İletişim Formundaki Kodu Çözemedim (Yardım)
-
Öncelikle şunu döyliyim, kod konusunda sıfırım. hazır theme bulup kendimce düzenlemeye çalıyorum.
Sorunum şu ki; İletişim forumu var ama göndermiyor. Tek anlamaya çalıştığım yer; ....... action="#">.......
# işaretinden dolayı bişey yapmıyor. :) Onu herkes anlıyordur zaten. Benim bu forumu çalıştırmam için ne yapmaml lazım.
Bu konuda bana yardımcı olacak varmı?
<section id="contact-me">
<h2>İleti Gönder</h2>
<form id="form-contact-me" name="form-contact-me" action="#">
<dl>
<dt>İsminiz</dt>
<dd><input type="text" name="name" id="name" class="field f1" value="" /></dd>
<dt>Email Adresiniz</dt>
<dd><input type="text" name="email" id="email" class="field f1" value="" /></dd>
<dt>Mesajınız</dt>
<dd><textarea name="message" id="message" class="field f2"></textarea></dd>
<dt> </dt>
<dd><input type="submit" value="Gönder" /></dd>
</dl>
</form>
</section> -
action "#" varsa nereye gideceği belli değil formun ne olacaüı belli değil sıfırdan kodlanması gerek diye düşünüyorum çünkü action"form.php" oldu diyelim bu form .php yi de kodlamak gerekecek
-
Nvidia bunu yazdı
action "#" varsa nereye gideceği belli değil formun ne olacaüı belli değil sıfırdan kodlanması gerek diye düşünüyorum çünkü action"form.php" oldu diyelim bu form .php yi de kodlamak gerekecek
Muhtemel veya form için id vermiş javascript ile yolluyor olması da muhtemel wordpress sistem ise site adresi falan ver bakalım
-
Hazır forum kodlarını forum.php nin içine atsam olurmu? yoksa uyuşmazmı?
Buradaki kodlarla forum.php ile uyuşması lazım değilmi?
-
Asi296 bunu yazdıNvidia bunu yazdı
Muhtemel veya form için id vermiş javascript ile yolluyor olması da muhtemel wordpress sistem ise site adresi falan ver bakalım
Yok hacım wp değil.
-
bu kodu aldığın sayfada sadece bu html kodları varsa henüz yazılım kısmı yapılmamış demektir hoca, kodda sıfırsan yapman zor
acemi-webci tarafından 23/Tem/13 17:25 tarihinde düzenlenmiştir
ed: http://www.freecontactform.com/html_form.php php ise burdan uyarlayabilirsin -
php, asp v.s formu işleyecek bir şey yazmak lazım :) sonra # yerine mesaj_isle.php ya da mesaj_isle.asp gibi bir şeye yönlendir tamamdır.
-
Sunucun win mi linux mu, yada hangi dillerin çalışmasına izin veriyor, basit bir kod gönderelim sana, hatta istersen captcha lı
-
TheMayk bunu yazdı
Sunucun win mi linux mu, yada hangi dillerin çalışmasına izin veriyor, basit bir kod gönderelim sana, hatta istersen captcha lı
hacım linux, php çalıştırır.
Yukarıdaki kodlara uygun basit bir kod gönderirseniz çok hayra geçersiniz walla.
-
Gönderdiğim kodu sendeki formun olduğu sayfaya göre ayarla yani form ile php sayfası aynı yerde olacak, yani iletisim.php gibi yada ulasim.php, adını ne koymak istiyorsan action yazan yerdeki sayfa ismini değiştirmen gerekir, ben iletisim.php olarak yaptım, ve sayfayı denedim çalışıyor.
<section id="contact-me">
<h2>İleti Gönder</h2>
<form id="form-contact-me" name="form-contact-me" method="POST" action="iletisim.php?sayfa=gonderildi">
<dl>
<dt>İsminiz</dt>
<dd><input type="text" name="name" id="name" class="field f1" value="" /></dd>
<dt>Email Adresiniz</dt>
<dd><input type="text" name="email" id="email" class="field f1" value="" /></dd>
<dt>Mesajınız</dt>
<dd><textarea name="message" id="message" class="field f2"></textarea></dd>
<dt> </dt>
<dd><input type="submit" value="Gönder" /></dd>
</dl>
</form>
</section><?php $email_adresin ='bolvadinli@outlook.com';// <<=== mesajın gideceği mail adresini buraya yaz. $Islem = $_GET ["sayfa"]; if ($Islem == "gonderildi") { $adsoyad=$_POST['name']; $email=$_POST['email']; $mesaj=$_POST['message']; mail("$email_adresin","$adsoyad","$mesaj\n","From: $email\n"); echo '<script type="text/javascript">alert("Mesajınız Gönderildi");</script>'; echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=iletisim.php">'; }else{ } ?>
-
Çok çok teşekkür ederim canavar gibi çalışıyor; ufak bir ayar yaptım kendi keyfimle alakalı konularda.
Onu da burada paylaşayım da ihtiyacı olan olursa ona göre değerlendirir.
<?php $email_adresin ='MAİL ADRESİM';// <<=== mesajın gideceği mail adresini buraya yaz. $Islem = $_GET ["sayfa"]; if ($Islem == "gonderildi") { $adsoyad=$_POST['name']; $email=$_POST['email']; $mesaj=$_POST['message']; $DateandTime = date("d-m-Y H:i:s"); mail("$email_adresin","$adsoyad",".......Com.TR-İletişim Formu; Adı - Soyadı: $adsoyad E-Posta Adresi: $email Yazdığı Mesajı:$mesaj Gönderi Zamanı:$DateandTime\n","From: $email\n"); echo '<script type="text/javascript">alert("Mesajınız Başarıyla Gönderildi");</script>'; echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=ANASAYFAM">'; }else{ } ?>