İhale Kanunu Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    Arkadaşlar alt yüklenici olarak yapmak istemiyorum. İdareye şunu diyeceğim, ben ihaleyi alırken gerçek kişiydim şu an da bazı sebeplerden dolayı şirket olacağım. Neticede şirkette benim engel olmaması gerek diye düşünüyorum. (İhale hizmet alımı işi )


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Bence sonuç olarak size faturayi sozlesmeyi imzaladiginiz şahıs firması üzerinden kestirirler.. Belirli bir limitin ustundeysede fiyat gelir vergisi yuksek çıkar. Sanırım onun için şirkete geçmek istiyorsunuz ama, az çok idareleri tanıyorsam böyle birşeye izin vericeklerini sanmıyorum. İleride bir denetleme için o riski göze almazlar... 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grpngy
    grpngy's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    gerçek kişi ile işi nasıl aldın. iş bitirme olarak diplomamı kullandın?

    diploma kullandıysan şirketleştiğinde en az 1 sene o şirkette %51 hisseye sahip olman gerekirki şirkette iş bitirme olarak kullan.

    diğer türlü şirket olarak işi almadığından dolayı bir başkasına işi devredemezsin. nu şirket senin dahi olsa. sadece alt yüklenici olabilirsin. yada ihale kanununda 3 senede bir kere işi devredebilirsin mucbir sebeplerden dolayı. ama işi devredeceğin de ihale yeterliliklerini sağlaması gerekir.

    iş ile ilgili bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Toplam Hit: 1584 Toplam Mesaj: 14
ihale şirket ihale