İmage Autosize Asp Kod Gerek
-
arkadaşlar şöyle bir site var arkadaşın
http://ledtrendy.com/Urun_Detay.asp?id=46&Kategori=Yap%FD%F0%FDm%FDz%20%C7al%FD%FEmalar
bu linkteki resimlerden morfil olanına tıkladığımız zaman resim normal hali ile geliyor
ancak benim istediğim resmi otomatik boyutlandırması her inç her monitöre göre site kendini ayarlasın ve resimleri otomatik boyutlandırsın bunu nasıl yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum
-
function ResizeImages(){ if(document.images.length > 0){ var intImgHeight = 0, intImgWidth = 0, intForCounter = 0; for(intForCounter; intForCounter < document.images.length; intForCounter++){ intImgWidth = document.images[intForCounter].width; if(intImgWidth > 630){ intImgHeight = document.images[intForCounter].height; document.images[intForCounter].width = 580; document.images[intForCounter].height = (intImgHeight / (intImgWidth / 530)); } } } }
ben küçültme işini js ile yapiyorum otomatik küçültüyor. biraz nette kurcalarsan monitörün boyutunu alıp sabit değerlere ekleyebilirsin.
body kodunada koyarsın. -
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
function ResizeImages(){ if(document.images.length > 0){ var intImgHeight = 0, intImgWidth = 0, intForCounter = 0; for(intForCounter; intForCounter < document.images.length; intForCounter++){ intImgWidth = document.images[intForCounter].width; if(intImgWidth > 630){ intImgHeight = document.images[intForCounter].height; document.images[intForCounter].width = 580; document.images[intForCounter].height = (intImgHeight / (intImgWidth / 530)); } } } }
ben küçültme işini js ile yapiyorum otomatik küçültüyor. biraz nette kurcalarsan monitörün boyutunu alıp sabit değerlere ekleyebilirsin.
body kodunada koyarsın.
-----------------------------hocam işte meselede bu sadece benim monitörümde düzgün gözüküyor ama daha büyük monitörde bozuk gözüküyor yani değeri tek bir monitör için atamak istemiyorum
-
580,530 yazan yer sabit değer. tam bilmiyorum bende js de ki dalgaları ama js ile ekran çözünürlüğü alınıyor.
aldığın değeri bunlara eşitletip her monitre göre işlem yaptırabilirsin.
matematiği nasıl olur bilmiyorum ama bu fonksiyona ekran çözünürlüklerini ekletip dediğini yapabilrsn -
FOXXLY bunu yazdı:
580,530 yazan yer sabit değer. tam bilmiyorum bende js de ki dalgaları ama js ile ekran çözünürlüğü alınıyor.
aldığın değeri bunlara eşitletip her monitre göre işlem yaptırabilirsin.
matematiği nasıl olur bilmiyorum ama bu fonksiyona ekran çözünürlüklerini ekletip dediğini yapabilrsn
-----------------------------asp kod olasa daha makbul geçer be hocam
-
up helpme
-
up
-
aspjpeg bileşeni ile yapabilirsin
resmi attığında otomatik boyutlandırsın mesela...
resizing özelliğini kullanacaksın.Kaynak : http://www.aspjpeg.com/manual_03.html#3_2
<%
' Create an instance of AspUpload object
Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload") -
http://css-tricks.com/perfect-full-page-background-image/
Ekran çözünürlüğüne göre otomatik olarak arkplandaki resmin boyutunu ayarlama var. Belki kendine göre uyarlayabilirsin.
-
yanlız senin verdiğin kod resmi ölçeklendirip kaydediyor.
benim monitör 1280x800
bi başkasının 1980x1280 filan
hangisine göre ölçekliycek :D
benim verdiğm kod güzel koddur iş yapar. yanlız biraz modifiye etcen işte :D
-
Mycity bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
body kodunada koyarsın.
-----------------------------hocam işte meselede bu sadece benim monitörümde düzgün gözüküyor ama daha büyük monitörde bozuk gözüküyor yani değeri tek bir monitör için atamak istemiyorum
-----------------------------ben olsam senin fonksionu kullanirim ama kalinlastirdigim yeri
$('#goster').width()seklinde duzenlerimki gosterilecek alanin boyunda ciksin tam dolu dolu :) hele o alani html den belirtirken %70 gibi nonfixed tanimlamis iseniz. bu jquery den getirilen sonuc ta direk olarak obje uzunlugu oldugundan HER monitorde o monitore gere calisacaktir.
Sadece her monitorde degil; sayfa tam sayfa olarak acilmak zorunda kalmaz monitorun yarisini kullanan adama ekrani yarim gostertir.
$('#parent').width() -20 gibi de bosluk payi atmak mantikli olabilir =)