam biraz alakasız ben html veri tabanı baglantısı yapılamıyor diye biliyorum html5 ile yapılabiliyormu ben webmaster filan deyilim