İlk Visual Basic Programım :)
-
evet sn. muridler an itibariyle visual basic ile yazdıgım ilk proram bitmiştir (hesap makinesidir kedisi :) ) hiç bir kaynağa başvurmadan sadece asp deki vbscript bilgimle ve biraz da kurcalayarak windows ta ki hesap makinesinin bi benzerini yaptım eleştiri ve onerilerinizi bekliyorum :)
link
http://www.myrize.com/upload/dosyalar/228238hesap_kitap.rar
Classlar =
Public Class Form1Dim gosterge, islem
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b2.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 2
End Sub
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.LoadDim islem, gostergegosterge = goster.Text
goster.Text = 0
End Sub
Private Sub b1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b1.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 1
End Sub
Private Sub b3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b3.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 3
End Sub
Private Sub b4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b4.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 4
End Sub
Private Sub b5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b5.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 5
End Sub
Private Sub b6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b6.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 6
End Sub
Private Sub b7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b7.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 7
End Sub
Private Sub b8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b8.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 8
End Sub
Private Sub b9_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b9.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10 + 9
End Sub
Private Sub b0_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles b0.Clickgoster.Text = Val(goster.Text) * 10
End Sub
Private Sub topla_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles topla.Clickgosterge = goster.Text
islem = "topla"
goster.Text = 0
currprc.Text = currprc.Text & " " & "Toplama"
End Sub
Private Sub sil_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles sil.Clickgoster.Text = 0
islem = ""
currprc.Text = "Geçerli İşlem :"
End Sub
Private Sub esit_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles esit.ClickSelect Case islem
Case "topla"
goster.Text = Val(gosterge) + Val(goster.Text)
Case "cikar"
goster.Text = Val(gosterge) - Val(goster.Text)
Case "bol"
If goster.Text = 0 Then
MsgBox("herhangi bir sayı sıfıra bölünemez")goster.Text = 0
End If
goster.Text = Val(gosterge) / Val(goster.Text)
Case "carp"
goster.Text = Val(gosterge) * Val(goster.Text)
Case Else
MsgBox(" işlem seçilmedi veya geçersiz işlem")End Select
End Sub
Private Sub cikar_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cikar.Clickgosterge = goster.Text
islem = "cikar"
goster.Text = 0
currprc.Text = currprc.Text & " " & "Çıkarma"
End Sub
Private Sub bol_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles bol.Clickgosterge = goster.Text
islem = "bol"
goster.Text = 0
currprc.Text = currprc.Text & " " & "Bölme"
End Sub
Private Sub carp_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles carp.Clickgosterge = goster.Text
islem = "carp"
goster.Text = 0
currprc.Text = currprc.Text & " " & "Çarpma"
End Sub
Private Sub TreeView1_AfterSelect(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.TreeViewEventArgs)End Sub
Private Sub ToolStripLabel1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)MsgBox("Codded by: Blitz... Msn :( webmaster@portalkal.net ) ")
Private Sub Process1_Exited(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)End Sub
End Sub
Private Sub Label1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.ClickMsgBox(" Codded By: Blitz... Msn : webmaster@portalkal.net")MsgBox(
"bu arada Şuan:" & " " & Now() & " :p")End Sub
End Class
-
hayırlı olsun :D
ins bende bakacam bu yaz visual basic e
-
çalışmıyor:S hata veriyo
-
Bİ sürü işlem yapınca alttaki ilk başta kalıyo :R
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
net framework kurulumu hoca ? -
Mr_Dark bunu yazdı:
Bİ sürü işlem yapınca alttaki ilk başta kalıyo :R
ya ben onu halletttim ama ne kadar kaydetsem de degişmedi aq stili bile farklı aslında ama exesi hiç degişmedi bi noktadan sonra :S -
hatta clss da goruluyo:
(currprc o labelin adı)
Private Sub sil_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles sil.Clickgoster.Text = 0
islem = ""
currprc.Text = "Geçerli İşlem :"
End Sub
-
HAYIRLI OLSUN :)
yalnız geçerli işlemi niye şu şekilde yaptın anlmadım. Her seferinde arka arkaya geliyor
currprc.Text = currprc.Text & " " & "Toplama"
Geçerli işlem: Toplama Çıkarma Toplam Çarpma vs gibi uzuyor her işlemde
-
artistlik olsun diye yaptım onu CE ye basınca düzelmesi lazım ama olmuyo nedense :S classıda gorduysen bi yanlıslık oldugunu sende fark etmissindir..
-
Blitz bunu yazdı:
ExcellencE bunu yazdı:
net framework kurulumu hoca ?
bilmem yüklü mü :)
-
yuklu olsaydı calısırdı herhalde :D