İçimizdeki Elektronikçilere

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. Dron için çinden aldığım bir bataryam vardı. Aslında bu bataryayı deneme amaçlı almıştım. Sorun olmadığını görünce aynı satıcı linkinden 2 tane daha aldım. (Türkiyede satılmıyor, yurtdışında bir tanıdığa aldırdım) 

Sonradan aldığım bataryaların birisi linkini attığım videodaki gibi ses çıkartıyordu diğeri sorunsuzca çalışıyor gözüküyürdu. (Tam şarj ettim daha kullanmamıştım) Çalışıyor dediğim bataryayı şarj ettikten 5-6 gün sonra dışarıda dronda denemek için dışarıya çıkmadan tekrar bir şarja takayım dedim, taktım şarj olmuyor. Bozuk olan batarya gibi ses çıkartıyor. Yani aldığım 2 batarya da bozuk çalışmıyor.

Facebook gruplarında sorunca, sorunun 2R2 yazan bobinden kaynaklanacağını söylediler. Bende daha önce içerisinde li-po pil olan bataryalar dan çıkma devre vardı onun üzerindeki 2R2 bobini biraz kaba olduğundan diğerlerine zarar vermeden söktüm, yeni aldığım pilin kartındaki bobini ile değiştirdim ama ses hala devam ediyor. sanırım sarı olan tantal kapasitör - kondansatör bu arızayı veriyor ya da başka birşeyden kaynaklı. İnce iş istediği için onları değiştirme riskine girmedim. 

Tahribatta bulunan ve yardımcı olmak isteyen elektronikçi arkadaşlar varsa ben pilleri göndersem, bana yardımcı olur musunuz? 

Eski pillerden çıkan kartları da göndereceğim, belki onlarda bulunan bir parçeyı yedek parça olarak kullanabilir. "Eski - Yeni" yazan bataryanın devre kartlarıdır.

Çıkan sesin olduğu video ve resimlerin tamamı burada

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Görmeyenler için konu güncel arkadaşlar

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Ben de guncelleyim elektronikci kaldimi ki :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Anlattığın kadar basit bir durum olmayabilir. O ses, entegrelerden bile geliyor olabilir. Yani entegre göremediğin bir yerden patlamış olabilir.

Ayrıca pillerin sağlamlığı şüpheli. Pil işi biraz sıkıntılı. 

Nerede yaşıyorsun?

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

Anlattığın kadar basit bir durum olmayabilir. O ses, entegrelerden bile geliyor olabilir. Yani entegre göremediğin bir yerden patlamış olabilir.

Ayrıca pillerin sağlamlığı şüpheli. Pil işi biraz sıkıntılı. 

Nerede yaşıyorsun?

Hocam karsta görev yapıyorum. Dediğin gibi başka şeylerden de olabilir elbette biraz araştırma yaptım. Gruplarda sordum genel olarak söyledikleri şeylerden yola çıkarak çıkarımda bulundum.

Bu arada bu kondansatörlerden tantal olan ile elektrolit olanın içerisindeki malzemeler farklı imiş bunlarda kalite ve performans olarak ortaya çıkıyormuş. Yeni kartta bulunan tantal kondansatörde 10 16 yazıyor Chat gpt buna 16volt 10 uf yazıyor.  bu değerlerde tantal kond. aratınca  aynı değere sahip fakat case A-B-C diye farkları olduğunu ve bunun büyüklük olabileceğini yorumladım ama emin olamadım. Case A-B-C , boyutları mı oluyor yoksa başka birşey mi?  Birde tantal kond. değerlerinde onun yerine (Batarya içine sığacak) elektrolit takılması çok abes birfark rtaya çıkarır mı?

AnaMuhalefet vardır herhalde, daha bitmemiştir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Tantal kondansatörler. değeri daha stabil olur. Önemli yerlerde ses devreleri gibi .. oralarda kullanılır. Zaten devrede de çok var.

Kılıfından ne olduğu anlaşılmıyor parçanın. Kendi tahminipm önce pillere odaklanmak lazım. 

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

https://mavicpilots.com/ ingılızce varsa buraklari yokla.

https://quadcopterforum.com/

https://www.drohnen-forum.de/

DracuLax tarafından 14/Oca/26 22:00 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

Tantal kondansatörler. değeri daha stabil olur. Önemli yerlerde ses devreleri gibi .. oralarda kullanılır. Zaten devrede de çok var.

Kılıfından ne olduğu anlaşılmıyor parçanın. Kendi tahminipm önce pillere odaklanmak lazım. 

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

DracuLax İngilizce çatpat var da çeviri ile kullanır incelerim. Teşekkürler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

Ses şarj aletinden geliyor olabilir mi? Şarj aletini kontrol ettin mi?

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    mchacker bunu yazdı

Ses şarj aletinden geliyor olabilir mi? Şarj aletini kontrol ettin mi?

Yok hocam yukarıda belirttiğim gibi ilk aldığım, sorunsuzca çalışan bataryam var onu şarj ediyor çıkartıp bozuk dediklerime takınca bataryanın içinden verdiğim linkteki  cizzzzz sesi geliyor

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

ses kapasitor viziltisi. eski devredeki kapasitor buyuk yenideki cok kucuk kapasite yetersiz geldiginden olabilir, yada kapasitorler aging ile de bu sekilde davranabiliyor. ama bu sekilde calisiyordur kullan gec ugrastigina degmez kimsede ugrasmaz.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
Toplam Hit: 1087 Toplam Mesaj: 11
batarya mini pil fimi dron fimi x8