Hukuksal Bir Sorun Acil Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husein
    husein's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Şubat/2009
    Erkek

    müridler dükkan sahibi ile bir sorun yasıyoruz. yaklasık olarak 5 yıldır aynı dükkanda kiracı olarak durmaktayız. geçen gün bir mahkeme kararı geldi avukatından kirayı tam iki takına çıkarmak istiyor bu arada dükkan sahibi yurt dısında kafasına göre her yıl yüzde 25 zam yapmıs kiraya ve onlarıda hukuksal olarak istiyor bizim sadece ilk 3 yıl boyunca kontrat vardı daha sonra yapmadık ve belirli oranlarda kiraya artısınada gidildi her yıl. biz gittik avukatıyla konustuk çıkma tahhadüt verdik anlastık dava daha açılmamıstı fakat geçen gün mahkemeden dava kağıtı geldi ayrıca o kadar saçmaki kağıt dükkan adresi diye bize ait olan evin adresini vermişler yani dava konususu olan yer bizim kendimize ait olan ev gibi gözüküyor :D kısaca bu davadan birsey çıkarmı tahhadüt verdiğimiz yerde böle kiraya zam için dava açabilir mi???

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    kira bedeli %15i geçemez fazlasını da isteyemez elinizde kira sözleşmesi var mı?


    ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tri
    tri's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2009
    Erkek

    taahhüt derken noterden tahliye taahhüdümü verdiniz? 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husein
    husein's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Şubat/2009
    Erkek

    normalde çıkamaz ama yerden dolayı yer artık daha değerli diye fiyat artırımı istiyor. tahadüttü avukatıyla imzaladık noterden değil yani

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Hocam o 3 yıllık kontratta aylık/yıllık kira artışıyla ilgili ne yazıyordu? Kontrat ev sahibinin kendisiyle mi avukatına verdiği vekaletle mi yapıldı? Eğer vekaletle yapıldıysa ve kontratta kira artışıyla ilgili bir madde varsa, sahibinin bu konuda değişiklik yapma hakkı var mıydı?

    Bir de kirayı nasıl ödüyordun? Umarım elden değildir, kirayı gönderdiğine ve artış yaptığına dair bir dayanak vardır.

    Kira zammı özel koşullar haricinde ve taraflar anlaşmadığı sürece %15i geçemez. Kaldı ki %25 zam yaptıysa bundan sizin haberiniz olması (öyle telefonla görüşmeyle falan değil, belgelenmiş şekilde) gerekirdi. Bu yaptığı %25lik zam, kontratınızın olduğu 3 yılın içinde mi oluyor yoksa sonrasında kontratın olmadığı zaman mı?

    Ve taahhütte tam olarak ne yazıyor?


    sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    hocam tahribat dökümanlarda bununla ilgili bir döküman mevcut ancak ben seni yormadan cevaplayayım. öncelikle ilk üç yıl için yaptığın kira sözleşmen hala devam ediyor. kira sözleşmesi bitimine 1 ay kala yazılı olarak sözleşmenin devam etmeyeceği beyan edilmezse sözleşme kendini otomatik olarak yeniler. bu durumda ilk 3 yıl için yapmış olduğun kira kontratındaki kira artış oranı hala geçerlidir. Atıyorum ilk sözleşmeyi 10 Haziranda yapmıştın her yıl 10 haziranda yenilenir. Yani güncel olarak şuan gelecek sene 10 Hazirana kadar kira sözleşmen var olarak gözükür. Sana bu süreden önce cık derse cıkmak zorunda değilsin. Ha seni cıkarma sebebine de bağlı eğer ben iş yapacam şudur budur derse dükkanı 2 yıl hiçkimseye kiraya veremez! eğer verir ve sende bunu ispatlarsan tazminat alırsın...


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
Toplam Hit: 1321 Toplam Mesaj: 6