folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Hürriyet"İn "Kaden İçki Yasak" Yalanı!



Hürriyet"İn "Kaden İçki Yasak" Yalanı!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2007
    Erkek

    Hürriyet'in ben yalanım diyen haberi


    Yeni yasayla ruhtasız olarak açıkta kadehte içki satışının yasaklanmasını eleştiren Hürriyet'in, yalan haberde ısrar etmesi akıllara 28 Şubat'ı getirdi; Hürriyet birileriyle el mi sıkıştı?

     

     

     

     

    Hürriyet, dün manşetten verdiği, ‘Bir kadeh rakı artık yasak’ başlıklı haberle şişenin dibini buldu…

    Bugün yürürlüğe girecek olan ‘Alkollü içki satışını düzenleyen ve yarın yürürlüğe girecek 5752 sayılı yasa’nın kadehte içki satışını yasakladığını ileri süren Hürriyet’in “Restoranlarda rakı, şarap viski gibi alkollü içki içmek isteyenlerin birer şişe satın almaları gerekecek.” dediği haber ‘kasıtlı yapılmış’ yalan haber çıktı.

    HABER YALANIM DİYE BAĞIRIYOR 

    Alkollü içkilerin, ‘yetkili olmayan’ yerlerde orijinal ambalajları dışında bölünerek satışını engelleyen yasayı, içki satışını engelliyor diye veren Hürriyet’in bu haberini bugünkü yazısında sert bir dille eleştiren Sabah yazarı Emre Aköz çok sert ifadeler kullandı. Hürriyet’in 28 Şubat döneminde yapınla haberlere benzer bir haber yaptığına dikkat çeken Aköz, haberin “Ben yalanım” diye bağırdığını ifade etti.

    KASITLI GÖRMEZDEN GELDİ

    Yazısında, "Ben yalanım " diye bağıran bir haber de yayınlanır mı birader!" diyen Aköz, Hürriyet’in yasada yer alan “Yetkili olmadıkları…” açıklamasını kasıtlı olarak görmezden geldiğini belirtti.

    Yasanın bu maddesindeki amacın, tezgâh altından kadehle içki satan büfe tipi yerleri engellemek olduğuna dikkat çeken Aköz, “Böyle bir yalan haber nasıl yazılabilir?” diyor ve cevabını veriyor; “Yazgan Şarapçılık'ın patronu Nurtekin Yazgan, gazetenin Ekonomi Müdürü Vahap Munyar'a bir mektup göndererek dikkatini çekmiş. Munyar da bir muhabiri görevlendirmiş. Haber kıvama ulaşınca sabah toplantısında yayın yönetmenine, yazı işleri müdürlerine ve diğer bölüm müdürlerine sunulmuş. Böylece manşet olmuş. Bu kadar çok insanın yalan haber üretimine katılması çok ilginç bir durum. Firma sahibi Yazgan zaten gazeteci değil. Muhabir de tecrübesiz diyelim. Peki diğerlerinin derdi ne?
    Okuduklarını anlamıyorlar mı? İşin ironik yanı ne biliyor musunuz? Anlamadıklarından değil, tersine, tam da gayet iyi anladıkları için bunu yapabiliyorlar. Bal gibi biliyorlar o yasanın "kadeh yasağı" filan getirmediğini. Ama o kısacık "Yetkili olmadıkları halde..." ibaresinin birçok okurun gözünden kaçacağını da biliyorlar…”

    TOPLU YALAN ÜRETİMİ

    Olayın, "toplu yalan üretimi" olduğunun altını çizen Aköz asıl amacı da şöyle özetliyor; “Haber gazete ve internetten okunacak kulaktan kulağa yayılacak... İçkiyle ilgili sektörlerde çalışan herkes ' gerilecek’.”

    DARBE ANTLAŞMASI MI?

    Yazısına bu tip haberlerle ilgili bir not düşen Aköz, bu tip yalan haberlerin durup duruken üretilmeyeceğine dikkat çekerek, Hürriyet’in benzeri yalan haberlere 28 Şubat darbe dönemin de imza attığını hatırlattı. 2004 yılında Hürriyet ve bağlı olduğu Aydın Doğan Grubu’nun darbecilerle yaptığını fakat anlaşamadığını ifade eden Aköz, “Belli ki bu kez el sıkışmışlar!” diyor…

    PİŞKİNLİK DOLU PARDON DÜZELTMESİ
     

    Yasanın öngörülerini Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’na (TAPDK) sormayan bulunmayan Hürriyet’in, bugün TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan'ın açıklamasını, "pardon, yanlış anlama olmuş " şeklinde pişkinlikle yayınlayacağını belirten Aköz’ün dediği de gerçek oldu.

    GERGİNLİK MANŞETTEN YALANLAMA İÇERDEN 

    Dünkü haberinden sonra bugün TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan’ın açıklamasına yer veren Hürriyet, “Kadeh rakıya engel olmayız yönetmelikle netleştiririz” başlığı ile verdiği haberde kendi kendini de yalanlamış oldu. Hürriyet TAPDK Başkanı Çalışkan’ın görüşlerine şöyle yer verdi: "Kimse yanılgıya düşmesin, yanlış anlamasın. Yetki belgesi olanlar kadeh rakı yada kadehle şarap servisi yapabilir. İsteyen sahnedeki sanatçıya şampanya gönderebilir. Bu konudaki kafa karışıklığını yönetmelikle gideririz"

    Dün, “Manşetten bir kadeh rakı artık yasak” diyerek ortalığı geren Hürriyet’in TAPDK Başkanı Çalışkan’ın, “Kadeh rakıya engel olmayız yönetmelikle netleştiririz” açıklamasını ise ekonomi sayfasından gördü…


    bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

     

    valla haberin yalan olduguna sevindim :)

    bi 35 ligi bitiremeyen insanlar var aramizda 


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2008
    Erkek
    şimdi bu haber doğruysa yukardaki haber yalan. yok o haber doğruysa bu yalan. kafam karıştı şimdi barda pavyonda içebiliyozmu içemiyozmu? ama sanki bu daha gerçekçi gibi :|

    uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=hurriyet

    kadeh rakı var kafalar karışmasın diye haber yayınlamışlar gazetede zaten bugün. 


    :|
Toplam Hit: 1271 Toplam Mesaj: 4