folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İnca 300NX Modem SSID Değiştirme Sorunu



İnca 300NX Modem SSID Değiştirme Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Ucuz diye kablosuz bu saçma modemi aldım, modem kurulumu vs. herşeyi tamamladım lakin kablosuz ayarında SSID değiştirmeme izin vermiyor ne yazsam tekrar INCA yapıyor. Teknik servisi şuan mesai saati dışında olduğu için telefona cevap vermiyorlar bu modemi kullanıpta bu sorunu atlatabilen varmı ?

    INCA yazsın istemiyorum kablosuz adını yardım bölümünde veya verdiği kitapçıkta, birde işe yaramayan bir CD'si var onlada değişmiyor. Modemi resetleme gibi bir çok şeyden sonra değişmedi modem alacak birileri varsa söyleyim bu modemi almayın :) 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Yazılım güncellemesi falan varsa bi güncelle :) Çalışıyosa INCA yazsın ne olacak amk :D


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı

    Yazılım güncellemesi falan varsa bi güncelle :) Çalışıyosa INCA yazsın ne olacak amk :D

    sözünü dinleyim diye dedim bir arada şimdi kullancağım şurada 4-5 ay :) oyüzden kablosuz olsun yeterdide yazmasın ne var INCA istemiyorum :)


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Değiştirmenin yolunu buldum tamamen amelece bir yöntemle tarif edeyim değiştirmek isteyende değiştirir. javascript kodlarına gidip SSID değerinde illede INCA olacak diye yazılmış 2 satırlık fonsiyonu kaldırdım olay bitti :)


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Bir çok kişi sırf bu konu için TBT'ye üye olamadığından dolayı Facebook hesabıma mesaj atıyorlar 10-15 kişiyi geçtiler artık buraya yazayım dedim herkese tek tek açıklamak zorunda kalıyorum :) 

    Bana gelen mesajlardan anladığım kadarı ile birçok INCA modem'de SSID değiştirilemiyor neden değiştirmeye izin vermiyorlar bu kısmıda anlamış değilim bırak adam istediği adı yazsın yani.

    Bir çok kişiden anladığım kadarıyla modemi yedek alıp yedekten istedikleri ID'yi vererek yedeği tekrar yüklemeyi filan söyleyenler olmuştu olabiliyor sanırım böyle birşey denemedim denemeye gerekte yok zaten kesin olur :) öncelikle modemim yedeğini alın çıkan dosya zaten XML bunu bilgisayarınızda bulunan "Not Defteri" uygulamasıyla açın bir sürü kod çıkar karşısınıza telaşa gerek yok :) değiştireceğiniz tek bir yer zaten 

    <WLANConfiguration type="object" MaxIdx="1" Writable="0">

    Böyle bir kod var bunu onun içersinde aratın her INCA modemde böylemidir bilmiyorum ama benzeri bişi olacağını düşünüyorum burada bir değişiklik yapmayacağız sadece nerenin içersinde olduğunu bilmeniz için yazıyorum bu kod'un içinde kaçtane aktif Wİ-Fİ ağı oluşturduysanız okadar <1>o wi-fi'a ait ayarlar yazıyor</1><2>o wi-fi'a ait ayarlar yazıyor</2> şeklinde yazıyor buranın içerisinde 

    <SSID type="string(32)">sezeruludag</SSID>

    yukarıdaki kod'daki gibi <SSID> kısmı var "sezeruludag" yazan yer sizde INCA olacaktır onu istediğiniz bir SSID ile değiştirin sonra bu yedek dosyasını modem'e tekrar yükleyin sonra istediğiniz SSID modemi tekrar kullanabilirsiniz.

    Bir diğer yöntem ben bu şekilde çözmüştüm zamanında yedek almak hiç aklıma gelmemişti yada o zaman okadar sinirden sonra atlamışta olabilirim :) bu kısımda çok zor değil sadece kullandığınız tarayıcı ne ise ona bağlı olarak nasıl işleyeceği değişir :) Wİ-Fİ ayarlayacağınız alana geldiğinizde ayarlacağınız ayarları yapmadan önce INCA yazan o metin kutusuna sağ tıklayın tarayıcınıza göre değişir Google Chrome'da "Öğe Denetle" yazar veya benzeri birşeyde olabilir size tarayıcınızın geliştirici seçeneklerini açacaktır oradan karşınıza yine bir sürü kod çıkacaktır. Seçili olan tek bir kod bloğu vardır oda zaten o metin kutusunundur aşağıdaki gibi bir kod çıkar karşınıza.

    <input type="text" id="INPUT_SSID" maxlength="32" onchange="setSSIDvalue()" title="sezeruludag">

    Orada yazan onchange="setSSIDvalue();" değerini kaldırmanız lazım seçili kısma sağ tıkladığınızda "HTML Düzenle" gibi birşey yazıyor olması lazım ingilizce olarak "Edit as HTML" yazıyor düzenleyebileceğiniz alana geldikten sonra bahsettiğim kısmı kaldırın sayfayı yeniden başlatmayın yoksa herşeyi baştan yaparsınız hiç birşey yapmadan sayfada aşağı inin "Kaydet" butonunada aynı yöntem ile sağ tıklayın "Öğe Denetle" deyin. Aşağıdaki gibi bir kod çıkar karşısınıza 

    <input type="submit" id="submit" value="Apply" onclick="uiSubmit()">

    Buradaki onclik="uiSubmit();" kısmını biraz önce yaptığınız gibi düzenle diyerek kaldırın artık gidin sayfayı yenilemeden yapmak istediğiniz tüm değişiklikleri yapın sonra kaydet diyin otomatik değişmeyecektir rahat olabilirsiniz :) 

     

     

     

     

     


    Hatasız Kod Olmaz... :)
Toplam Hit: 2860 Toplam Mesaj: 5