folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Internet Güvenliğine Giriş (TBT'nin Önemli Bir Sorunu)



Internet Güvenliğine Giriş (TBT'nin Önemli Bir Sorunu)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Bayağı zamandır gerek yorumlarda gerekse kendı gozlemlerımle farkettıgım bırsey var. Güvenlik ve -Güvenlik forumunda daha çok genel konular açılmaya başlandı. Yada benım hatırladıgım (2005-2006 senesı cıvarıydı sanırım tbt ıle ılk tanısıklıgım) eskisi kadar gundemde degıl bu tarz konular.

    Geçen gün sql injection ile ilgili bi konudada altına yazmıstım ah bılsem su konuda bırseyler dıye.

    O gunden sonra ıcımde bı huzursuzluk oldu sankı her yorumumda tbt'yı kırletıyormusum gıbı :) Dokumanlara goz attım oldukca yararlı oldugunu dusundugum seyler var. Fakat bır baslangıc noktası lazım.

    Benım gıbı 100lerce kısı oldugunu dusunuyorum tbt'de .

    Bu ısın erbabı arkadaslar gerek tbt dokumanlarından ve gerekse dıs dokumanlardan bır konu ındexı hazırlasalar. Ve bızde bırseylerın ucundan tutsak cok yararlı olur. . Gece actıgımdan konuyu oglen ve aksam saatlerınde uplarım.


    www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    hoca 2010 girişlisin

    2007 girişliyim

    aradaki değişimden söz edersek evet herşet değişiyoır yasalarda değişyior  :) sorunu olan varsa sorununu dile geitriyor sorun çözlüyor hack sitesi vs diyenlker oolablir ne yapak hack mi yapak =)) bitti o devirler :D yeni yasalardan pek habeirn yok sanrım deil mi

     


    Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    değişim ile ilgili yazdım

    he ayrıca düşünğyorsanız döküman ekleyin hocam böylelikle konuda yardımcı olursunuz sizde


    Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Hocam 2010 gırıslı olabılırım ama tbt'yı 2010'dan berı bıldıgım anlamına gelmez bu :)

    Valla ılk teyzeoglu takılıyordu buraya nıckı underkıng_000 olması lazım su anda burdamı bılmıyorum pek gorusemıyoruz. Gercı burda olsa nıckten tanırdı.

    Dokuman ekleyeyımde cop dokumanla yararlı dokumanı ayırt etmek ıcın konu hakkında bılgı sahıbı olmak gerek. Bunuda gectım sadece saldırı ıcın soylememıstım. 

    Madem yasalar yuzunden kımse bu ıslerle ugrasmıyor o zaman web tabanlı saldırı taktıklerı bolumunun adıda degısmelı. 

    Sadece ınternet guvenlıgı ıle ılgılı bıle olsa paylasım yapılmalı dıye dusunuyorum.

    Konuya nerden baslayacagımı bılmekdı benım amacım. Sımdı dırek dokumanları karma sekılde okurum ve arastırırım ama bu sadece ıngılızce dersı gormemıs bırısınden ıngılızın bırıyle konusmaya calısmasını ıstemek gıbı olur :)


    www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek

    Hocam tahribatta geçen haftadan itibaren büyük bir değişme söz konusu (sizin dediğiniz değişimi kastedmiyorum) anasayfa yapısı konu başlıklar ve bir çok içerik

    değiştirilecek buna tahribatın tasarımıda dahil (Güzel bir tasarim oluşturulursa tabi)... Değişim sonucu tahribatın gerçek konumu ortaya çıkmış olacak..

     


    Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2007
    Erkek

    guvenlik tabiki onemli bir konu . bircok seyi astiktan sonra artik aliskanlik olur insanda . daha onceleri cok acildi diye hatirliyorum bu tarz topicler . zamanla her seyi yapar edersin . sistemin tasarimina gelecek olursak bence boyle daha iyi . altyapiya uygun bi de ileri seviye seo cakilirsa on numara olur . 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    ah be kardeş başlıkla yazdıklarının arasında nasıl bi fark var öyle..ihvanlarda başlığa göre yazıyor yorumlarını,anladığım kadarıyla etkili paylaşımlar yapılsın bizde onlardan faydalanalım diyosun,yani yerimizde sayıyoruz da demek istemiş olabilirsin,kalityi artıralım ufkumuzu genişletelim diye bi kaç bişey yapılması gerekiyor.buda doğru paylaşımlarla olur..bencede site bi değişim içerisinde bi ara site tamamen politik yada magazin haberleri ile doluyordu,yazdığı kodu uygulayaman yada bilgisayarı çöken birisi kendi konusuna up up diye diye bekliyordu...dökümanlar bölümünde güzel şeyler var ama birbiri ile alaksız yani bi sıralama yok mesela chip programlamanın altında router kurulumu yada bi sql tablo oluşturma var..ama onlardada güzel şeyler var oralarda biraz zaman öldür sonrada güzel paylaşımları sen başlat.hacking cracking security konuları güzel şeyler,ama önceden aktif konular içerisinde index bastım diye bi sürü konu olurdu..şimdi görebiliyormusun,bunun bi sürü sebebi olabilir..


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    hocam demek istedgm siz paylasin ben faydalanaym degildi. Anlatamadim derdimi. Dokuman indexi gibi birsey istemistim. Baslangictan ileri seviyeye dogru. Yani guvenlik konusuna baslarken su konudan baslayip bu konudan devam edebilirsin tarzinda. Yerimizde sayiyoruz diyemem cunku ben kendi acimdan soyluyorum bu konuyu. Tamamen yanlis anlamissin. Dokumanlarin duzenlenmesi hakkinda yazdiklarn benim demek istedigime uyuyor birtek

    www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 1921 Toplam Mesaj: 8