folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder İddaa Maç Tahmin Programı Yazıyorum

İddaa Maç Tahmin Programı Yazıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

maçlarla ilgili verileri işleyerek gelecek maçlar için istatisliksel cevaplar veren bir site yapacağım. 2 haftadır hesap programıyla ilgili çalışıyorum. banko harici maçlarda %75-%80 gibi bi orana ulaşmayı planlıyorum.

elimde son 3 yıla ait 1700 takımın yaklaşık 60000 ilkyarı ve maç sonu bilgileri var.

Şuan ki durumu bu şekilde :

tahminResim

Futboldan anlamıyorum arkadaşlar. 1700 takımın için de 50sini ezbere sayamam. Takım tutmuyorum, takipte etmiyorum. Ama Türkiye ligi için takımların güç sırasını falan yazılımdan çıkarır hale geldim: (aşağıda ki istatislik son 1,5 yılı ilgilendiriyor)

FENERBAHÇE
    GALATASARAY
    KASIMPAŞA
    RİZESPOR
    TRABZONSPOR
    BEŞİKTAŞ
    KAYSERİ ERCİYESSPOR
    ESKİŞEHİRSPOR
    AKHİSAR BLD.G.SPOR
    ANTALYASPOR
    SİVASSPOR
    BURSASPOR
    KONYASPOR
    ORDUSPOR
    GAZİANTEPSPOR
    GENÇLERBİRLİĞİ
    İSTANBUL BŞB
    BUCASPOR
    KARABÜKSPOR
    SAMSUNSPOR
    KAYSERİSPOR
    ANKARAGÜCÜ
    MANİSASPOR
    MERSİN İDMANYURDU
    ELAZIĞSPOR

İsteğim ortak formüller, taktikler ya da verilerin işlemleri-hesap formülleri konusunda ortak fikirler bulmak. Binbir şey denedim, devreleri yakmak üzereyim. Sizce yakın sonuçlar için neler yapılabilir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Burayı ben alayım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

vay, seni tekrar sahalarda görmek :) hoşgeldin. 

Böyle bir prpgram duymuştum r10d satıyordu elemanın biri. 

şöyle anlatıyordu programın özelliğini,

senin dediğin gibi son xx yılın maçları değil sadece, misalen fb-gs karşılaşacak, gsnin stadnda oynanacak, bu iki takımın gs stadındaki son xx karşılaşmasını kadrolar dahil inceliyor, sonra bu iki takımın ayrı ayrı son xx maçını durumunu inceliyor ona göre yorum yapıyormuş program. %90 gibi bi doğruluk oranından bahsediyordu sanırım. Tabi pazarlama takği de olabilir ama yorumları iyiydi

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

takımın sadece karşılaşıcagı takım ile istatistikelrinden ziyade son 5 haftadaki maçlarınıda ilave edebilirsin böylece form durumuda az çok ortaya çıkar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

Hocam bikere bu iş tek kişiyle zor olur,

her hafta maçları takip eden ekibin olucak, oyunculara maçtaki performansına göre puan vericek, bu puanlara göre, maç istatistiklerine göre, galibiyet vb. istatistiklerine göre harmanlayıp birbirine oranlıyacak ve ona göre bir sonuç verecek olması gereklidir, tabii sakatlık vs bilgileri de çok önemlidir bunların olması homojen bir sonuç elde etmek için işine çok yarayacaktır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

maçlarla ilgili verileri işleyerek gelecek maçlar için istatisliksel cevaplar veren bir site yapacağım. 2 haftadır hesap programıyla ilgili çalışıyorum. banko harici maçlarda %75-%80 gibi bi orana ulaşmayı planlıyorum.

elimde son 3 yıla ait 1700 takımın yaklaşık 60000 ilkyarı ve maç sonu bilgileri var.

Şuan ki durumu bu şekilde :

tahminResim

Futboldan anlamıyorum arkadaşlar. 1700 takımın için de 50sini ezbere sayamam. Takım tutmuyorum, takipte etmiyorum. Ama Türkiye ligi için takımların güç sırasını falan yazılımdan çıkarır hale geldim: (aşağıda ki istatislik son 1,5 yılı ilgilendiriyor)

FENERBAHÇE
    GALATASARAY
    KASIMPAŞA
    RİZESPOR
    TRABZONSPOR
    BEŞİKTAŞ
    KAYSERİ ERCİYESSPOR
    ESKİŞEHİRSPOR
    AKHİSAR BLD.G.SPOR
    ANTALYASPOR
    SİVASSPOR
    BURSASPOR
    KONYASPOR
    ORDUSPOR
    GAZİANTEPSPOR
    GENÇLERBİRLİĞİ
    İSTANBUL BŞB
    BUCASPOR
    KARABÜKSPOR
    SAMSUNSPOR
    KAYSERİSPOR
    ANKARAGÜCÜ
    MANİSASPOR
    MERSİN İDMANYURDU
    ELAZIĞSPOR

İsteğim ortak formüller, taktikler ya da verilerin işlemleri-hesap formülleri konusunda ortak fikirler bulmak. Binbir şey denedim, devreleri yakmak üzereyim. Sizce yakın sonuçlar için neler yapılabilir?

