folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İleri Derecede Çene Kemiği Erimesi Ve Diş Eti Çekilmesi (Biraz Bilgiye İhriyacım Var)



İleri Derecede Çene Kemiği Erimesi Ve Diş Eti Çekilmesi (Biraz Bilgiye İhriyacım Var)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Erkadaşlar merhaba, uzun zamandan beri pek uğrayamıyor ve buradaki gündemi takip edemiyorum bu yüzen tekrardan merhaba diyorum.

    Konu başlığından da anlaşılacağı gibi İleri Derecede Kemik Erimesi ve buna bağlı olarak Süper Hızlı Diş Eti Çekilmesi gibi ağız sağlığı sorunları yaşamaktayım ve çok sıkıntı çekiyorum. Son 1 senede anlamveremediğim bir şekilde hızlanmış durumda, klasik kemik erimesi ve diş eti çekilmesine sebep olarak aileden gelen genetik durum yada diyabet gibi rahatsızlıklar süreci hızlandırmaktaymış bunu öğrendim.

    Yaklaşık 3 diş etlerimdeki çekilmeler inanılmaz derecede hızlandı ve buna bağlı olarak soğuk sıcak hassasiyeti, yemekleri çiğneyememek ve her iki üç haftada bir damağımda oluşan apselere  dayanamayarak semtimizde bulunan ve dişçiye gitme kararı aldım. İlk muayene günü film çektirdi ve damağımdaki şişlik nedeni ile bir hafta sonrasına tekrar randevu verdi ( kullanmam için antibiyotik ve bir gargara önermişti).

    Randevu günü dişçiye gittim ve bana genel durum hakkında biraz bilgi verdi aynen şöyle dedi;

    Çene kemiği çok erimiş, ailede bu şekilde sorun yaşayan var mı diye sordu, bende olmadığını söyledim fakat sevgili babamın son dönemlerinde dişleri ile ilgili şikayetleri başlamıştı 67 yaşında ve bu yıl başında maalesef kaybettim onun dışında ailemde bu sorunu yaşayan başka kimse yok, zaten gözle görülür bir şekilde farklılıklar babamı kaybettikten sonra belirmeye başlamıştı ve bende strese bağlı olarak değerlendirmiştim.

    Dişlerin bir çoğunu sadece kökleri tutuyor ve  çok ilerlemiş, işin isyan ettirecek bir diğer kısmı da dişlerimde hiç çürük olmaması, sadece askerde yaptırdığım sol altta bir dolgu ve pandemiden önce sağ alt arkada bir dişimi çektirmiştim fakat o zamanki dişçi  dişlerin bir bakım yapılırsa iyi olur demişti ( diş temizleme den söz ediyor) onun dışında kemik erimesinden falan hiç söz etmemişti filme bakarak sadece dişi az bir kök tuttuğu için çekilmesi gerekiyor dedi ve çekti, ekstradan durum hakkına herhangi bir şey söylememişti.

    Zaten belirttiğim gibi son bir senede çok hızlı bir şekilde gelişti herşey ve bu bende korku oluşturdu. Yaptığım araştırmalar sonucunda kemik erimesi ve diş eti çekilmesinin net bir nedeni yokmuş, sadece yapılan müdahalelerle süreci daha da uzatabiliyoruz bunlar da muhakkak doğru şekilde diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve her 6 ayda bir genel kontrolünü yapmak v.s.

    Neyse konuyu uzatmadan toparlayayım.

    Ben dün Güngören Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine gittim, filmimi çektirdim ve doktorun odasına girdim. Doktor bakar bakmaz filme "eyvah dedi" kemiklerin erimiş dedi aynı soruları o da sordu ailede olan yada sende diyabet var mı diye bende aynılarını anlattım. Doktorun demesi, yaşın genç ( yaşım 36) ve bu derecede olması hiç iyi değil, dişlerin sadece çok az bir şekilde kökleri tutuyor bunlar zamanla düşecek dedi ve çok üzüldü :(  ( bende üzüldüm ) bana tavsiyesi muhakkak bir kan tahlili yaptırmam gerektiği çünkü diyabet hastası olma ihtimalim çok yüksekmiş bu durumda.

