Intel(R) HD Graphics 4000 Driver Problemi
-
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi problemim var.
bilgisayarda çift ekran kartı var
*AMD Radeon HD 6570
*Intel(R) HD Graphics 4000
AMD'de sıkıntı yok. fakat intel olan bazen çalışıyor. bilgisayarı kapat aç yapınca gidiyor. ve geri gelmiyor.
işletim sistemi win8 iken sıkıntı yoktu. 8.1 yaptım sıkıntı başladı. driver problemsiz yüklendi gözüküyor. ama monitör çalışmıyor.
ayrıca VGA-DVI converterla AMD'ye bağlıyorum ikisinide yine diğer monitör çalışmıyor. normalde her iki monitörde çalışıyor.
derdime bir çare.
teşekkürler.
-
3-sikintilarin basladigi yer ayni zamanda sikintilarin bitecegi yer 'win8'
soruna cozum uretmeye gelirsek,
1- AMD ve intel driverlari arasinda cakisma vardir. oncelikle ikisininde driverlarini hem programlardan hem aygit yoneticisinden uninstall et. reset at .. sonra guncel 8.1 driverlarini yukle FAKAT amdyi HDMI ve audio driverlari olmadan yukle
2- suan kurulu win8.1 varsiyorum, original drivera geri don win8.1 den onceki version 9.* veya 10.*
yolu 1-2-3 seklinde takip et, 1 sorunu cozecektir tahminim.
-
ilgin için tesekkur ederim. dediklerini yaptım fakat yine olmadı. driverda problem yok gözüküyor. ama çalışmıyor.
-
8 e geri düşür hocam
-
neler yaptin bakalim, sirasiyla tumunu listeler misin hoca ?
-
- her iki driverı programları dahil uçurdum.
- restart yaptım
- tekrar kurdum
olmadı.
peki win 8 nasıl dönerim
formatsız.
grpngy tarafından 15/Kas/13 13:09 tarihinde düzenlenmiştir -
inteli guncel suruculeriyle , amdyi ise HDMI ve audio driverlari olmadan yukledin mi ? (intel ile amd driverlari win8.1 uzerinde cakisma yapmissa , bu muhim atlama. olumlu olumsuz gorelim sonucu)
*intel eski driver icin roll back driver
-
grpngy bunu yazdı
peki win 8 nasıl dönerim
formatsız.
windows 8 installation diskinden veya 8.1 e yukseltmeden once olusturdugun noktadan. win8 recovery disk veya power menusu restarttan recovery options / sol shifte basili tut restart sec/ recovery options gelir
troubleshot / advanced options / system image recovery / win8 sec / surucude disk hazir bulunsun / restore edecegin imageyi sec ve uygula .. bitir , onayla.
windows yeniden image olusturup win 8 e doner
+donmeden once ustteki mesajimi dikkate al , yolun yol 1 gibi..
-
hala olmadı.
ama win8 geri dönüş yapamadım. bu işyerinin bilgisayarı. geri dönüş noktasıda yok baktım.
şimdi win 8.1 için yeni güncelleme çıkmış onu yapıyorum. bakalıım ondan sonra tekrar deniycem.
olumlu olumsuz bilgi yazarım.
-
olmuyoor.
-
win8.1 e upgrade etmeden once mevcut sistemin 8'in image'sini alacaktin ki downgrade etmek istersen sistemi restore etmek icin kullanasin.. geride win 8'e dair birsey birakmadan nasil olmayan yere geri doneceksin..
temiz win8 i tekrar kuracaksin artik 8.1 uzerine