Çok saçma olmuş hocam sıralama, özellikle 2. lige düşen ya da çıkan takımlar açısından. En barizi Erciyespor :)

Sana nasıl yardımcı olabiliriz?

Bir de yüzde yetmiş seksen tamamen hayal olur benden demesi :)

Yine de başarılar.

AnaMuhalefet tarafından 23/Kas/13 14:42 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

2012 eylül ayında benzer bir tahmin programı kodlamıstım, yarım kaldı. tutturma yüzdesi de gayet iyi ilerliyordu ama farklı bir sekilde kullanıyordum ben.

az oran * cok para = garantiye yakın kazanc.

sonra zaten mantar gibi türedi bu yazılımlar piyasada, desktop icin daha gelismisini yapan bir adamla ortak olacaktık, o da baskasına devretti isi. hatta onun yaptıgı programın ilk ekran görüntüleri aynı seninki gibiydi.

yine web ve android üzerinden bu tahmin olayını gelistiren adamlarla muhabbet ettim, herkes aynı seyi söylüyor :

yapılan proje, suya yazı yazmaktan farklı degil.

ben kodlarken kagıt üzerine aldıgım notlardan olusturuyordum algoritmayı, ilerleme mantıgım daha farklıydı, devam etme planlarım var bir gün.

sana da basarılar.

bu arada formül vs. icin yardım istemissin ama sahsen ben veremem hocam, ben de devreleri yaka yaka bulmustum en iyi sonuca giden algoritmayı, simdi notlarıma baksam ne yaptıgımı cözmem bi on dakikamı alır yine.

Andrei tarafından 23/Kas/13 14:42 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam takımların kendi arasında ki son maçları, son 1,5 yılın bir önce ki son 1,5 yıla göre hafta hafta performans evsahibi-deplasman-son7maç karşılaştırmasını falan hesaplayarak bi kaç yüz bin satırlık tablolarım var.
    ev sahibinin o an ki performansı ve deplasman takımının deplasmanda ki performansı ve ikisinin oranları falan herşey şuan hesap dahilinde.

yapılan sonuçları geçmiş son 1,5 yıla göre similatöre bile sokabilecek durumda data hazırladım. En azından oradan bir şeyler çıkar.
    Ama amaç bankoları tahmin etmek değil. Sürprizleri zorlamak istiyorum. İnsan beyniyle yapılabilecek küçük hesapların sonucu pek bir şey vermiyor. Bilgisayarın gücünü konuşturmak lazım :)

Mesela iddaa.com yarın ki ANTALYASPOR - FENERBAHÇE maçında ANTALYA'ya 5.00 oran vermiş. Benim yazılıma göre berabere kalma olasılıkları daha yüksek çıkıyor.
    Geliştirildikçe iyi-kötü bir şeyler ortaya çıkacaktır. Bu dataları yorumlamak için öneriler bekliyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

demo falan varsa bi deneyelim. bir iki murit yapti basit bisey. yuzde 80 tutmuyodu ama :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

vay, seni tekrar sahalarda görmek :) hoşgeldin. 

Böyle bir prpgram duymuştum r10d satıyordu elemanın biri. 

şöyle anlatıyordu programın özelliğini,

senin dediğin gibi son xx yılın maçları değil sadece, misalen fb-gs karşılaşacak, gsnin stadnda oynanacak, bu iki takımın gs stadındaki son xx karşılaşmasını kadrolar dahil inceliyor, sonra bu iki takımın ayrı ayrı son xx maçını durumunu inceliyor ona göre yorum yapıyormuş program. %90 gibi bi doğruluk oranından bahsediyordu sanırım. Tabi pazarlama takği de olabilir ama yorumları iyiydi

konusu açıldı burada futbol kahini nasıl crackleyebiliriz diye, bi hoca da cracklemişti saolsun indirdim duruyo kenarda :)

test 1 2
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hocam Program sadece BOŞ MUHABBET olur , emegıne yazık ...

Hanı yanlıs anlama senın verdıgın bılglerle sana sonuc verır ama bu mk iddaa sında öyle paralar , satıslar , şikeler vss dönuyor kı Program degıl Akıl hesaplamaz :D Bence vaktını bosa harcama ...

//

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 3249 Toplam Mesaj: 11