İçimde, Bir Yerlerde Yaşanan Hırsızlık Olayı.
-
Anlatmam gerekenden fazlasını anlattım bunca zaman. Fazlaca pişmanlık yaşadım susmayışmalarımdan. Dinlemek, geceleyin yarı ayyaş bir şekilde, sokağın kenarına birbiri ardına dizilmiş sokak lambalarının altından geçerken bastıran yağmuru hoş karşılamak gibiymiş. Durup kafanı kaldırmak ve lambanın sarı ışığı ile aydınlanan tanelere gülümsemek. Susmak, bir domuz kumbaraymış adeta, anladım. Birikenleri ele geçirebilmek için kırmak gerekirmiş ancak.
Kadın çok üzgündü. Mutluluğunu çalmışlardı onun. Dinledim, bir elimde domuz kumbarası ile dikkat kesildim. Zaten anlatmış olduklarını değiştirerek daha farklı şekillerde yinelemeye başladığında sıranın bana geldiğini anlamıştım. Dedim ki doğrulup; ''En az çalan kadar suçlusun kadın !'' Ötekisinden çok daha hırçın, daha memnuniyetsizdi şimdi. ''Neden ?'' dedi ağlayan ses tonuyla. Dedim ki; ''Sen de çantanın fermuarını kapatsaymışsın !'' Gözyaşlarına bulaşan rimelinin, çok sevdiğini tahmin ettiğiniz bluzuna damlayıp, kirlettiğinden haberi yoktu o an. Bir an için sadece bluzu daha fazla kirlenmesin diye üzerine gitmemeye karar verdim. Olay mahaline dikkat kesilen bir memur bey gibi uzandım ve çantayı önemsizleştiği yerden alıp, onun görebileceği şekilde çekiştirip içini açtım. ''Bak !'' dedim. ''Burada kırıntıları kalmış biraz.'' Gülümsedi. Artık bluzu kirlenmiyordu. Ağlamıyordu da. Sanırım kaybolan mutluluğunun bir daha asla geri gelmeyeceğini anlamıştı.
-
Yardırmışın yine eline sağlık..
-
Çok iyi Nevzat bilmiyorum ama benim çok ilgimi çekti.
-
Çok iyi Nevzat bilmiyorum ama benim çok ilgimi çekti.
-
hep güzel yorumlar geliyor hiç bozmak istemiyorum da yazdıkların bir tek bana mı boktan geliyor ?
-
Hocam iyi hoş güzelde metnin ana fikri vermek istediği mesaj neydi ?
-
Bir hikayenin en etkileyici kismindan alinmis gibi ama suslu cumlelerin toplami bir anlam ifade etmiyor.
Ben begenmedim.
-
Beyler iyi yorum gelmesi filan umrumda gibi mi duruyor oradan ? Yani boktan da gelebilir, doğaldır. Bir mesaj filan aramayın. Buradan evrensel mesajlar veya aydınlanmalar filan yazdığımı da söylemedim. Söyledim mi ? Konuyu açmak ve yazıyı yazmak bir arz - talep ilişkisi mi oluşturuyor burada ? Yıllardır yazıyorum ve burada da paylaşıyorum. Şimdi durumun pazar tezgahına dönüşmesinin nedeni nedir ?
Ben havadan sudan yazarım. İnce detaylara takılırım ve ince detayları severim. Bu nedenle çoğu konunun yanına (Deneme) yazarım. Sorduğunuz konu veya mesaj yanında (Deneme) yazan konularda olabilir. Ama bu sadece hiç olmadık bir ikili dialog. Bir varsayım. Ufak bir paragraf. Beklentisiz. Ana sayfadaki gereksiz veya çok gerekli konuların arasına sıkışmış kalmış bir paragraf sadece. Samimiyetinize güvenerek paylaştığım boktan bir paragraf. Kendimi kanıtlama çabası içindeymişim gibi, kulak memesini tuttuğunuz çocuğa sorulacak sorular soruyorsunuz.
Lütfen.. -
tamam inandık cool boyy
-
İçine hırsız nereden girdi ayıptır sorması ?
-
ilk okuduğumda dedim ne bluzmuş amk :D parası neyse bitane daha alayım :D