İki İşletim Sistemi
-
Merhaba arkadaşlar şuan acronis ile aldıgım xp yedeği var c: de yüklü şuan e: e kurdum seçme ekranında çıkmadı boot.ini de birşeyler yapmak gerekiyormuş onuda yapdım dizini yanlış girmişim bunu nasıl ayarlarım acaba şimdi istediğim tam olarak şu bitane xp yedeğim war acronis bu c de kurulu df var e: ye kurucam oradada df yi kurmadan kullanıcam ? sadece bana boot inideki kod lazım şu kodun altına bitane daha kod yazmak lazımmış e: deki işletim sistemini kullanabilmek için ama yapamadım :S
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
-
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
hocam dier xpde boot.ini editle bu şekilde yap olur ama c dekine yazdir yoksa editleyemezsin sistem kullandığı için :) -
rido59 bunu yazdı:
-----------------------------
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
hocam dier xpde boot.ini editle bu şekilde yap olur ama c dekine yazdir yoksa editleyemezsin sistem kullandığı için :)
-----------------------------hocam bu arada 3 e bölünmüş hdd war kasada toplam hdd 2 tane bitanesi 2 e bölünmüş fark edermi kod bide açık olan sistememi yapıştırayım bunu diğerinemi

-
up up up up up
-
bcdeasy gibi bi program kullan edit: easybcd
-
bende de harfsiz bir birim gözüküyor disk yönetiminden, 24gb büyüklüğünde daha önceden kurduğum bir işletim sistemiydi lakin sonradan xp bölümüne format atınca başlangıçta göstermedi onu tekrar nasıl boot ekrarnına alabilceğime dair bir bilginiz var mı?
-
önce hddyi o işletim sisteminde bi sürücüye ata c,d,e vs gibi sonra easy bcd ile devam
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------
önce hddyi o işletim sisteminde bi sürücüye ata c,d,e vs gibi sonra easy bcd ile devam
-----------------------------uygulam düzgün başlatılamadı dedi hacım hata verdi
-
hangi işletim sistemi var orda
-
macosx86
-
hiç ilgilenmedim mac ile ama linux ve windows işlemlerini hallediyor.