İmza Ve Senet

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek
    arkadaşlar ben birisinden imzalı senet aldım bunun geçerlilik süresi ne kadar yani kaç sene kullanabilirm adamın imzası falan değişirmi mesala bi 10 sene sonra versem icra dairesine bu senet benim değil dese imzası falan değişmez dimi...?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2006
    Erkek

    Hocam vadesi geldikten 3 yıl sonra zaman aşımına ugrar gecerliligini yitirir senet..Ama imzayla alakası yok hukuksal olarak süre bu..


    Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

     Çek senet işlerini takip ettiğim için bilirim.

    Senedi alırken borçlunun tc nosunu, adresini ve çift imzasını aldınmı vade tarihini yazdın mı bunlar önemli ama senetleri elden ödeme değilde bankaya verirsen senin için avantaj olur. Banka borçluya önceden ihbar çeker şu senedini bankamızzda falan filan vadesi gelen senetler için 3 iş günü ödeme süresi verir ödenmeyen senetler 3 günde saat 3-4 gibi notere gönderilip protesto ettirilir. Protesto masrafını ödersin (52,5 tl mi ne ) senedi alıp yasal işlem başlatırsın.  Bankaya vermessen noterten adamın senedi ödemediğine dair ihbar çektirirsin bundan sonra yasal işlem başlatırsan 3 yıl geçerliliği vardır. Son işlem tarihi baz alınır ve 3 yılın dolumunda zaman aşımı olur. Zaman aşımını engellemek için icrayı tekrar başlatırsın bu süreyi 3 yıl daha uzatır. İmzayı inkar etse bile bunu ispat etme yolları var ama bu zamanda çek senet işleri öyle uzadı ki icrada bekleyen onlarca dosya var. 

     


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    harikaymis :) :D demek boyle oluyor sıralam hea.

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    Bono vade tarihinden itibaren üç yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.

    Hamilin; cirantalar ile keşideciye karşı açacağı davalar süresinde keşide edilen protesto tarihinden veya senette "Masrafsız iade olunacaktır" kaydı varsa vadenin bittiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.

    Ayrıca TTK 661 ve 662'ye göz atın


    Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek
    verdiğiniz bilgiler için çok tşkr ederim...
Toplam Hit: 5390 Toplam Mesaj: 6