    Doktor önümüzdeki hafta için tekrar randevu oluşturdu  bir kaç ilaç ve ağız gargarası verdi. Yol haritamız şöyle, dişleri önce temizleyecek ardından çekilmesi gereken 3 diş var onları çekeceğiz dedi sonrasında hiç vakit kaybetmeden Periodontoloji bölümünden randevu alıyorsun dedi, bu durumda benim yapacağım hiç bir şey yok dedi, sigara kullanıyor musun dedi bende  evet dedim, direkt bırakıyorsun sigara kesinlikle kullanmayacaksın dedi ve bu vesile ile son bir iki gündür sigara kullanmıyorum. 

    Şans eseri ertesi güne Eyüp Hastanesi'nde randevu yakaladım ayın 26'sında dişler temizlenecek çekilecek olanlar çekilecek hemen ertesi günüde Eyüp Hastanesindeki randevuma gideceğim, bu süreçte beni sevindiren en olumlu olay oldu.

     

    Şimdi internetten araştırıyorum tedavi süreçleri, avantajları ve dezavantajları gibi bilgiler her biri birbirinin aynısı kopyala yapıştır yapmışlar, dolayısı ile durumuma uygun bir tedavi örneği bulamadım ve bu süreç nasıl işleyecek en ufak bir fikrim yok  bu beni daha da strese sokuyor ister istemez. Yakın çevresinde ya da buna yakın bir sağlık problemi yaşayan arkadaşlar varsa bilgi ve deneyimlerini paylaşırsalar çok sevineceğim.

     

     

     

     

     


    Mevzu derin | Papikolas Planet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Hacım aynı dertten muzdarip olan biri olarak ben de yorumumu yapayım. Öncelikle benimkisi seninkisi gibi bir yıl içinde değil yıllar içinde gelişti. 2 farklı diş doktoruna gittim ikisi de yok düzgün fırçalamıyorsundur yok dişlerini sıkıyorsundur falan diyor ki ikisinide yapmıyorum. Tıpda diş alanı en geri kalmış alanlardan biri tıpın diğer alanlarına kıyasla. O yüzden şuan dişeti çekilmesinin sebebini adamlar tam olarak bilmiyorlar. Bi de bu dişeti çekilmesinin asıl olayı o sıradan dişçiler değil bunların bir üstü olan perientolojist midir nedir onlar oluyorlar. Zaten kendileri de böyle söylüyorlar.

    Ha senin durumunda neden olur bilmiyorum ama en büyük sebepler benim de aklıma stress ve şeker geldi. Bi de HIV testi yaptır hacım bu da büyük sebeplerdenmiş.  Çok ileri düzey olan dişler eğer öyle 4-5 taneyse onlar için dişetinin kesip damaktan parça alarak oraya yamalıyorlar dikiyorlar. Ben zamanında izlemiştim videosunu da şuan bulamadım. Şu alttakine benzer bişeydi. Ha bu işlemi çok fazla çekilme olan diş için yaparlar mı, yapsalar da daha sonra devam eder mi problem bilemem. Bunu doktoruna sor mesela.

    Bunun dışında bence asitli tüketme, şekeri falan az ye özellikle dişe damağa yapışan tatlılar çok zararlı. Bide dişeti çekilmesinin büyük sebeplerinden biri tek tip beslenme. Vitamin kullanmanı öneririm. 50 lira bişey.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=GkLUuCcuFFU

     

    Not: Hacım bide bu kadar niye ihmal ediyorsunuz son raddeye gelince doktora gidiyorsunuz. Sonra kurtarması bak zor oluyor ihmal etmemek lazım. Bu arada baban için başın sağolsun. 

     

    u235 tarafından 22/Ağu/21 00:11 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    şu dişlerin içinde sinir demetlerinin ve kan damarlarının olmasının amaçlarını bir türlü anlayamıyorum niye var abi eziyet çektirmek için mi? 

