folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İdo Ve İgdaş Özelleşiyor

İdo Ve İgdaş Özelleşiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=233411&Width=292&Height=0&BlackWhite=False
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönündeki raporunu kabul etti. Rapora göre şirketler, "blok satış" ya da "halka arz" şeklinde özelleştirilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Bülent Soydan söz konusu iki şirketin satışının finansman ihtiyacı ve ekonomik kriz bahane edilerek gündeme getirildiğini savundu.

Soydan, iki şirketin hangi gerekçeyle özelleştirilmek istendiğin anlamadıklarını söyledi.

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ergün Turan ise 1980'lerden bu yana özelleştirmenin Türkiye gündeminde olduğunu ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO ve İGDAŞ şirketlerinin özelleştirilmesi konusunun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından daha önceden gündeme getirildiğini ve kamuoyunda paylaşıldığını belirtti.

Kamu malı olan şirketlerin en iyi fiyata satılması gerektiğini dile getiren Turan, şirketlerin elde edilmesinden kazanılacak kaynakların İstanbul'un kentsel dönüşümü hizmetlerine ve metro sisteminin geliştirilmesine harcanacağını kaydetti.

Saadet Partisi Meclisi üyesi Ahmet Sadıkoğlu da meclisin bir noter gibi çalıştırıldığını öne sürdü.

Konuşmaların ardından CHP'nin özelleştirme teklifinin tekrar komisyona gönderilmesi yönündeki önergesi yoklama sonucu reddedildi.

Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'nun İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönündeki raporunun oylamasına geçildi. Rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu arada, meclis toplantısı sırasında İDO ve İGDAŞ özelleştirilmesine karşı çıkan CHP ve Saadet Partili üyelerle ile diğerleri arasında tartışmaların yaşandığı gözlendi.

Plan Bütçe Komisyonu'nca hazırlanan raporda, İDO ve İGDAŞ bünyesinde bulunan belediyeye ait tüm hisselerin özelleştirileceği kaydedildi. Rapora göre şirketler, "blok satış" ya da "halka arz" şeklinde özelleştirilebilecek.

x: hiç binmediğim ido satılıyor allasen ne zorunuz var özelleştiriyonuz..ondan sonrada igdaşı satın alan benim sahibi zammıda koyarım desin :))bu arada benzinin litre fiyatı 3,19 tl olmuş zam üzerine zam iyi geçiriyorlar millete.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    Küfretmek istemiyorum.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    hazır yazken kömür ucuzdur stok felan yapın, kışın bi tarafımıza acı acı giricek doğalgaz faturası cünkü. az bile gerçi ama baştakilere istemediği halde katlanmak zorunda kalanlara yazık..

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    durmak yok.  yine satışa geldik^o)

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    her b*kta özelleştirilmezki aq

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    yaw arkadaş birileri çıkıpta desinki bunlardan zarar ediyor belediye , belediyeye ayak bağı vs. anasını satayım İDO dediğiniz şey deli gibi para basıyor.. igdaş desen tahsilat sıkıntısı yaşamıyor. hadi elektrik idaresini satsalar dicemki tahsilat sıkıntıları var ama nie bu iki kurum?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

banane ya özelleştirilirse diyen çok...örümcek kafalar efendilerine uymak zorunda.özelleştirilmezse aç kalırım diyen çok.kar eden kurumlar ın paraları yabancılara akıyor. unutmayın;babalar gibi satarım diyenleri unutmayınİleride doğan çocuklarımız soracaklar?: baba bunlar yapılırken sizler naptınız diyecek.yavaş yavaş geliyorlar...izmitin izgazını fransaya sattılar şimdi sıra istanbulda..Yeraltı kaynaklarımızdan doğalgaz heryerde fışkırıyor baktılar toprakları ele geçiremiyecez. mali himayeyi kontrol altına alıp kendü ülkemize kazandıralım diyenleri alkışlar bizim millet..şuda var. avrupa sürekli para akışı sağlıyor borç para gönderiyor. ama benim istediklerimi yerine getireceksin diyor...insanların gerçekleri görmesini istiyoruz lakin menfaatyokmu bu menfaat..Biride çıkıp bişeyler desin derken o birileri varya o birileri hak hürriyet aradığı için gözaltı soruşturmalarıyla asi damgası yediriliyor..Canlar yakılmadan hoopp kardeşim kazık giriyor sapına kadar yeter diyene kadar suspus kalmaya devam..

