folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Hukukdan Anlayan Arkadaşlar Bilgi Gizliliğiyle İlgili Soru

Hukukdan Anlayan Arkadaşlar Bilgi Gizliliğiyle İlgili Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar

bir devlet kurumu yada herhangi bir şirket kuruluş vs nin bizim tc kimlik numaramızı ifşa etmesi ya da buna vesile olmasının yasal olarak yaptırımı var mı?

daha doğrusu tc kimlik No ifşası bilgi gizliliği ihlaline girer mi ?

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

Resmi makamlarca istenmisse girmez.  Sadece tc ise girmez. Ama isim soyisim tc yaziyosa girer.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Girmiyormus hocam. Ad soyad da girmiyor TC kimlikte. Sira no vs olursa ancak o zmn girer demislerdi bana.

Bende bir keresinde Vestel'i aradim direk adim ile telefonu actilar tc kimlik no vs herseyimi biliyorlardi. Biz bu veriyi devletten satin aliyoruz gibi bir sey soyledi. Isin ilginci Turkcell Numarami da biliyorlar ki direk adim ile actilar.

Edit & Not : Daha once vestel ile hic bir alis verisim vs olmamisti. Ne Ticari olarak Nede ozel olarak.

rakkoc tarafından 16/Eki/14 10:48 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hayır bir yerden isteme değil Atıyorum çalıştığım firmam boynuma takmakla zorunlu olduğum personel kimlik kartına tc kimlik numaramı yazmışsa bu herkes tarafından görünüyor 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    VEXTA bunu yazdı

Resmi makamlarca istenmisse girmez.  Sadece tc ise girmez. Ama isim soyisim tc yaziyosa girer.

hemen hemen bütün okullar o zaman bu suçu işliyor

okulu kazananlardan tutta burs kazananlara muhaf olan öğrencilerden tutta aklına gelen her şeyi veriyorlar

devlet kurumlarıda aynı şekilde kurumumuza kpss ile ataması yapılan deyip  ad soyad tc d.tarihi herşeyi veriyorlar 

Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

Devlet satmaz bilgiyi, devletin memuru satabilir. Eğer rahatsızlık duyduğunuz bir konu varsa, bununla ilgili TCK 239 var, suç duyurusunda bulunabilirsiniz arkadaşlar

Ticarî sır, bankacılık sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgelerin açıklanması
    (1) Sıfat veya görevi, meslek veya sanatı gereği vakıf olduğu ticari sır, bankacılık sırrı veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgeleri yetkisiz kişilere veren veya ifşa eden kişi, şikayet üzerine, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu bilgi veya belgelerin, hukuka aykırı yolla elde eden kişiler tarafından yetkisiz kişilere verilmesi veya ifşa edilmesi halinde de bu fıkraya göre cezaya hükmolunur.

(2) Birinci fıkra hükümleri, fenni keşif ve buluşları veya sınai uygulamaya ilişkin bilgiler hakkında da uygulanır.

(3) Bu sırlar, Türkiye'de oturmayan bir yabancıya veya onun memurlarına açıklandığı takdirde, faile verilecek ceza üçte biri oranında artırılır. Bu halde şikayet koşulu aranmaz.

(4) Cebir veya tehdit kullanarak bir kimseyi bu madde kapsamına giren bilgi veya belgeleri açıklamaya mecbur kılan kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Kamu kurumları arasında protokoller var. Nüfus işleri genel müdürlüğü mernis; tapu kadastro genel müdürlüğü takbis(tapu bilgi sistemi) bilgilerini, yasal mevzuatlarında kullanabilecekleri belirtilen yani yetkilendirilen(icra daireleri, mahkemeler, noterler, tramer, emniyet vs.) kurumlar arasında paylaşıyor. Bazı özel kurumlar ve özellikle bankalar bu icra daireleri ve kredi kayıt bürosu ile entegre çalıştıkları için onlar da bilgilerinize ulaşabiliyorlar. Hatta bankalarda resimleriniz dahi kayıtlı olabiliyor. Neyse işte, bilgilerinizin gizli olduğunu düşünmeyin ve neden paylaşılıyor diye de sitem etmeyin. Ki sitedeki bazı kişilerin elinde dahi kişisel veriler bulunduğundan, beni nasıl buldular t.c. mi nereden biliyorlar gibi sorularınız nafiledir.

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocalar 2. Mesajımda yazdığım olay hakkında görüşünüz nedir ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Güncel 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Senin söylediğin olay ifşaya falan girmez.

İşine gelmiyorsa işten çıkarsın.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hiç bir hukuki sıkıntı çıkmaz.
    T.C. kimlik numarası bizlere devlet tarafından verilmiş, hukuki ve idari işlerimizde diğer kişilerden ayrılmamızı sağlayan isim soyisim gibi bir bilgidir. T.C. KİMLİK NUMARASININ HERHANGİ BİR GİZLİLİĞİ YOKTUR.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
Toplam Hit: 1065 Toplam Mesaj: 11