    Tam aynı olmasa da benzer sebeplerden muzdaribim ağzımda sağlam diş olmadığı gibi kalanlar da bildiğin elma gibi çürüyor ve dahi implant vidası gibi eklentiler tutmayıp düşüyor falan. Antibiyotiğim bitsin ne var ne yok çektirip kurtulucam amk takma dişle yaşamak yemnederim daha az eziyetlidir ya 

    sıkıldım amk 


    Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    biz türklerin cocukluktan buayan sorunu diş fırcalama temizleme .. uygulamamıyoruz bos veriyoruz sonra büyünce iş işten geciyor o yüzden cocuklarımıza gün min 2 diş fırcalamayı asılamamız lazım..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    Babamda vardı diş eti çekilmesi kekik çayı dene tansiyon filan oynatırsa gargara yap tükür vücuttaki iltihap mikrop virüs bunların tam düşmanı

    Bir bardak suyu kaynat ocağı kapat bi tutam kurukekik at demlensin ılık ılık iç geçer birkaç ay düzenli devam et geçer

    Diş salanması diş eti ve kökündeki iltihap mikrop bakteri herneyse tiptaki ismi ondan kaynaklı

     

     

     

    taekwondo tarafından 22/Ağu/21 08:34 tarihinde düzenlenmiştir

    Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Üstat, durumun konusunda tez zamanda şifa diliyorum, apse konusu için aklında bir fikir olması ve bu tarz yöntemlerinden var olduğunu bilmen için kendi deneyimimi anlatacağım.

    Bir tane dişim var kanal tedavisi olması gerekiyor, hatta bir tane de kırık azı dişi var ama bende de aşırı öğürme refleksi var ve 2 sene önce anestezi altında bir operasyon oldum. Her neyse, bu kanal tedavisi olmam gereken diş son 3 ay içerisinde apse yapmaya başladı. İlk apse olduğunda gittim acilden diş hekimine bana antibiyotik verdi, indi gibi oldu, yoluma devam ettim. Aradan 15-20 gün sonra tekrardan apse oldu ve hatta irinli bir apse oldu. Ben üç buçuk attım, bu olay bir cumartesi günü saat öğleden sonra oldu. Bu olayın olduğu sırada bir tane homeopati doktorunun yanındaydım. Durumu ona söyledim ben gidiyorum dişçiye dedim, bekle dedi ve bana bir tane mercimekten küçük homepatik bir ilaç verdi. Boncuk tanesi gibi minicik bir şey, bir tane böyle verdi o anda yutmamı istedi, sonra da bir tanesi damlalık tarzında bir şişeye suyun içine koydu ve 3 saatte bir 3 damla şeklinde kullanmamı istedi. 

    Verdiği o minicik şey iki gün içinde indirdi. Hayrete düşürdü ama indirdi. Lakin apse yine hortladı, 3 günde bir irin toplamış şekilde apse oluyor sonra iniyor sonra yine çıkıyor, saçma bir döngüye girmişti. Yine homeopati doktoruna söyledim ve bu sefer başka bir homeopatik ilaç verdi, ilaç dediysem aynı yukarıda tarif ettiğim gibi minicik bir topçuk. Yalnız bu sefer verdiği ilaç apsenin canına okudu. Neredeyse 1 aydan fazla oldu, bende bir daha irin toplayan apse olmadı. 1000 mglık antibiyotiklere bakıyorum, sonra bu yuttuğum minicik şeye bakıyorum. Açıkcası hayret verici. 

    Uzun lafın kısası, apse konusunda sıkıntı yaşarsan sana homeopati konusunu öneririm. Hatta bana verilen remedy (ilaç) i de söylerim. Genel de bu tarz şeyler kişiye özel oluyor ama yine de aklında bulunsun. Tez zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Dişeti çekilmesi ağzında olabilecek en kotu olay hocam 

    Devletin dış hastanelerine git Kocaeli üniversitesi diş hekimliği fakültesi var aracın varsa bir git yuvacık da

     

    Gitmeye karar verirsen kuzenim.memur elinden gelen yardımı olur haber ver


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Diş eti çekilmesi inanılması zor geliyor olabilir ama bu son 6-7 ay içerisinde oldu dişçiye gittim ilk etapta klasik temizleme yaptı, sonra bir daha kontrolo gittim zaten o da en başında kemiklerin çok eridiğinden sıkıntılı demişti artık gittiyi yere kadar, çünkü dişlerimde çürük yok. Herneyse gün geçtikçe hatta her sabah yarım milim yarım milim gidiyor yani o derecede. Sonuç olarak 27 sinde Eyüp Diş Hastanesinde randevu aldım, o zaman tam olarak netleşecek. 

    Teşekkürler.


    Mevzu derin | Papikolas Planet