Atatürk Devletleştirirdi..Özelleştirmezdi...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

banane ya özelleştirilirse diyen çok...örümcek kafalar efendilerine uymak zorunda.özelleştirilmezse aç kalırım diyen çok.kar eden kurumlar ın paraları yabancılara akıyor. unutmayın;babalar gibi satarım diyenleri unutmayınİleride doğan çocuklarımız soracaklar?: baba bunlar yapılırken sizler naptınız diyecek.yavaş yavaş geliyorlar...izmitin izgazını fransaya sattılar şimdi sıra istanbulda..Yeraltı kaynaklarımızdan doğalgaz heryerde fışkırıyor baktılar toprakları ele geçiremiyecez. mali himayeyi kontrol altına alıp kendü ülkemize kazandıralım diyenleri alkışlar bizim millet..şuda var. avrupa sürekli para akışı sağlıyor borç para gönderiyor. ama benim istediklerimi yerine getireceksin diyor...insanların gerçekleri görmesini istiyoruz lakin menfaatyokmu bu menfaat...

hocam yorumun açık ve net. anlayabilen, at gözlüğüyle etrafına bakmayan herkes bişeylerin farkına varmalı artık. hala iyi hoş süper gidiyoruz diyenleri adam yerine bile koymuyorum artık.

senin gibi insanlarla karşılaşmam ne güzel..

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

lepusmorris bunu yazdı:
    kaygusuz bunu yazdı:

banane ya özelleştirilirse diyen çok...örümcek kafalar efendilerine uymak zorunda.özelleştirilmezse aç kalırım diyen çok.kar eden kurumlar ın paraları yabancılara akıyor. unutmayın;babalar gibi satarım diyenleri unutmayınİleride doğan çocuklarımız soracaklar?: baba bunlar yapılırken sizler naptınız diyecek.yavaş yavaş geliyorlar...izmitin izgazını fransaya sattılar şimdi sıra istanbulda..Yeraltı kaynaklarımızdan doğalgaz heryerde fışkırıyor baktılar toprakları ele geçiremiyecez. mali himayeyi kontrol altına alıp kendü ülkemize kazandıralım diyenleri alkışlar bizim millet..şuda var. avrupa sürekli para akışı sağlıyor borç para gönderiyor. ama benim istediklerimi yerine getireceksin diyor...insanların gerçekleri görmesini istiyoruz lakin menfaatyokmu bu menfaat...

hocam yorumun açık ve net. anlayabilen, at gözlüğüyle etrafına bakmayan herkes bişeylerin farkına varmalı artık. hala iyi hoş süper gidiyoruz diyenleri adam yerine bile koymuyorum artık.

senin gibi insanlarla karşılaşmam ne güzel..

hoca ben istiyorumki insanlarımız uykudan uyansın memleketin halinin durumunu anlasın...Adama diyorsunki bak kardeşim sen şu an hayatından mutlumusun mutsuzmusun diyorum adam bana diyorki mutsuzum diyor. ama napayım diyor. ben istiyorumki herkes yakınına gerçekleri anlatsın. 1940 doğumlu nenenin birisi evimize geldi misafir yemek yiyorum diyorki çalsınlar birazda müslüman çalsın diyor bişey olmaz diyor. Bende neneye diyorumki peki nene Allah sana öldüğünde ahirette hırsızlık yapanları destekledin diye sormayacakmı diyorum o çaldıkları senin kendi paraların diyorum susuyor...eğer herkes göbeğini kaşırsa düşünmezse pembe dizileri ekranlarda boy boy seks filimleriyle günlük gülistanlık yaşayıp gidiyoruz diyorsa bitmişiz demektir. yakınınızda  kişiyi bilinçlendirseniz en iyisi olur. ben böyle yazıyorum siyasi ülke sorunlarıyla ilgili dışarıdan olsun içeriden olsun yazdıklarıma sinir olanlar vardır mutlaka. eğer sinir oluyorsanız özr dilerim zamanınızı aldığım için.

edit: bundan sonra pek yazmayacağım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ya allah belalarını versin bunların iligimizi sömürdüler be kardeşim

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    yine bir kulpunu bulurlar

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 1282 Toplam Mesaj: 11